reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Wawka - bo ja sobie wymyśliłam Projekt, który ma na celu rozwój maluszków przez zabawę. Nigdzie czegoś takiego w internecie nie znalazłam, więc postanowilam zapelnić lukę. Projekt polega na zabawie z Malenstwem podług tematu. Projekt ma 10 etapów, każdy etap trwa tydzień i ma inny temat. I w związku z tym, że Projekt zaczął cieszyć się powodzenie, postanowilam z koleżanką, która mi pomaga, że zrobimy konkurs dla najbardziej kreatywnej mamy (bo zabawy wymyslasz sama, byle były oryginalne i chociaż luźno dotyczyły tematu, np. Wstążka, sznurek, sznurowadło - rozkminiasz temat i wymyślasz zabawy, bawisz się z Michalinką, robisz przy tym fotki, fotki wysyłasz na maila) My wybieramy najlepszą zabawę z dzieckiem i nagradzamy mamę.

Dość dobrze to napisałam? Zrozumiałe? :D

I powiem Wam, dziewczyny, że w życiu się nie spodziewałam, ze znajdziemy tylu sponsorów. Mamy okolo 30 nagród, przez co rozbudowałyśmy konkurs na nie tylko blogujące mamy. Ale w konkursie mogą wziąć udział mamy, które bloga nie posiadają, wystarczy popykać fotki danych zabaw wymyślonych i wysłać na maila. A jeszcze co do nagród - firmy, wydawnictwa, osoby produkujące handmade - mnóstwo tego. Wyd. Publikat przysłało mi już 10!!! pięknie wydanych książek, Zakamarki (jak ja kocham te wydania) 3 książeczki, Skarb Matki 6szt kosmetyków, Bozzolo fashion fundnęło bluzę za 130zł, i wiele innych firm i osób, które się dzielą swoimi produktami.

Się wygadałam, ale tym ostatnio żyję. I bardzo bym chciała, zeby wszystko się udało i wyszło. Ruszamy w poniedziałek.

To jest coś, co uwielbiam robić. :)

reklama
oj, wielkie dzięki za wyjaśnienie :-D Niezła jesteś.
Muszę zatem poczytać na stronie samo_się i się zastanowić bo ja raczej z tych mniej kreatywnych. Jutro sobie na spokojnie ten cały projekt przemyślę :-D

Świetny pomysł no i gratuluję że znalazłaś coś co daje Ci radość :) nie wiedziałam że masz takiego bloga muszę poczytać :) go
Dziewczyny powiem tak ja tak narzekam ale powinnam narzekać na siebie bo ja w sumie nie musiałam iść do pracy bo jak na razie odpukać oboje z mężem pracujemy i pieniędzy wystarcza ale boję się że stracę pracę jak pójdę na roczny a po roku czy po 2 pójdę znów na macierzyński roczny. No i ja jestem inżynierem boję się że wypadnę z branży. No i tak zadecydowaliśmy że pójdę na pół roku nie wiem podobno łatwiej takiemu maluchowi pogodzić się z tym. Wiem jedno mi nie jest łatwo najchętniej zostałabym z nią aż pójdzie do szkoły :)

Ostatnia edycja:
Anka uwielbiam twoja energie :-D mam nadxieje ze projekt da ci mnóstwo satysfakcjiU nas spokojny dzien mania penetruje nowe przestrzenie wspina sie gdzie moze najchetniej na mame lub tate :-DAvh i juz mam pewnosc ze bananki nie sluza malucie boo po dwoch dniach bananka w siateczce mamy znow niefajne kupki... Troche zal bo Mania uwielbia...Teraz spróbujemy jabluszko ciekawe czy tez jej sie spodobaCo do Blw tez mi podoba udea i juz raz dalam mani owocki do wyboru :-D niestety szybko wyladowaly na podłodze ale bedziemy probowac :-)

Anezram, ja w pracy boję sie tylko atmosfery bo jest kwaśna, myślałam, że wszystko minie przez ten rok....ale jakoś nie minęło :/ a do pracy chętnie wrócę, lubię swoją pracę...
Ja wiem, że to złe może myślenie, ale nie można całego swojego życia na dziecko poświęcać bo ono dorośnie i pójdzie swoją drogą...

Anka - super że rozpoznałaś przyczynę uczulenia Ksawerego, tylko szkoda że to akurat czekolada. Lubię od czasu do czasu pojeść. Dziś zjadłam prawie całą wawela z masą krówkową i kupiłam jeszcze 2 czekolady 90% kakao:-) No i gratuluję PROJEKTU! Ciekawa sprawa. Ksawery ma kreatywną mamę:-D
Fel – też słyszałam że gęś to w sumie porządna rzecz, bo ona nie urośnie w 5 tygodni na antybiotykach i hormonach tak jak kurczak, tylko trzeba ją dłużej pochować. (sory za reklamę kurczaków. Do tej pory moje główne mięso to filet z kurczaka, ale tydzień temu byłam na wykładzie, gdzie tak mi go „zareklamowano”).
anerazm - mam podobne powody do Twoich, aby wrócić do pracy. Ja mam jeszcze 3 tygodnie urlopu wypoczynkowego. A z kim zostawiasz maluszka? Niania? Bo ja będę później szukała i nie wiem od czego zacząć. Nie wyobrażam sobie tego:eek::eek::eek::eek:

Dziś po raz pierwszy podałam małej kaszkę zdrowy brzuszek na dobranoc, a na popitkę pierś. Ciekawe jaka będzie nocka. Właśnie uporałam się z robieniem zapasu obiadków. Zrobiłam 8 słoiczków z łososiem i 8 z królikiem. W zamrażalce mam jeszcze 3 z kurczakiem i 2 bezmięsne. Myślę o urozmaicaniu tych obiadów i chyba poszukam jakiś gospodarstw ekologicznych w okolicy, bo chciałabym kupić coś czego nie mam ze swojego ogródka.

Dziewczyny, a te chrupki kukurydziane to jakieś „dzieciowe” są czy takie zwykłe?

anka - spróbuj jeszcze z czekoladą 90-95%, bo może to jednak mleko z tej czekolady uczula, a nie kakao. Ja od piątku mam gości i zrobiłam 8 rodzajów past na grzanki, niestety część z jogurtem, albo fetą, popróbowałam tylko ciupnikę i niestety Szymek ma dzisiaj czerwone placki na twarzy, tak więc u nas na bank skaza białkowa:-(

reklama
Wiosna: zwykłe chrupki kukurydziane. Tylko u nas sparwdzają się bardziej te długie pałki bo mała chrupka szybko chowa się w rączce i jest płacz ;-)
Mamy juz też za sobą próbę biszkopta, bardzo smakował ;-) Zosce jak była w podobnym wieku to kupowałam wafelki ryżowe z hippa ale teraz jakoś u nas nie mogę znaleźć takich bez smakowych.

Do góry