reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

heh a mój tylko na butli na bebilonie i niby teraz powinien 3 porcje po 150-180 zjadać+ kaszka + deserek lub obiadek( przynajmniej tak napisali na opakowaniu) a on je co 3 godziny po 120 czasem 150 oprócz nocek nocki przesypia jak dostanie o 20 to pobudka o 5 dopiero i jest oki

reklama
Kurde dziewczyny ale duzo napisalyscie nawet nie odpisuje bo nie wiem co komu.

Mam problem moja corka jest na piersi i chce juz ja przestawić na mleko mm a ona nie chce w ogóle pić... Co mam robić błagam o pomoc wczoraj tak płakała ze maskara..

mama_córeczki - jeśli możesz to odciągaj swoje mleko i stopniowo dodawaj do tego co raz więcej mm. Albo tak jak ja rób kaszkę na wodzie (ja mieszam sinlac ze zdrowym brzuszkiem 2:1) i co dzień dodawaj jedną miarkę więcej mm. Przy czym takie kaszki to max 2 dziennie.

madiu
- fajne fotki wstawiłaś, a to ostatnie zdjęcie, gdzie braciszek całuje główkę rozczulające, aż łzy stanęły mi w oczach. Mam nadzieję, że jeśli będzie mi dane mieć drugie dziecko to też będą tak ku sobie

Ostatnia edycja:
mama_coreczki: a mała pije w ogóle z butelki? Może najpierw podawaj jej swoje mleko z butelki a następnie jak radzi pscolka stopniowo dodawać mm. U nas mała nie chciała nic pić z butli ale dawałam jej do obiadu wodę z butli i z czasem nauczyła się. Zajęło jej to około miesiąca. Teraz na noc podaję jej mm z butli czasami i nie ma problemu z piciem.

wawka - tak pije z butelki jak jej miesiac temu podałam mm to wypila a teraz tylko skosztuje i zaraz odwraca głowę w druga strone i nie chce go pić, wczoraj mąż próbował jej dać zeby mnie nie czuła to tak plakala i mnie szukała wzrokiem ze w koncu dałam jej cyca bo nie mogłam patrzec jak płacze..

mama_coreczki- a może spróbuj pierwsze dać jej cycusia, tak z ok.10 min a później butelkę. Ja tak uczyłam Emilkę, jak się moim nie najadała. Za którymś razem chwyciła, że tam też coś dobrego jest :tak: cierpliwość ponad miarę, Emi też czasem potrafi pić 100ml mm z pół godziny- rozkłada to sobie na raty, zawsze coś ją zainteresuje, albo kot mignie przed oczami i pojedzone...
madiu- śliczne zdjęcia :-)
margot- dodałam link o ząbkowaniu, tam pokazana jest ta szczoteczka ;-)

izik - tez probowałam jak mówisz, ale za kazdym razem kończy się na histerycznym płaczu.. Jestem załamana juz nie wiem co robic :((((((( :no:

Witam :)
Pscólko, co do kupek, to wyglaają jakby rozwolnienie, są luźniejsze i u nas jaśniejsze niż zwykle ;) A w kwestii próchnicy, to chodzi o to, by dziecko nie zasypiało z butlą w buzi, a jak bedzie starsze, to najlepiej po kolacji umyć ząbki :)
Anezram, ja mam wodę w czajniku i jak potzrebuje, to włączam czajnik, ona zaczyna szumieć i mam wodę ok, jak mi się spieszy, to w mikrofali, a w nocy zalane butelki w podgrzewaczu :)
Madiu, moja Hana tez zjada 120, a tylko na noc kaszki 150 ml, te normy na opakowaniach, są tylko zaleceniem, ale każde dziecko je według indywidualnych potrzeb :)

Witam
Robie tak samo - zawsze mam swieza przegotowana wode w kubku z przykrywka i jesli w czajniku jest przegotowana woda tylko podgrzeam jesli nie wrzatek mieszam z zimna... Termos używamy przy wyjazdach...

My już na wsi... Mania dosc emocjonalnie ale raczej ok doskwiera jej to ze salon to jeszcze chaos i tam nie moze popelzac... Ale i tak potrafi dobrych kilkanascie minut bawić sie w swoim pokoiku... Ciagle sie wspina :-D na wszystko :-D

Teraz znow mamy faze niejedzenia... Ale dopelniam strzykawka... Nie wiem czy nie popelniam bledu zeby sie nie przyzwyczaiła... Ale zalezy mi by zjadla... Trraz juz powinna zuc...

Ach i uwielbia zjadac banana w takiej siateczce jej daje... Musze jeszcze poprobowac z jablkami i grisxkami :-D

Mam nadzieję ze wszystkie chorowitki ozdrowialy i duze i male

Dzis dzien pamieci... Babcia dziadkowie kruszyna... Emocje wspomnien...

Spokojnego wieczoru :-)

reklama
mamo córeczki nie wiem ja próbowałam wszystkiego. Po dużej walce z Mają stwierdzam że po prostu jej te mleko co chciałam dać nie smakowało. Ale jakiekolwiek będziesz miała mleko ona i tak wybierze Twoje więc nie podawaj najpierw swojego a potem mm bo będzie płakać za Twoim. Ja mlekiem mm nie mogę karmić Mai na pół leżąco bo po po prostu przypomina jej się o cycu i walczy żeby dać jej pierś. Ja karmie ją mm na siedząco spokojnie bez wpychania. Ja próbowałam mleko bebilon bebiko aż w końcu zaryzykowałam kupiłam hipp i jak na razie mała je. Wypija 80-90 ml kończy odbija jej się i chce cyca daje jej bo po prostu nie chcę jeszcze zrezygnować całkowicie z piersi. Jadłam te 3 mleka łyżeczką i powiem tak tylko hipp jest smaczny tamte mają dziwny smak. Dziecko samo wybrało :)
Anila życzę szczęścia w nowym domku.
Ja nie daje kaszki jak na razie mała je sporo ma sporą wagę i nie chce przeholować. Daje po troszku od czasu do czasu żeby była w jadłospisie.

Do góry