reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

heh a mój tylko na butli na bebilonie i niby teraz powinien 3 porcje po 150-180 zjadać+ kaszka + deserek lub obiadek( przynajmniej tak napisali na opakowaniu) a on je co 3 godziny po 120 czasem 150 oprócz nocek nocki przesypia jak dostanie o 20 to pobudka o 5 dopiero i jest oki

reklama
Kurde dziewczyny ale duzo napisalyscie nawet nie odpisuje bo nie wiem co komu.

Mam problem moja corka jest na piersi i chce juz ja przestawić na mleko mm a ona nie chce w ogóle pić... Co mam robić błagam o pomoc wczoraj tak płakała ze maskara..

mama_córeczki - jeśli możesz to odciągaj swoje mleko i stopniowo dodawaj do tego co raz więcej mm. Albo tak jak ja rób kaszkę na wodzie (ja mieszam sinlac ze zdrowym brzuszkiem 2:1) i co dzień dodawaj jedną miarkę więcej mm. Przy czym takie kaszki to max 2 dziennie.

madiu
- fajne fotki wstawiłaś, a to ostatnie zdjęcie, gdzie braciszek całuje główkę rozczulające, aż łzy stanęły mi w oczach. Mam nadzieję, że jeśli będzie mi dane mieć drugie dziecko to też będą tak ku sobie

Ostatnia edycja:
mama_coreczki: a mała pije w ogóle z butelki? Może najpierw podawaj jej swoje mleko z butelki a następnie jak radzi pscolka stopniowo dodawać mm. U nas mała nie chciała nic pić z butli ale dawałam jej do obiadu wodę z butli i z czasem nauczyła się. Zajęło jej to około miesiąca. Teraz na noc podaję jej mm z butli czasami i nie ma problemu z piciem.

wawka - tak pije z butelki jak jej miesiac temu podałam mm to wypila a teraz tylko skosztuje i zaraz odwraca głowę w druga strone i nie chce go pić, wczoraj mąż próbował jej dać zeby mnie nie czuła to tak plakala i mnie szukała wzrokiem ze w koncu dałam jej cyca bo nie mogłam patrzec jak płacze..

mama_coreczki- a może spróbuj pierwsze dać jej cycusia, tak z ok.10 min a później butelkę. Ja tak uczyłam Emilkę, jak się moim nie najadała. Za którymś razem chwyciła, że tam też coś dobrego jest :tak: cierpliwość ponad miarę, Emi też czasem potrafi pić 100ml mm z pół godziny- rozkłada to sobie na raty, zawsze coś ją zainteresuje, albo kot mignie przed oczami i pojedzone...
madiu- śliczne zdjęcia :-)
margot- dodałam link o ząbkowaniu, tam pokazana jest ta szczoteczka ;-)

izik - tez probowałam jak mówisz, ale za kazdym razem kończy się na histerycznym płaczu.. Jestem załamana juz nie wiem co robic :((((((( :no:

Witam :)
Pscólko, co do kupek, to wyglaają jakby rozwolnienie, są luźniejsze i u nas jaśniejsze niż zwykle ;) A w kwestii próchnicy, to chodzi o to, by dziecko nie zasypiało z butlą w buzi, a jak bedzie starsze, to najlepiej po kolacji umyć ząbki :)
Anezram, ja mam wodę w czajniku i jak potzrebuje, to włączam czajnik, ona zaczyna szumieć i mam wodę ok, jak mi się spieszy, to w mikrofali, a w nocy zalane butelki w podgrzewaczu :)
Madiu, moja Hana tez zjada 120, a tylko na noc kaszki 150 ml, te normy na opakowaniach, są tylko zaleceniem, ale każde dziecko je według indywidualnych potrzeb :)

Witam
Robie tak samo - zawsze mam swieza przegotowana wode w kubku z przykrywka i jesli w czajniku jest przegotowana woda tylko podgrzeam jesli nie wrzatek mieszam z zimna... Termos używamy przy wyjazdach...

My już na wsi... Mania dosc emocjonalnie ale raczej ok doskwiera jej to ze salon to jeszcze chaos i tam nie moze popelzac... Ale i tak potrafi dobrych kilkanascie minut bawić sie w swoim pokoiku... Ciagle sie wspina :-D na wszystko :-D

Teraz znow mamy faze niejedzenia... Ale dopelniam strzykawka... Nie wiem czy nie popelniam bledu zeby sie nie przyzwyczaiła... Ale zalezy mi by zjadla... Trraz juz powinna zuc...

Ach i uwielbia zjadac banana w takiej siateczce jej daje... Musze jeszcze poprobowac z jablkami i grisxkami :-D

Mam nadzieję ze wszystkie chorowitki ozdrowialy i duze i male

Dzis dzien pamieci... Babcia dziadkowie kruszyna... Emocje wspomnien...

Spokojnego wieczoru :-)

reklama
mamo córeczki nie wiem ja próbowałam wszystkiego. Po dużej walce z Mają stwierdzam że po prostu jej te mleko co chciałam dać nie smakowało. Ale jakiekolwiek będziesz miała mleko ona i tak wybierze Twoje więc nie podawaj najpierw swojego a potem mm bo będzie płakać za Twoim. Ja mlekiem mm nie mogę karmić Mai na pół leżąco bo po po prostu przypomina jej się o cycu i walczy żeby dać jej pierś. Ja karmie ją mm na siedząco spokojnie bez wpychania. Ja próbowałam mleko bebilon bebiko aż w końcu zaryzykowałam kupiłam hipp i jak na razie mała je. Wypija 80-90 ml kończy odbija jej się i chce cyca daje jej bo po prostu nie chcę jeszcze zrezygnować całkowicie z piersi. Jadłam te 3 mleka łyżeczką i powiem tak tylko hipp jest smaczny tamte mają dziwny smak. Dziecko samo wybrało :)
Anila życzę szczęścia w nowym domku.
Ja nie daje kaszki jak na razie mała je sporo ma sporą wagę i nie chce przeholować. Daje po troszku od czasu do czasu żeby była w jadłospisie.

Do góry