reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Witam w jakze 'piekny' deszczowy dzien...

anezram - ja to ci poniekąd zazdroszczę ze idziesz do pracy ja siedze wiecznie w 4 ścianach sama z corka nawet jak wyjdę na dwor to żywej duszy nie widać, także mi by bardzo dobrze zrobilo wyjscie do ludzi...

wawka - zdrowia dla Michalinki !!

mu z mężem spędziliśmy weekend u moich rodzicow, mala dzisiaj strasznie plakala dziasla sie odzywają jeszcze nie mamy zabka a dziasla na maxa opuchnięte.. Na szczęście jeszcze karmie cycem to przynosil ulgę na chwile.,

ja odkad zaczelam gotować Vanessie obiady to obiadów ze sloiczkow nie chce jesc pluje tym..

reklama
mama_coreczki: ja jestem tak samo samotna w Wawie jak ty. Już tak siedem miesięcy siedzę sama ja i moja mała. Ale ostatnio poprawił mi się bo moja siostra przeprowadziła się do Warszawy. Tylko, że na razie nici z odwiedzin bo albo ja chora, albo córka siostry albo siostra chora. I tak w kółko :wściekła/y:
Ja gotuję małej obiadki bez mięsa. Te z mięsem kupuję i połowę dodaję do mojego warzywnego.

iza idzie o to, że znalazłam aukcje z podobnym pajacem ( różnią się tym, ze nasz nie miał stópek :-)) i tak mnie korci, żeby kupić choć uzasadnienia potrzeby brak :p ot pomyślałam, że fajne foto by było, bo na Olka było by teraz akurat i podobnie wiekowo jak wtedy Michał na focie (7 m-cy)

Fel: ja wychodzę z założenia, że trzeba się cieszyć macierzyństwem. Jeśli akurat Tobie zrobi to przyjemność to czemu nie? Ja bym kupiła i cieszyła się tym :-D

anila - mój był zachwycony grudkami za pierwszym razem. Terazje tak pół słoiczka 190g, kiedy papek je cały. Powiem Ci, że ja już mam nauczkęi wiem, że nie można iść na skróty i przyzwyczajać do rozwiązań od którychpotem trzeba oduczać. Im starszy tym trudniej zmienić przyzwyczajenia. Zrobiliśmy Szymkowi kojec w narożniku pokoju. On jestteraz na etapie uczenia się przewracania na plecy i niemalże zaliczył bliskiespotkanie głowy ze ścianą, w ostatniej chwili złapałam za rękę. Musimy cośwymyślić na ścianę - pewnie jakaś poducha. Standardem jest natomiast, że wferworze demonstrowania niezadowolenia z tego, że dostał wodę w kubeczku uderzasię nim w twarz, ale jeśli ja się śmieję to i on się z tego śmieje.:-D
My nadal walczymy, żeby pił wodę i jedyne miejsce gdzie tosię udaje to... kąpiel:-D. Tam wypije kilka łyków.
wawka - bodajże z Gerbera można kupić samo mięsko wsłoiczku. Ja tak na początku robiłam, bo miałam duży zapas warzywnych.

Dziewczyny. Mam focha na moją córkę ;-) Przed chwilą powiedziała swoje pierwsze słowa. Niestety ale było to "tata" :-D A od tygodnia mówiłam ciągle do niej "mama". No i gdzie tu wdzięczność :-D

Pscolka: wielkie dzięki za wskazówkę. Poszukam te słoiczki tylko z mięsem.

Fel aaaa no to to teraz czaje:-D:-D Hehe, blondynka jestem:) ( nie urazajac nikogo oczywiscie ;)) no 30 zł za body to trochu dużo ,jak dla mnie to za dużo :/ z drugiej strony zdjęcie by było fajne:) ale za ta kaske to np kupilabys kurteczke z pepco;) Wawka ja tez magluje młoda "mama" od tyg ale cos jej sie nie chce powiedzieć :( tylko gaworzy po swojemu:((

Witam Was wieczorową porą :-)

U nas dzisiaj także deszczowo, na szczęście Emi coraz mniej marudna, ale ząbka jak na razie brak.

Ja kupiłam chrupki z Hipp'a, ale jak na razie jej ciumkam, bo boję się, że odgryzie za dużo i dopiero będzie :sorry:wiem, że kiedyś trzeba się przełamać, a Emi już wie, że trzeba przeżuwać, ale tylko taki obraz mi się pojawia przed oczami...
U nas też gaworzenie po swojemu, coś tam pomruczy pod nosem- żadnego konkretnego słowa, no chyba, że "nie", które może powtarzać notorycznie.

My dzisiaj zaliczyliśmy kąpiel w dużej wannie/ mała wanienka włożona do dużej, bo Emilka wczoraj zrobiła nam powódź w sypialni, tak wierzgała nogami, że większa połowa została wylana na podłogę :-)
Noo i musi już siedzieć, na leżąco nie ma opcji, aby była kąpana :confused2:

Izik, to u nas to samo, na siedząco i nie ma zmiłuj. Więc najpierw pozwalam się chlapac i bawić zabawkami, dopiero pozniej, na koniec, klade i myję to, co z wody wsytawalo.:)

reklama
ja kupiłam młodego te ciasteczka ryżowe z Hippa i orkiszowe z beabydreama ale nici z połykania
ciasteczka owszem doobre :tak:, super się je obślinia ale jak tylko dojdą kawałeczki do gardełka to suuper odruch wymiotny i zwraca wszystko, podobnie z obiadkami w słoiczkami, tymi co mają grudki :-(
nie chce też nic pić, soczki z niekapka beee, kaszki do picia beee, woda beee
tylko pierś
a to już przecież za mało :-(

Do góry