reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

reklama
O Żesz jaka produkcja!:szok::-D
Nie miałam jak pisac bo cały dzień gdzieś...
Witajcie :tak:
Już widze, że nie ma opcji odpisaś każdej bo nas co raz więcej.

Witam serdecznie wszystkie dzisiejsze "świeżynki" :-D kwietniówki rosną w siłę :-)

Pscółka- co do kawy to własnie chodzi tylko i wyłącznie o kofeinę, więc kawę bezkofeinową możesz sobie pić spokojnie :-)

Natalia- z tego co wiem to jeśli tak się uwielbia kawę to 1 dziennie słaba nie zaszkodzi więc jeśli samo cię nie odrzuci (mni eodrzuciło już) to raczej nie zaszkodzisz tym maluszkowi.

O czy to pisałyście...o dźwiganiu...ja się staram małej nie brac na ręce w ogóle- tulić ale nie nosić. czasem ją podniosę te 12,5kg ale tylko by na huśtawce posadzić czy coś...ale staram się w ogóle, bo się boję.
Co do imion- nie mam faworytów. Nie chcę jeszcze o tym myśleć...jesli znów się nie powiedzie to będzie tym ciężej. Dlatego też nic nie planuję kupować póki co.
Moje objawy- bez zmian.
A co do wizyty dziękuję za kciuki- sprawdziły się:-D:-D:-D

Dostałam duphaston 2x1 bardziej "na głowę" niż na brzuch, żeby mnie uspokoić, ale póki co wszystko ok. Na usg widziałąm pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. :tak:Na zarodek widoczny było za wczesnie. Lekarka powiedziałą, ze póki co wszystko git tylko mam bardzo na siebie uważać.:-) Niestety profilaktycznie zakazała nam zabaw we dwoje żeby nie pobudzać macicy do skurczów:zawstydzona/y:
I to właściwie tyle.

Lena- dziewczyny wszystko napisaly...nadal 3 mam kciuki!!!

Dobranoc, bo padam po tym dniu ;-)

Widzę, że mamusiek codziennie przybywa:-) Witam więc nowe:-)

zonqa śliczna kreseczka! Też robiłam test Pink ekspress (12 DPO ) i ładne kreseczki miałam :) Testów zrobiłam ogólnie 10 szt :-D
Jeśli chodzi o dźwiganie, to mój syn raczej mógłby mnie nosić :-D niz ja jego....ale mojej szwagierki córeczka (2,5 roku) ciągle chce do mnie na "apka" i wtedy siadam na fotel/krzesło i biorę ją na kolana.
A teściowa wie o ciąży, bo mieszkamy "przez płot" i codziennie ją widuję (nie z własnej woli :-D) i sama wyniuchała sprawę...a ja nie umiałam skłamać...eh...
Dzisiaj jak się uda idę do lekarza (prywatnie) jeśli nie jest na urlopie, to na pewno mnie przyjmie....
A to mój pink ekspress z 12DPO:

a twoja coreczka juz wie oo braciuszku lub siostrzyczce??:) moj wie ale chyba niedokonca rozumie ze naprawde mam te bejbi w brzuszku..jeszcze nic nie widac przeciez, ale on sie cieszy i caluje brzuszek hehe

wie, ale ona jeszcze tak nie rozumie ;p ona nawet jeszcze nie mówi nic, ale nauczyłam ją pokazywać ze 'gdzie mama ma dzidzie?' to pokazuje paluszkiem na brzuch i głaszcze :D:D

Agus_86: no witaj!!!! super!!! widze ze coraz wiecej nas forumowych tu jest :D

i Pianka haha zaraz chyba cały wątek dołączy do kwietnia :D:D

Julianka: noo własnie.. ;/ ja powiedziałam mężowi ze nie ma opcji na taki piec :p bo on tez ma taki w domu i tytlko kłopot, no ale stare domy tak juz mają :p

Paulina witamy :)

DOtkas: ja tez miałam zgage w ciąży, ale wtedy głupia nic z tym nie robilam, teraz jak mam to od razu jakies manti albo coś na zgage :p

pscółka: ja akurat nie mam problemu z przełozonymi, ale dla mnie to troche chore takie gadanie, jak byłam w pierwszej ciąży i teraz z resztą też to od samego początku mdłości i wymioty, i za kazdym razem jak wstaje z łóżka to zawroty głowy i idź tak do pracy :|
ludzie są bez pojęcia, to ze one miały super ciąże nie znaczy ze kazdy ma

rety a ja wstałam i narazie jest ok, ale wczoraj jak zdejmowałam książki z regału to od ciągłego wstawania i kucania tak zakręciło mi sie w głowie ze sie prawie przewróciłam :/
dzisiaj zaczynam pakowanie kuchni :p no... jak mi sie bedzie chciało :p

ejj to ja gtez załącze moje testy :D
no zadna chyba tylu nie zrobiła :D
te paskowe to z allegro robiona 10dpo wieczorem i 2 robione na drugi dzien rano,
a te na drugim zdjęciu to bobotest robiony 11dpo rano i kolejny juz w terminie @

Dzień dobry!
Mam zagwozdkę....:eek:

Pisałam że dostałam wczoraj ten duphaston na wszelik wypadek i juz wieczorem zmienił mi się śluż i zamiast zwykłego rzadkiego normalnego, pojawił się dziwny biały "serek"
eek.gif
Czy któraś z Was miała może po Duphastonie coś takiego kiedykolwiek???
eek.gif
eek.gif
eek.gif
Wczoraj byłam u gin i było ok- nie wyglądało żebym miała jakiegoś grzybka czy coś, o czym czesto świadczy "serek". Oczywiście zadzownie do niej później, ale Foremki to lepsza kopalnia wiedzy często niż lekarze
wink2.gif

Dzień dobry!
Mam zagwozdkę....:eek:

Pisałam że dostałam wczoraj ten duphaston na wszelik wypadek i juz wieczorem zmienił mi się śluż i zamiast zwykłego rzadkiego normalnego, pojawił się dziwny biały "serek"
eek.gif
Czy któraś z Was miała może po Duphastonie coś takiego kiedykolwiek???
eek.gif
eek.gif
eek.gif
Wczoraj byłam u gin i było ok- nie wyglądało żebym miała jakiegoś grzybka czy coś, o czym czesto świadczy "serek". Oczywiście zadzownie do niej później, ale Foremki to lepsza kopalnia wiedzy często niż lekarze
wink2.gif

ja mam taki non stop :p od samego poczatku biore duphaston, nie wiem czy to przez to bo w pierwszej ciąży tez tak miałam a duphastonu nie brałam

a powiedzcie czy wasz mocz jest intensywnie żółty ??? bo kurcze moj strasznie :| jakoś nie czuje zebym miała jakiś problem ale ten kolor ;OO

Dzień dobry!
Ja właśnie mam praktyki i powiem Wam, że przyjazd tu rano jest dla mnie męczarnią. Boję się jazdy autobusem miejskim bo mam straszne mdłości od rana, później trochę słabną, ale przechodzą dopiero koło 22 a od 6 rano znowu to samo. Macie jakieś sposoby na mdłości? Może pisałyście o tym wcześniej, ale nie mam czasu doczytać wcześniejszych postów. teraz też pokątnie się dosiadłam.
Idę dziś do lekarza i strasznie się boję, tym bardziej, że muszę iść sama.

królewna kreseczki jak się patrzy!:tak:
Ella1 mój śluz jest biały dosyć gesty, a na wkładce robi się żółtawy. Niestety jaki powinien być po duphastonie to nie wiem:no:
Dziewczyny, dzwoniłam do lekarza i na 16.30 mam wizytę. :)

reklama
hej, wpadam przed wyjściem na szybko życzyć miłego dnia...strasznie boję się, że nie zrobi mi dziś USG :-(, nic będę prosiła jakby co ;-):tak: trzymajcie kciuki

Ella, dopochwowo bierzesz??? to w takim razie pigułka Ci się rozpuszcza stąd ta konsystencja :tak::-)

Do góry