reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Dzien dobry:/ my juz dzien zaczęliśmy przed 5:(( ja chce spac... Apaulinka śliczna ta Twoja corcia:) bujana czuprynka;) u nas tez marudzenie na maxa i nie cce drzemkowac ostatnio a zmęczona niesamowicie:dry: lecę sie kąpać oki m w domu .

Kruczka ja czasem staram sie usypiac ale w rezultacie sama zasypia albo w łóżeczku albo w moim łóżku :sorry2: Ale to i tak po ciężkich próbach i płaczu jakby jej sie krzywda działa :/ wczoraj jak po drzemce wstala o 11 to dopiero zasnela o17 i po ok 20 min juz koniec drzemki był . Na szczescie była kapiel kolacja i poszła spac na noc.

witam porannie,

u nas noc piękna.Michalina pierwszy raz od trzech miesięcy przespała 6 godzin bez pobudki :szok::szok::szok: Ale się nie cieszę, bo mała przed snem dostała nurofen.
Kruczka: u nas na drzemki mała sama zasypia.Jak widzę, że już chce spać (trze oczka) to siup do łóżeczka i zasypia. Czasem to jest walka bo płacze ale kilka minut się pomęczy, pomarudzi i zasypia. Bardzo rzadko jak już jest okropnie marudna to usypiam w wózku.Ale to bardzo, bardzo rzadko.

u nas od tyg są 2 drzemki, przed południem krótka połgodzinna i po południu czasami 1 godz czasami 2 , róznie bywa

Olek wczoraj zasnął według starego czasu więc o 7 już spał a obudził się według nowego, w szoku jestem, pobudki 3 więc nie było źle

byłam wvczoraj u lekarza i mam antybiotyk bo na s\oskrzelach cos zalega, no i do tego załapałam jakąś infekcję, myslicie że clortimazolum i kora dębu da radę?
Toemk coś zaczął kaszleć, oby to nie był TEN kaszel, zobaczymy, najwyzej justro do lekarza, i jeszcze jutro jade z nim do dentysty bo ma jedną dziurę, raz już siedział na fotelu ale tylko na spr, chyba wolałabym żeby m był z nim ale to niemozliwe

paulinka córcia sliczna

anila jak tam już na nowym jesteście

smile jak Franuś
madan, ptaszek a jak Wasze dzieciaczki
Fel co u Was

pscołka a to poszalałaś, a do tej pory to w ogóle nie jadłaś nic takiego wzdymającego

dzień dobry...kurcze dziewczyny jestem tak zmeczona ze na nic sily...Pscółka - ja jeszcze kładę na drzemki jak widzę że jest zmęczona (trze oczy ziewa zaczyna być wyciszona i marudna) jest to koło 3 razy rano, przed obiadem i zazwyczaj jeszcze przed podwieczorkiem... potem już nie. jak mieszkamy tutaj na jednym pokoju to na drzemkę usypiam ale już w domu będziemy to zmieniać...na szczęście przejście na nowy czas jest ok... dwa dni budziła się wcześniej ale chyba jest już okLenka - jutro przeprowadzka... dziś pakuje nas i sprzątam mieszkanie jutro jadę sprzątać dom i przywożą rzeczy po południu... to się załatwiłaś biedna... szybko wracaj do zdrowia :) i dbaj o siebie :)noc mieliśmy ciężką, Mania płakała, pomogło posmarowanie dziąsełek dentinoxem... witam też nową mamę - miło Cię poznać Paulina :) moja córeczka o jeden dzień starsza :Dok... musze dac drugie sniadanie malucie bo jeczy mi tu... wpadne jeszcze potem

witam
u nas przejście na nowy czas bez większych problemów, troszkę wcześniej się budzi rano, ale ja i tak wstaję, żeby wyszykować Gosię do przedszkola... M nazywa Bartka "naszą zegarynką":-D

Kruczka u nas już raczej 2 drzemki, pierwsza koło 10 - robi sie marudny, dostaje cyca i przysypia w trakcie posiłku, odkładam do łóżeczka i śpi dalej. Z drugą drzemką jest problem, bo zwykle przypada jak idę po Gosię do przedszkola... muszę małego ubrać (bo idzie ze mna po siostrę) i się przebudza... czasami zaśnie na spacerze

anila to już??? trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę:tak:
ja swoją jestem przerażona, bo tyle gratów nazbieralismy, a jeszcze ogródek działkowy musimy opróżnić.:szok:

apaulinka witaj, śliczna niunia:tak:

pscółka mi jedno opakowanie Bebiko starczało na ok. 4 dni, Gosia piła po 190ml 3x dziennie. Piła mm od ukończenia 1 roku do 2 lat, potem przeszlismy na krowie, ale takie z butelki do zagotowania (nie UHT) i to pije 2 x dziennie też po ok. 190 ml. Dostaje mleko w kubeczku tomme tippee (tym ze składanym dzióbkiem)... w sumie już nie powinna pić z tego kubka... ale to wygoda, bo nie rozlewa

oj Nef... nawet nie wiesz jak ja sie boję tej przeprowadzki... z jednej strony sie cieszę, już nie mogę doczekać, z drugiej strony to wymaga przeorganizowania całego życia... i zupełnie nie wiem jak sie zabrać za tą przeprowadzkę... czy usunąć kartony ochronne z podłogi, pomyć wszystko i wszystko co przywiozą do jednego pomieszczenia i potem rozstawiać czy od razu do pokoi... jak to wszystko porozstawiać... oj wiele dylematów trudnych decyzji i stresów... na szczęście koleżanka mi pomoże i posiedzi z Manią - będzie troszkę łątwiej... was czeka to zdaje się za miesiąc :) będę trzymać kciuki żeby obyło się bez strat :D

reklama
u nas trzy drzemki czasem cztery pierwsza o 10 potem zdaza sie 12 i około 14-15 zawsze i o 17-18 potem juz na nocke szła spac dopiero koło 23 na nowym czasie przestawiła sie i zasypia koło 21 jak za starych dobrych czasów i spi do 5-8 róznie jak marudzi to do łozeczka czesem sama do siebie cos posteka i zasypia oczywisie musze byc przy niej jak zasypia bo potrafi sie wybudzic i szukac mnie
Anila jak ty dodajesz jajko do zupy codziennie juz? z miesem bez miesa?
a i pytałam kiedys was o kaszki zdrowy brzuszek czy one sa takie jak kasza manna ze trzeba je pól łyzeczki dawac przez pierwszy miesiac .... ? jak wy dajecie je?

Ostatnia edycja:
Do góry