reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

hej kochane,

padam na pychol po dzisiejszym dniu, opisałam wizytę na nowym wątku, ogólnie tu napiszę, że jestem zadowolona, los wybrał mi świetnego gina :-);-), bo nie pamiętam, czy Wam pisałam, że pojechałam nie do tej kliniki w której się umówiłam (obie niepubliczne, ale podpisana umowa z NFZ, a że tu mieszkam od niedawna to szukałam gina po opiniach w necie), zadzwoniłam do innej kliniki będąc pewna, że to ta do której mam jechać, a pojechałam do innej i dopiero wieczorem (po pierwszej wyzycie tej ponad tydz temu kapnęłam się, że byłam nie tam gdzie się umówiłam, a że wierzę w przeznaczenie, los ect., to stwierdziłam, że tak musiało być, więc spr lekarza i jest ok...najbardziej pozytywnie mówią o nim kolejki przed gabinetem :szok:)

Lenka, podoba mi się Twoje podejście, trzymam mocno za Was kciuki, żeby się szybciutko udało i byście mogli się cieszyć już wkrótce Maluszkiem (koniecznie się pochwal jak Wam się uda) przytulam :tak:

jeżeli chodzi o odczucia w brzuniu to od dwóch dnia mam te fajne bulgotania, które tak kochałam w I ciąży, są zabawne, bo głośne i nie tylko ja je słyszę, dziś strasznie ciągną mnie więzadła...uuuuu

nawet nie wiedziałam, że dupchaston jest tylko doustny, wiedziałam, że lutka jest i dowcipna i doustna :zawstydzona/y:;-)

Paulina, moją pierwszą ciążę prowadził dr Dziąg- rewelacyjny lekarz dokładny, skrupulatny i bardzo miły i ciepły, ja chodziłam do niego do Enel- Medu, wiem, że już niestety tamnie pracuje, kiedyś przyjmował na Madalińskiego (wiem, bo tam rodziłam)

...i znów witam nowe kwietnióweczki i gratuluję :-)miłej nocki

Ostatnia edycja:
reklama
Dotkass super ze tak wyszło z tym lekarzem:) mam nadzieję że nic się w tym temacie nie zmieni, i że tylko będziesz odkrywała coraz to lepsze strony doktorka:))
Mnie moją gin wybrał mąż w pierwszej ciąży. Ja przeglądałam milion opinii w necie i nie wiedzialam co robić, wiec mąż zapisal mnie po prostu do lekarki w lecznic w której on wtedy aktualnie się leczył. I tak strasznie przypadla mi do gustu, że teraz nie ma mowy o innej:)) Ona tez na madalińskiego pracuje aktualnie, i ja też tam rodziłam:)) a teraz tez chcesz na madalińskiego?

zonqa fajny blog:)) poszperałam sobie troszkę:))) super rzeczy robisz, podziwiam za cierpliwość. Ja bym osobiscie nie dala rady:)))

ewwe, ja bym nie zmieniała gina, ale 3 lata temu (jak już pisałam) wyprowadziliśmy się z Wawy do domku (70 km) więc trochę nie bardzo chce mi się jeździć :sorry: dlatego szukałam jakiegoś konkretnego tu bliżej i mam nadzieję, że udało mi się znaleźć :-)...co do porodu to też pewnie tu w okolicy (w Wyszkowie, w tej klinice do której chodzę :tak:) chyba, że jednak w trakcie mi się odwidzi i przeniosę się do Mamy na dwa tygodnie przed porodem i wtedy znów na Madalińskiego, ale raczej zostanę już tu :-D)...na dr Dziąga też przez przypadek trafiłam...zapisałam się na USG dopochwowe, przychodzę a Pani na recepcji mi mówi, że na normalne, ja jej nato, że przecież miała skierowanie przed nosem jak mnie zapisywała i jak mogła tak błąd popełnić, oczywiście zrobiłam wtedy raban, że się zwolniłam z pracy, żeby dojechać itd, więc przyjął mnie właśnie dr Dziąg i tak mi się spodobał, że spytałam czy nie poprowadzi mojej ciąży, miał chyba jeszcze tylko dwa czy jedno wolne miejsce (też oblegany lekarz, moja przyjaciółka teraz do niego na USG jeździ), więc moje życie do pasmo przypadków, których staram się nie odkręcać, bo skoro coś się dzieje to po "coś" :-)

z Amelci pediatrą też był czysty przypadek i znów los pokierował mnie dobrze, pediatra wprost rewelacyjny (facet, mega pozytyw) :tak:

ewwe to nie wymaga dużo czasu zajrzyj później na bloga a zobaczysz nową kartkę i coś jeszcze :)

Boże dziewczyny jak mi zimno a dla mnie to bardzo nienaturalne aż moja mama spytała wczoraj co się ze mną dzieje bo ostatnio ciepło chodzę ubrana jak tylko wyszła o Łuki się uśmiechnął do mnie i pokazał duży brzuszek :) pewnie w przyszłym tygodniu poinformujemy rodzinkę bo już coś za bardzo podejrzewają coś i dłużej chyba nie zachowamy naszej słodkiej tajemnicy

Zmykam z małym do przedszkola, czekam mnie jeszcze wizyta w ZUSie i w banku i do pracy.

Anka4 kropek ma 0.24cm:tak: Dokładnie tyle :) Źle napisałam jego wymiar w poprzednim poście :zawstydzona/y:Już poprawiłam:tak:
Dotkass super,że wizyta się udała :)

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny.

Ja mam dzisiaj wizyte. Niestety nie odezwe sie juz w najblizszym czasie bo od dzisiaj zaczynam urlop, w poniedzialek jade nad morze i bede raczej bez netu. Zreszta wcale nie bede za nim tesknic :)

Garatuluje wszystkim nowozaciazonym na naszym forum.
Ja na wlasnej skorze zaczynam przekonywac sie, ze stwierdzenie "kazda ciaza jest inna" jest jak najbardziej prawdziwe.
Nie majac w ciazy z Amelia zadnych dolegliwosci naiwnie myslalam, ze taka jestem zaje****sta i tak teraz tez bedzie:sorry2:

Niestety, sa bolesne piersi i mdlosci.
Te mdlosci sa juz najgorsze ze wszystkiego, czuje na przyklad glod i zjadlabym cos ale odrzuca mnie przez mdlosci.
Dzisiaj wyjatkowo jest lepiej, ale codziennie denerwuje mnie zapachy potraw, o obiedzie nie ma mowy.
Poza tym chodz niedospana i oslabiona.

Gdyby nie ten urlop to chyba musialabym isc na zwolnienie....

Mam nadzieje, ze chociaz dzisiejsze badanie poprawi mi humor :)

Lena - powodzenia i niech moc bedzie z toba *****

Pozdr wszystkie

Julianka- super, że maluszek już taki "duży" :-) Dziwne, że u mnie na USG nie dąło się zobaczyć zarodka, skoro mamy prawie taki sam czas...szkoda :zawstydzona/y: mam nadzieje ze to moje "Cudo" się rozwinie...

Dorotka- to świetnie, że wizyta tak pozytywnie CIę nastroiła i wszystko ok :tak:

Lena- Twoje podejście jest bardzo dobre- na pewno Wam się uda!:tak:

Dzień Dobry.
U mnie wszystko po staremu. Nic dodać nic ująć;-) czekam na te mdłości które później znienawidzę...
Nie mam chyba nic do napisania chwilowo więc życze wszystkim fajnego dnia;-)

reklama
dzień dobry kochane,

ewafoto- powodzenia nia wizycie i udanego odpoczynku :-)

mnie dziś coś mniej już piersi bolą i doszedł ból w okolicach blizny po CC, ale cóż się dziwić macica rośnie, skóra się rozciąga :sorry2:

miłego dnia

Do góry