reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Cześć Dziewczyny, widzę, że rozkoszujecie się długim weekendem. :)

My dzisiaj mamy za sobą pierwszy samodzielny posiłek, tzn dostał w rączkę herbatnika i ciamkał sobie. Wszystko było ładnie, pięknie, do czasu aż się herbatnik nie skończył. :D Młody chciał jeszcze:-D i był beeeek. Masakra. Ale skapowal, ze mioze sam jeść. :) i dobrze, bo chce wprowadzić BLW :D

I już domyślam się na 95% na co ma uczulenie Młody... Na moja ulubiona czekoladę... :wściekła/y: i teraz musze się obyć bez tego cudownego smaku...

witam
ale bede miała nadrabiania nie chodzi mi bb w telefonie inie czytalam was ilk dni pozatym u nas mega marudzenie polaczone z niejedzeniem dzis np to juz przegiecie jedla do teraz tylko dwa razy i uspiłam ja bo juz nie wiedziałam co mam z nia robic tak marudzi :baffled:

A my musimy uważać na indyki. Skończyły się widać czasy nietoksycznych indyków o_O wróciliśmy do królika ( 2 dzień) i jest o niebo lepiej. jeszcze obsypany, ale nie przybywa i ciut gładsza skóra.

anka też chce spróbować BLW bo Olek od miesiąca żuje :eek: miele tym ozorkiem jak nie wiem. Logopeda kazała juz nie miksować na gładką konsystencje. do tego je juz chrupki kukurydziane i takie ryżowo-zbożowe okrągłe wafle ( placki)

Ostatnia edycja:
Fel: ja daję od trzech dni indyka ale w obiadku bobovity. I na razie jest ok. A Ty indyka podawałaś też w obiadku czy sama kupiłaś i gotowałaś?
Jutro też podam pierwszy raz chrupka kukurydzianego małej. Zobaczę jak zareaguje.

no własnie moja mama kupiła mięsko...

więc na razie odpuszczamy. Rodzina "ze wsi" mówi, że lepsza i bezpieczniejsza póki co jest gęś...ale na razie pozostaniemy przy króliczku.

Ja podawałam również indyka z bobo vita i nie było żadnych zmian. Ostatnio zauważyłam że Majka woli obiadki z hippa chyba są słodsze. Ja jestem zalogowana na stronie hippa i dostałam już 2 raz zniżki na obiadki tym razem po 7 miesiącu ostatnio 20zł zaoszczędziłam.
Poprzednia noc to była masakra Majka budziła się o 22, 23,24,1,2,3,6 na szczęście mój mąż kochany zaopiekował się małą ja poszłam do innego pokoju i poszłam w końcu spać. I uwaga udało mu się przetrwać nawet Maja zasnęła więc jestem spokojniejsza :) buu już w poniedziałek do pracy czuje normalnie jak lecą sekundy

Anezram - mega mega mega Ci współczuję. Nie wyobrażam sobie teraz wracać do pracy, jestem skłonna nawet dostawać 60% pensji. No, ale mieszkam kątem u rodziców i nie płace wcale rachunków (na mieszkanie), więc łatwo mi powiedzieć. A i tak zaczęłam kombinować dodatkową gotówkę, sprzedaję książki na all. Pierwsza tura i stówka wpadnie :)

Fel - no, ja dzisiaj zaczęłam z samodzielnym jadłem. Zobaczymy, jak to dalej pójdzie, ale dość szybko chciałabym zacząć stosować tą metodę (najszybciej, jak się da). ale najpierw muszę zainwestować w śliniak typu kaftan bezpieczeństwa :-D

Dziewczyny zaproszę Was nieoficjalnie na konkurs połączony z projektem: https://www.facebook.com/pages/Projekt-Samo_się/641466139207938 i Projekt Samo_się oficjalnie konkurs ogłosimy w poniedziałek, ale teraz już Wam powiem, że mamy zaje*biste nagrody i zaje*bistych sponsorów (m.in, wyd Zakamarki, Publikat, Skarb Matki i ogólem koło 30stu nagród) ale ciii:-)

Anezram: nie wiem czy Ciebie to pocieszy ale u nas tak wygląda prawie każda noc. Mamy już z mężem opracowany system: o 6 rano zabiera małą i się nią zajmuje do około 8-9. Ja odsypiam w tym czasie i jak wstanę to on idzie do pracy. Bez tego byłoby ciężko.
Pracy nie zazdroszczę. Ale plusem jest to, że do ludzi wyjdziesz. Ja trochę odczuwam samotność i brak mi kontaktu z innymi ludźmi.

reklama
anka: sorki za głupie pytanie: weszłam na tą stronę na fb ale nie wiem za bardzo o co chodzi z tym konkursem. Czy my mamy coś tam dla Ciebie zrobić by Tobie pomóc? Bardzo chętnie ale nie ogarniam za bardzo :-D

Do góry