reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2016

Antybiotyk brałam 5 dni. W opakowaniu było na 7, ale juz nie wytrzymałam bo dostałam reakcji uczuleniowej i wszystko mnie bardzo swędziało ... Nie sadze ze to przez to, u nas w mieście panuje teraz straszna grypa z powikłaniami i sadze ze właśnie ja prZechodzimy ... Najpierw była grypa pózniej zapalenie oskrzeli...

Chyba z Mikołajem tak zrobię, ze juz go nie pośle do przedszkola...miałam go od 1 kwietnia zostawić juz w domu i po porodzie oczywiście tez zostałby w domu na jakiś miesiąc... Ale w tej sytuacji to muszę to przedłużyć ...szkoda bo on uwielbia dzieci i przedszkole.

reklama
Marciosz - zdrowka

Dzoana - dobrze ze napisalas o tym zaswiadczeniu do spa. Mielismy jechac w pt a jedziemy dopiero w pt za tydzien. Mam nadzieje ze bede sie tak samo dobrze czula jak teraz...a jak moj mezus wroci od mamusi to go zaraz udusze,wrr...nikt mi nie wmowi ze Oni nie sa z Marsa ani innej odleglej planety:mad:
Zarezerwowal oplacil wszystko super. Dzwonie i pytam o ten pakiet i ze w ciazy..pani ze na stronie wyraznie pisze ze ciaza to przeciwskazania do zabiegow:( ostatecznie ustalilysmy ze mi zamienia i zrobia jakies zabiegi peelingujace na dlonie stopy itd zadnych masazy plecow itd...no trudno. I juz na koniec zapytalam o dostawke czy to bedzie fotel rozkladany czy 3lozko w pokoju a pani zdziwiona jaka dostawka:oops: okazalo sie ze kochany mezus przy rezerwacji nie wspomnial ze corka ma juz 7lat tylko ze 2os dorosle i dziecko i oni uznali ze dziecko z nami spi:confused: oczywiscie to odpada bo w 3 w jednym lozku plus moj brzuch...no nie przejdzie. To ma byc relaks a nie katorga. W tym terminie juz niestety nie maja wolnych pokojow tych wiekszych z dostawkami. Wiec uzgodnilysmy ze przyjedziemy na przyszly weekend i wtedy bedzie wuekszy pokoj z tozkladanym fotelem i balkonem bo ten tez bez balkonu i na ostatnim pietrze i ze skosy i msly wiec nie da sie nic wstawic. Takze wyjazd za tydzien. Matko ale dobrze ze zadzwonilam bo jakbym pojechala i zobaczyla te klitke i ze jeszcze z dzieckiem spac...chyba bym chlopa w "nagrode" na podloge wywalila spac;) przeciez to w ogole bez pomyslunku:rolleyes: faceci:p

Haha Kitki dobrze ze interweniowalas :D mogli tez zapytac przy rezerwacji ile dziecko ma lat a nie uznawac ze napewno jest malutkie :D

Sweetka nie martw się, najważniejsze,że będziesz kontrolować i trzymam kciuki by wyniki się poprawiły i tsh też, dobrze, że wiesz dlaczego lek nie działał
Mikulnika ja tak jak Lusinda nie lubię kotów ;-) z 5 to bym chyba padła ;-)
Martita ja też mam problem ze spaniem, o czym tak rozmyślasz ;-) ?
Barbablue u nas już 4 i 3 są a teraz chyba idą 5 i czuję,że to najgorsze się zacznie jak urodzi się malutka i będzie ciężko ale jakoś będzie trzeba przez to przejść, kombinować :-) Córeczka też ciężko znosi ząbkowanie dużo płaczu, krzyku, marudzenia, złości i budzi się w nocy :-(
Marzenka super, że dobrze się czujesz :-)
Marciosz jej ale cię długo męczy, zdrowiej szybko :-*
Kitki faceci już tak mają, ale dobrze, że już wszystko załatwiłas tak jak chcesz :-D
jej ja nie mam kombinezonu takiego małego żadnego, kurcze...jakie macie lub kupujecie rozmiary?
u mnie pogoda fatalna szaro i zimno, byłyśmy tylko chwilkę na dworze, niech już sie robi cieplej :-) dzis bolał mnie brzuch jak na @ dłużej niż zwykle ale przeszło ehhh ciągle coś ;-)

Klaczek, moj lekarz mowil ze zabronione sa masaze i kwasy na twarz, a inne zabiegi typu peeling, maseczka, pedicure itp. jak najbardziej. Nawet byl zdziwiony ze chca w tym spa ode mnie zaswiadczenie nawet na takie zabiegi. No ale wiadomo gabinety itp. chca sie zabezpieczyc w razie czego.
Moj maz na szczescie o takich rzeczach pomyslal wiec jestem zadowolona:blink:

Kitki pisalas ze jedziecie na pomorze. Mozna wiedziec do jakiej miejscowosci?

Bylam na usg, lekarka powiedziala, ze mozna zrobic ale czegoa moze nie widziec wiec po laktacji i tak trezba powtorzyc, chyba zeby cos sie dzialo to od razu.

Otworzyli mi H&M 3 pietra i jeszcze trafilam na promocje -20% na wszystko, jak ja mam oszczedzic??!!

reklama
Kurcze, miałam napisać ale córeczka mnie zagadała i zapomniałam ;)
Marciosz współczuję Ci bardzo, bo ja miałam kaszel dwa dni i się umęczyłam a Ty biedna już tyle czasu walczysz z chorobą, że naprawdę podziwiam Cię że mimo wszystko jakoś dajesz rade. Jeżeli ja miałabym podjąć decyzję to zostawiłabym już Mikołajka w domu. Na pewno będzie się mu nudziło, ale nigdy nie wyzdrowiejesz patrząc na to co się dzieje w przedszkolach... A może synuś doceni to, że teraz masz czas "tylko" dla niego.
Kitki ale ja Ci zazdroszczę tego SPA :) Ale Twój mężuś dał plamy :) Ale!!! mój nawet nie wpadłby na pomysł ze SPA tak więc i tak należą mu się oklaski :D
Klaudyna co do rozmiaru kombinezoniku to nie pomogę. Ale chyba lepiej wziąć ciut większy żeby łatwiej było ubierać maluszkowi. Poza tym nigdy do końca nie wiadomo jaka duża się córcia urodzi :)

Do góry