reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

ja mam wizytę na 29 więc będzie to juz 7-8 tydz więc pewnie załapie się też na usg :)

termin normalny miał być dopiero w połowie września ale że to potwierdzenie ciąży to jest wcześniej

reklama
Królewna- no to może tak po prostu jest po duph ;-) dzięki. Co do moczu to chyba jedyne wyjście duuuuużo pić. ja zaczne jeszcze brać profilaktycznie tablety z żurawiną żeby czegoś nie złapać. Brałam w I-szej ciąży i nie miałam żadnych problemów. Może teraz też się uda:sorry:

Paulina
- na mdłości...hmm...imbir podobno...ja nie znoszę. Jak mnie dopadną to się zmuszę i zakupię herbatę imbirową:confused2:

Dorotka- dupchaston jest do łykania ;-) 3mam kciuki za wizytę! :tak:

Cześć dziewczęta ;)
królewna lipiec był dla staraczek faktycznie bardzo łaskawy owocnie się dziewczyny napracowały :D i to chyba jeszcze nie koniec ;) a co do moczu najprościej chyba byłoby zrobić badanie ogólne i zobaczyć czy pływają jakieś bakteryjki ;)
Paulina mi w pierwszej ciąży na mdłości pomagała jedynie mocno rozgazowana cola :/
Dziewczyny ja kawę rozpuszczalna piłam całą ciążę, okres karmienia piersią i teraz tez nie zamierzam z niej rezygnować Mój lekarz stwierdził że kawa naturalna tj sypana to co innego ale rozpuszczalna jeszcze z mlekiem to ma tyle kofeiny co mocna herbata także 1-2 nie zaszkodzą na pewno albo jak już rezygnować to zarówno z kawy rozpuszczalnej jak i herbaty :/
A co do dźwigania to mam roczniaka w domu i nich mi ktoś powie jak tu nie dźwigać?nie ma innej opcji! czasem muszę targać to moje słodkie 10 kg :)
Ja do lekarza wybieram się po 20-tym - myślę że już wtedy zobaczę moją ,,kreskę'' na USG :) a to moje teściory - jeden 3dni przed@, drugi w dzień spodziewanej@ (testy oczywiście z allegro ;))
test.jpg testc.jpg

Widzę, że do Kwietniówek 2013 należy spora część Mamuś już z jednym dzieciaczkiem :) Fajnie :)
Jak należałam do Majówek 2010 to tak praktycznie tylko pierworódki :laugh2:

:)) kreseczek ciąg dalszy:)) pomyśleć ze za 9 miesięcy to będą prawdziwe małe słodkie bobaski:)))))

Ella ja cala ciąż e z synkiem byłam na dupku, odstawilam w 36 tygodniu dopiero ( urodzilam tydzien pozniej:)) ale nie mialam serkowatego zluzu, tylko taki przezjzusty raczej i rzadki, wrecz czasem się zastanawialam czy mi pęcherz nie nawala:)) Ale moim zdaniem nie ma co przyrónywać bo to jest kwesta straaaasznie indywidualna, i moze byc rowniez powiązana z dietą:)) ale skoro wczoraj bylo ok, to nie ma opcji, żeby dzis juz bylo nie ok. Może to po badaniu tak masz? poobserwuj się troszkę a jak Cie to będzie niepokoiło to skocz sobie do lekarza niech to zobaczy.

Jejku Dorotka heheh przez chwilę pomyslalam ze przez całą ciąże źle przyjmowalam lek:)))) ale duphaston hest doustny, to fakt:)) Kciuki za wizytkę:)

dziewczyny jakie Wy macie odczucia w podbrzuszu? jesli jakiekolwiek macie? bo ja pamietam, że w poprzednich ciążach mialam takie smeranie, wrecz czułam rozpulchnioną macicę, a teraz nie czuję i nic i tak sobie kminię jak to moze być u Was:)

Myślę również ze chyba najwyzszy czas stworzyć wątek kwietniówek u lekarza, ze zdjęciami z usg - jako jeden oczywiscie, zeby nam nie umykałay opowiesci dzewczyn z pierwszych i kolejnych wizyt.

Co do moczu to rano po calej nocy mam ciemny, ale w ciągu dnia jest niemal przezroczysty.

Ostatnia edycja:
Gratuluję pozytywnych testów :-)
Ja swój wykonałam 31.07, byłam już u lekarza po skierowanie na usg i po powrocie z wakacji mam wizytę. Pani doktór była taka miła, że wykonała już mini usg, ale tak jak mówiła jeszcze za wcześnie na stwierdzenie co i jak, jedynie że pęcherzyk jest w macicy. Bardzo się cieszę, że już mi to powiedziała.
Ja póki co nic nie odczuwam w podbrzuszu, jedynie mam częste nudności (wieczorne) i problemy żołądkowe.

Ostatnia edycja:
ypra- witaj :-) Widziałam na "kalędarzu" że masz termin jak ja na 9.04 :D spokojnej ciązy życzę:tak:

Dzięki dziewczyny za rady.

Zadzowoniłam do ginki i powiedziała że serek to zawsze grzyb:eek: i duphaston takich upławów nie powoduje i kazała przyjechać. Właśnie wróciłam. Dała mi glubulki na 3 dni i ma zniknąć, więc w sumie dobrze, że nie olałam sprawy, bo mogłoby się cholerstwo rozmnożyć
confused8gj.gif
:confused2::confused2: dziwne, że tak nagle się to zrobiło- wczoraj rano na wizycie nic a wieczorem już tak :confused2:

Królewna- a u Ciebie gin mówi że taki "serek" to normalne?

Dorotka- no jak tam???:-)

Lena
- masz jakieś nowe wieści??? A co z tym plamieniem teraz w ogóle?- było jeszcze od weekendu czy nie było?

Ehhh...ależ jestem zrąbana..znów padam na cyce. Dobrze, że córa mi zasnęła teraz...Była to niby tylko jazda autobusem z małą przez całe miasto a ja jestem wykończona. julcia była grzeczna jak anioł- ginka się zachwyciła że wreszcie po 2,5 roku zobaczyła co w brzuszku do niej przynosiłam :-D

Ostatnia edycja:
Witam:)
Czy któraś z was robiła test 10DPO? Jakie wychodziły wam kreski? Ja robiłam dziś i mam słaba słaba kreske taki cień cienia ale widać, że tam coś jest.. Powtórze go jutro.. Ale boje się, sama nie wiem co mam myślec..:zawstydzona/y:

Wpadam kochane żeby was poinformować, że niestety nie udało się.
Pani z recepcji niestety dużo się nie pomyliła
icon_sad.gif

Dzwoniła moje lekarka. Pierwszy wynik bety robiony 4 dni po spóźnionej @ wynosił 40, następny robiony po 5 dniach już tylko 6
icon_sad.gif

Najprawdopodobniej to była ciąża biochemiczna i obejdzie się bez zabiegów.
Byłam przygotowana na taki obrótsprawy więc dzisiaj już nie płakałam.
Jest mi smutno, ale wiem, że będziemy się starać dalej
icon_smile.gif

A za was kochane mocno trzymam kciuki! Za was i za wasze fasolki
icon_smile.gif

No i życzę wam szczęśliwych rozwiązań w kwietniu!

reklama
Oj Lena....tak mi przykro... :-:)-:)-:)-( Bardzo szkoda....:-(
Owocnych starań wkrótce i koniecznie nam napisz jak Wam się uda bo będziemy Cię pamiętać!
Było mi bardzo miło Cię poznać.

Do góry