reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Neli:-) czasami jest nawet dobrze o czymś zapomnieć:-p
miumiu cześć!Gratulacje!Będzie serduszko biło jak dzwon:tak:
Lenko ja myślę,że wszystko będzie dobrze i nie ma innej opcji.Moja przyjaciółka w 5 tygodniu dwa razy wylądowała z krwawieniem w szpitalu i mówi,że jak jechała za drugim razem i zobaczyła że krew jest na całym siedzeniu to myślała,że już jest po wszystkim i za chwilę się dowie,że straciła dziecko a tu ci niespodzianka.Poleżała troszkę i teraz jest już w 6 miesiącu ciąży także krwawienie nie zawsze oznacza to najgorsze. Trzymam kciuki.
A dziewczyny!W sobotę wpadłam do 5-10-15 i taaaaak się obkupiłam,że aż mi wstyd.Teraz są mega promocje i nie mogłam się powstrzymać.Oczywiście wszystko w kolorze Zuziowym.Najwyżej jak się okaże,że to chłopczyk to dam koleżance a co:sorry2: Jak tak dalej pójdzie to do kwietnia będę musiała kupić ze cztery szafy:-D

Ostatnia edycja:
reklama
miumiu witaj:-D
lenka na pewno wszystko jest ok jak już wszystko się uspokaja :tak:
Ewa tobie trzeba zabrać portfel + kartę i zamknąć w domku :-D ale nie martw się ja patrzę na allegro i dodaję wszystko co różowe do obserwowanych, hmmmm a może to już jakaś choroba lub obsesja :-D

gosia witamy!Oczywiście gratulacje składamy:-D
Neli ja też tak myślę,że to jakaś choroba-zakupocholizm np:-):-):-)
Nie mogę się już doczekać USG genetycznego bo właśnie wtedy się dowiedziałam,że Kuba będzie chłopcem:-D a to był jakoś 12 tydzień chyba.I mam zamiar iść do tego samego lekarza teraz,żeby wiedzieć.
No dziewczynki coraz więcej nas tutaj.Dobrze,dobrze.Będzie weselej:rofl2:

Dzień dobry.

Lenka- to może jest jeszcze nadzieja- nie trać wiary. Ja też na myśl i plamieniach i krwawieniach widze wszystko od razu czarno po moim poronieniu, ale faktycznie czyta sie o mnóstwie krawień i plamień z których rodzą się zdrowe dzieci- 3mam mocno kciuki!:tak:

Ewa30-no toś poszalala z zakupami- ja bym się na tym etapie nie odważyła kupic absolutnie niczego.:zawstydzona/y:

Ewafoto-pisz ile możesz a jak nie masz czasu to nic sie nie dzieje;-) Uważaj na siebie i powodzenia na wizycie :tak:

miumiu- witaj wśród nas:-) Gratuluję ciąży- oby teraz szczęśliwie do kwietnia :tak: Widzę, że udało Ci się wstawić suwaczek- super

Neli- fajnie że tak dobrze się czujesz- oby tak dalej

Ladies- Pisałam na wcześniejszych stronach o mnie, że straciłam poprzednie maleństwo w styczniu br. w 6-7 tyg ciązy. Dlatego licze, że lekarka da mi duphaston lub luteine na podtrzymanie tej ciąży bo bardzo się boje, żeby sytuacja się nie powtórzyła.

Królewna
- współczuję tak złego samopoczucia- mam nadzieję, że szybko się choć trochę poprawi.

Gosia- witaj wśród nas!!! :) Masz taką samą datę i suwaczek jak ja :D Oby do 9 kwietnia! :p A "Jamochłon" ubawił mnie do łez! :D

U mnie wszystko dobrze i bez większych zmian. Boli co bolało i nic więcej ani mniej ;-) Upał niemiłosierny dziś więc trzeba bedzie sie polenić;-)
Miłego dziona

Ostatnia edycja:
Witam nowe mamusie fasolek :-)
Lenka nadzieja jest, a to jest ważne!! Niedawno czytałam na pewnym forum ,że babeczka krwawiła przez połowę ciąży i okazało się, że to krwiak jakiś...maluch urodził się zdrowy:tak:
Dziewczyny ja nie mogę się oderwać od wózków na allegro....oglądam i oglądam i oczyma wyobraźni widzę jak wkładam maluszka do takiego wóziczka:tak::-D Wczoraj byłam z mężem na rowerze wodnym - na plaży mnóstwo mam z maluchami i taka śliczna dziewuszka była ok 1,5 roku - cudo. Gapiłam się na nią jak głupia i aż mi się serce ściskało. Śliczności takie maluchy...

Witajcie:-)
Lena jesteśmy myślami z Tobą i trzymamy kciukasy!!!
Królewna chyba dołączam do Ciebie, czyli grona "ledwo żyjących":-(Codziennie bolał mnie brzuch (nie wiem jak ten ból określić - nie jest ostry - ale męczący, jednostajny - czuję się jak po konkretnej libacji alkoholowej:baffled:) Dzisiaj jednak przeżywam kryzys formy - nie mam jaki est powód tych dolegliwości:-(

Pozdrowienia dla Was dziewczyny!

hej kochane,

tak myślałam, nie będzie mnie przez weekend i będę miała kilka dłuuugich stron do nadrobienia ;-)...zaraz nadrobię, przeczytam na spokojnie

miłego dnia życzę :-)

no i przebrnęłam uffff ;-),

jeżeli chodzi i objawy,mnie piersi bolą niemiłosiernie, a najgorzej po nocy jak wstaję z łóżka, albo w nocy jak wstaję na siusiu, a w weekend to w nocy latałam ze 3-4 razy sikać, w sumie nic dziwnego, bo w piątek wieczorem już czułam jak macica się powoli rozrasta :tak:

pscółka, miumiu, gosia witam i gartuluję

ladies, z zagnieżdżeniem to jest tak, że rzeczywiście (teoretycznie) występuję w czwartym tygodniu (w trakcie jego trwania) czyli po skończonym trzecim licząc od dnia OM, w zależności od tego kiedy wystąpiła owulacja (i w przypadku, gdy cykle masz średnio 30-to dniowe), w którym dniu cyklu, implantacja (zagnieżdżenie) może nastąpić w końcówce trzeciego tygodnia, bądź pod koniec trwania czwratego, wszystki zależne jest od organizmu kobiety tak naprawdę, tymbardziej, że zagnieżdżenie może nastąpić w 4- 12 dnia po owu :tak: (te opisy na suwaczku są bardzo teoretyczne i książkowe, a wiadomo, że każda z nas jest inna) :-)

pscółka, ja teraz łykam tylko kwas foliowy, jak skończę, od czwartego m-ca zacznę łykać Prenatal Classic, łykałam Go z Amelcią też od czwartego m-ca i wyniki zawsze do końca ciąży miałam rewelacyjne, żadnych problemów, a organizm uzupełniałam o potrzebne mikroelementy :tak:

miumiu, spójrz sobie na nasze suwaczki i ten, który Ci się podoba kliknij na niego przekieruje Cię na stronę, na której stworzysz swój, następnie pobierz link BBCode formu (czy coś w tym stylu ;-)) i wklej go w ustawieniach w sygnaturę :tak:

ja po weekendzie padam, był u nas teść z żoną i R bratem (brat w wieku Amelci), masakra to dziecko niereformowalne :wściekła/y: robi co chce, nie ma żadnych zainteresowań, oprócz wqrwieniu kogoś na maxa, jedyną osobą do której czuł respekt i która ma u niego autorytet jest mój mąż...rodzice jego to już chyba olali totalnie, wierząc, że samo mu przejdzie...masakra, mówię Wam :sorry2:

reklama
przeczytałam was ;p ale oczywiscie mi sie nie chce odpisywac.. ehh zaraz chybe lece przytulac sie do kibelka ;d huehuehue ;/
pojechałam dzis az na morfologie zeby zobaczyc czy cos tam sie nie dzieje, potem z małą na basen .. w wodzie czułam sie ok ;p ale jak wyszłam to brak sił, ledwo sie do domu doczołgałysmy ;p

no masakra
Anka: ja mam cały czas dziwne uczucie w żołądku blee nawet na wymioty to mnie tak nie bierze ale na nic nie mam ochoty ani siły
w pierwszej ciąży tez tak miałam a potem przez 2 miesiące prawie wymiotowałam nawet wodą :| ehhh.. masakra..

ide do lekarza 20 sierpnia, juz postanowione ;p mam nadziej ze mnie przymie bo zapisana nie jestem ;p ale musi bo ma mi tabletki przepisac :p

Do góry