reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Cześć Dziewczyny, widzę, że rozkoszujecie się długim weekendem. :)

My dzisiaj mamy za sobą pierwszy samodzielny posiłek, tzn dostał w rączkę herbatnika i ciamkał sobie. Wszystko było ładnie, pięknie, do czasu aż się herbatnik nie skończył. :D Młody chciał jeszcze:-D i był beeeek. Masakra. Ale skapowal, ze mioze sam jeść. :) i dobrze, bo chce wprowadzić BLW :D

I już domyślam się na 95% na co ma uczulenie Młody... Na moja ulubiona czekoladę... :wściekła/y: i teraz musze się obyć bez tego cudownego smaku...

witam
ale bede miała nadrabiania nie chodzi mi bb w telefonie inie czytalam was ilk dni pozatym u nas mega marudzenie polaczone z niejedzeniem dzis np to juz przegiecie jedla do teraz tylko dwa razy i uspiłam ja bo juz nie wiedziałam co mam z nia robic tak marudzi :baffled:

A my musimy uważać na indyki. Skończyły się widać czasy nietoksycznych indyków o_O wróciliśmy do królika ( 2 dzień) i jest o niebo lepiej. jeszcze obsypany, ale nie przybywa i ciut gładsza skóra.

anka też chce spróbować BLW bo Olek od miesiąca żuje :eek: miele tym ozorkiem jak nie wiem. Logopeda kazała juz nie miksować na gładką konsystencje. do tego je juz chrupki kukurydziane i takie ryżowo-zbożowe okrągłe wafle ( placki)

Ostatnia edycja:
Fel: ja daję od trzech dni indyka ale w obiadku bobovity. I na razie jest ok. A Ty indyka podawałaś też w obiadku czy sama kupiłaś i gotowałaś?
Jutro też podam pierwszy raz chrupka kukurydzianego małej. Zobaczę jak zareaguje.

no własnie moja mama kupiła mięsko...

więc na razie odpuszczamy. Rodzina "ze wsi" mówi, że lepsza i bezpieczniejsza póki co jest gęś...ale na razie pozostaniemy przy króliczku.

Ja podawałam również indyka z bobo vita i nie było żadnych zmian. Ostatnio zauważyłam że Majka woli obiadki z hippa chyba są słodsze. Ja jestem zalogowana na stronie hippa i dostałam już 2 raz zniżki na obiadki tym razem po 7 miesiącu ostatnio 20zł zaoszczędziłam.
Poprzednia noc to była masakra Majka budziła się o 22, 23,24,1,2,3,6 na szczęście mój mąż kochany zaopiekował się małą ja poszłam do innego pokoju i poszłam w końcu spać. I uwaga udało mu się przetrwać nawet Maja zasnęła więc jestem spokojniejsza :) buu już w poniedziałek do pracy czuje normalnie jak lecą sekundy

Anezram - mega mega mega Ci współczuję. Nie wyobrażam sobie teraz wracać do pracy, jestem skłonna nawet dostawać 60% pensji. No, ale mieszkam kątem u rodziców i nie płace wcale rachunków (na mieszkanie), więc łatwo mi powiedzieć. A i tak zaczęłam kombinować dodatkową gotówkę, sprzedaję książki na all. Pierwsza tura i stówka wpadnie :)

Fel - no, ja dzisiaj zaczęłam z samodzielnym jadłem. Zobaczymy, jak to dalej pójdzie, ale dość szybko chciałabym zacząć stosować tą metodę (najszybciej, jak się da). ale najpierw muszę zainwestować w śliniak typu kaftan bezpieczeństwa :-D

Dziewczyny zaproszę Was nieoficjalnie na konkurs połączony z projektem: https://www.facebook.com/pages/Projekt-Samo_się/641466139207938 i Projekt Samo_się oficjalnie konkurs ogłosimy w poniedziałek, ale teraz już Wam powiem, że mamy zaje*biste nagrody i zaje*bistych sponsorów (m.in, wyd Zakamarki, Publikat, Skarb Matki i ogólem koło 30stu nagród) ale ciii:-)

Anezram: nie wiem czy Ciebie to pocieszy ale u nas tak wygląda prawie każda noc. Mamy już z mężem opracowany system: o 6 rano zabiera małą i się nią zajmuje do około 8-9. Ja odsypiam w tym czasie i jak wstanę to on idzie do pracy. Bez tego byłoby ciężko.
Pracy nie zazdroszczę. Ale plusem jest to, że do ludzi wyjdziesz. Ja trochę odczuwam samotność i brak mi kontaktu z innymi ludźmi.

reklama
anka: sorki za głupie pytanie: weszłam na tą stronę na fb ale nie wiem za bardzo o co chodzi z tym konkursem. Czy my mamy coś tam dla Ciebie zrobić by Tobie pomóc? Bardzo chętnie ale nie ogarniam za bardzo :-D

Do góry