reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

ja mam wizytę na 29 więc będzie to juz 7-8 tydz więc pewnie załapie się też na usg :)

termin normalny miał być dopiero w połowie września ale że to potwierdzenie ciąży to jest wcześniej

reklama
Królewna- no to może tak po prostu jest po duph ;-) dzięki. Co do moczu to chyba jedyne wyjście duuuuużo pić. ja zaczne jeszcze brać profilaktycznie tablety z żurawiną żeby czegoś nie złapać. Brałam w I-szej ciąży i nie miałam żadnych problemów. Może teraz też się uda:sorry:

Paulina
- na mdłości...hmm...imbir podobno...ja nie znoszę. Jak mnie dopadną to się zmuszę i zakupię herbatę imbirową:confused2:

Dorotka- dupchaston jest do łykania ;-) 3mam kciuki za wizytę! :tak:

Cześć dziewczęta ;)
królewna lipiec był dla staraczek faktycznie bardzo łaskawy owocnie się dziewczyny napracowały :D i to chyba jeszcze nie koniec ;) a co do moczu najprościej chyba byłoby zrobić badanie ogólne i zobaczyć czy pływają jakieś bakteryjki ;)
Paulina mi w pierwszej ciąży na mdłości pomagała jedynie mocno rozgazowana cola :/
Dziewczyny ja kawę rozpuszczalna piłam całą ciążę, okres karmienia piersią i teraz tez nie zamierzam z niej rezygnować Mój lekarz stwierdził że kawa naturalna tj sypana to co innego ale rozpuszczalna jeszcze z mlekiem to ma tyle kofeiny co mocna herbata także 1-2 nie zaszkodzą na pewno albo jak już rezygnować to zarówno z kawy rozpuszczalnej jak i herbaty :/
A co do dźwigania to mam roczniaka w domu i nich mi ktoś powie jak tu nie dźwigać?nie ma innej opcji! czasem muszę targać to moje słodkie 10 kg :)
Ja do lekarza wybieram się po 20-tym - myślę że już wtedy zobaczę moją ,,kreskę'' na USG :) a to moje teściory - jeden 3dni przed@, drugi w dzień spodziewanej@ (testy oczywiście z allegro ;))
test.jpg testc.jpg

Widzę, że do Kwietniówek 2013 należy spora część Mamuś już z jednym dzieciaczkiem :) Fajnie :)
Jak należałam do Majówek 2010 to tak praktycznie tylko pierworódki :laugh2:

:)) kreseczek ciąg dalszy:)) pomyśleć ze za 9 miesięcy to będą prawdziwe małe słodkie bobaski:)))))

Ella ja cala ciąż e z synkiem byłam na dupku, odstawilam w 36 tygodniu dopiero ( urodzilam tydzien pozniej:)) ale nie mialam serkowatego zluzu, tylko taki przezjzusty raczej i rzadki, wrecz czasem się zastanawialam czy mi pęcherz nie nawala:)) Ale moim zdaniem nie ma co przyrónywać bo to jest kwesta straaaasznie indywidualna, i moze byc rowniez powiązana z dietą:)) ale skoro wczoraj bylo ok, to nie ma opcji, żeby dzis juz bylo nie ok. Może to po badaniu tak masz? poobserwuj się troszkę a jak Cie to będzie niepokoiło to skocz sobie do lekarza niech to zobaczy.

Jejku Dorotka heheh przez chwilę pomyslalam ze przez całą ciąże źle przyjmowalam lek:)))) ale duphaston hest doustny, to fakt:)) Kciuki za wizytkę:)

dziewczyny jakie Wy macie odczucia w podbrzuszu? jesli jakiekolwiek macie? bo ja pamietam, że w poprzednich ciążach mialam takie smeranie, wrecz czułam rozpulchnioną macicę, a teraz nie czuję i nic i tak sobie kminię jak to moze być u Was:)

Myślę również ze chyba najwyzszy czas stworzyć wątek kwietniówek u lekarza, ze zdjęciami z usg - jako jeden oczywiscie, zeby nam nie umykałay opowiesci dzewczyn z pierwszych i kolejnych wizyt.

Co do moczu to rano po calej nocy mam ciemny, ale w ciągu dnia jest niemal przezroczysty.

Ostatnia edycja:
Gratuluję pozytywnych testów :-)
Ja swój wykonałam 31.07, byłam już u lekarza po skierowanie na usg i po powrocie z wakacji mam wizytę. Pani doktór była taka miła, że wykonała już mini usg, ale tak jak mówiła jeszcze za wcześnie na stwierdzenie co i jak, jedynie że pęcherzyk jest w macicy. Bardzo się cieszę, że już mi to powiedziała.
Ja póki co nic nie odczuwam w podbrzuszu, jedynie mam częste nudności (wieczorne) i problemy żołądkowe.

Ostatnia edycja:
ypra- witaj :-) Widziałam na "kalędarzu" że masz termin jak ja na 9.04 :D spokojnej ciązy życzę:tak:

Dzięki dziewczyny za rady.

Zadzowoniłam do ginki i powiedziała że serek to zawsze grzyb:eek: i duphaston takich upławów nie powoduje i kazała przyjechać. Właśnie wróciłam. Dała mi glubulki na 3 dni i ma zniknąć, więc w sumie dobrze, że nie olałam sprawy, bo mogłoby się cholerstwo rozmnożyć
confused8gj.gif
:confused2::confused2: dziwne, że tak nagle się to zrobiło- wczoraj rano na wizycie nic a wieczorem już tak :confused2:

Królewna- a u Ciebie gin mówi że taki "serek" to normalne?

Dorotka- no jak tam???:-)

Lena
- masz jakieś nowe wieści??? A co z tym plamieniem teraz w ogóle?- było jeszcze od weekendu czy nie było?

Ehhh...ależ jestem zrąbana..znów padam na cyce. Dobrze, że córa mi zasnęła teraz...Była to niby tylko jazda autobusem z małą przez całe miasto a ja jestem wykończona. julcia była grzeczna jak anioł- ginka się zachwyciła że wreszcie po 2,5 roku zobaczyła co w brzuszku do niej przynosiłam :-D

Ostatnia edycja:
Witam:)
Czy któraś z was robiła test 10DPO? Jakie wychodziły wam kreski? Ja robiłam dziś i mam słaba słaba kreske taki cień cienia ale widać, że tam coś jest.. Powtórze go jutro.. Ale boje się, sama nie wiem co mam myślec..:zawstydzona/y:

Wpadam kochane żeby was poinformować, że niestety nie udało się.
Pani z recepcji niestety dużo się nie pomyliła
icon_sad.gif

Dzwoniła moje lekarka. Pierwszy wynik bety robiony 4 dni po spóźnionej @ wynosił 40, następny robiony po 5 dniach już tylko 6
icon_sad.gif

Najprawdopodobniej to była ciąża biochemiczna i obejdzie się bez zabiegów.
Byłam przygotowana na taki obrótsprawy więc dzisiaj już nie płakałam.
Jest mi smutno, ale wiem, że będziemy się starać dalej
icon_smile.gif

A za was kochane mocno trzymam kciuki! Za was i za wasze fasolki
icon_smile.gif

No i życzę wam szczęśliwych rozwiązań w kwietniu!

reklama
Oj Lena....tak mi przykro... :-:)-:)-:)-( Bardzo szkoda....:-(
Owocnych starań wkrótce i koniecznie nam napisz jak Wam się uda bo będziemy Cię pamiętać!
Było mi bardzo miło Cię poznać.

Do góry