reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witam dzis fajna noc i malutka też ranek przespała :)
co do jasnych mebli to ja podpisuje się pod tym co Smail napisala sama mam kuchnie jasną jasny beż (polysk) i brudu nie widać. Myślalam że bede musiala ciągle latać ze szmatką ale na meblach praktycznie nic nie widać.
Smail piekna ta kuchnia no i salon też tak wam zazdroszę ja jestem daleko w polu :) bo dopiero co działkę nabyłam.
Nef wpomniałaś o sąsiadach heh moja sąsiadka jak juz w spominalam kiedys nie jest za ciekawa ale teraz to juz chyba przegina wysypała w nocy na klatkę chyba kg soli cały swoj próg wycieraczke i na około jej drzewi sama sól. Nie wiem co ona ma w glowie :)
A meble mam takie nawet nie wiedziałam że mam na kompie zdjęcie kuchni :) heh kuchnia skromna i nie droga sami składaliśmy bo kupowana była w IKEI
IMG_8228.jpg

Załączniki

• IMG_8228.jpg
    IMG_8228.jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 56
reklama
Pscółka -może być w gondoli - tylko trzeba troszkę podnieść zdaje się są takie co mają taką funkcję. no i można daszek zdemontować :) wydaje sie że dużo zależy od modelu

tak - kuchnia pokazana przez smile jest najbliższa temu co chcę mieć :-) przy czym my minimalizujemy płytki a więc wszędzie dajemy panele/drewno tylko w łazience damy płytki
a więc nowoczesnosć ale jak najbardziej przytulna... zobaczymy jak to wyjdzie

Anezram ta wasza też ładnie wygląda :-) w tym wszystkim chodzi głównie o funkcjonalność...

pozdrawiam

zibka- ja teraz mam ciemne panele w salonie i mnie skreca. Kilka godzin po umyciu juz wygladaja jak brudne. Nigdy wiecej. Do tego mamy wcale nie za ciemne drzwi i co 3 dni wycieram na nich kurze!

Anila - mi sie wydaje, ze przy kaflach nie widac tak brudu. Tesciowa ma brazowe lsniace kafle i za taka listewka panele. Panele wygladaja na wiecznie brudne, a kafle jak dopiero co myte. Tylko z kaflami tez trzeba uwazac, bo na matowych tez od razu wszystko widac.
A ta kuchnia biala ze zdjecia jest firmy atlas. Nie pamietam jej nazwy.

zazdroszcze wam tego urzadzania, u nas stary dom wiec nie warto nic robic, niby cos tam w dalekich planach jest, a czy się uda, to kto to wie, priorytet zbiorniki do gnojowicy i dobudówka do obory:baffled:, no więc wiecie

a kuchnia to ta biała fajne, mi się podoba biała prowansalska, i zioła w doniczce, i takie tam różne, obecnie to mam całe blaty zawalone:dry:, a zwykłe szafy to rzeczywiscie do doopy

Pola moze zrezygnuj na jakis czas z nabiału, ja nie jem znowu i jest lepiej

Majqa nie wiem czy chcesz ten przepis , mojemu M nie podeszły( sniezka , mleko i surowe jaja), zamierzam poszukac cos bez jaj, ale jak chcesz dokładny przepis to daj znac

czekolada gratuluje wagi, u mnie jeszcze 6 na +:sorry2:

anezram sukienka śliczna,ale cene swoją tez mam

a ja jednak pojechałam do lekarza bo to gardło mnie tak bolało, wiec mam duomox, wolę nie czekac az mnie całkowicie zetnie, a tak to tylko mnie łamie w kosciach, da się przezyc, nie wyobrazam sobie chorowania przy trójce
mam pytanko, boli mnie z boku jedna piers, al nie mam tam zadnych zgrubien, i nie wiem co robic

no i gondola prawie pełna ale nie chciałabym jjeszcze przechodzic na spacerówke, zreszta nasza stara bardzo zniszczona , mysle o takiej http://www.tosia.pl/baby-design-sprint_p169#

Ostatnia edycja:
czekolada- chyba też przyłoże gazik tyle. U nas własnie dzis pękła ta gulka.

Anezram- kuchnia fajna i jaka czyściutka:-) my tez kupujemy w ikei meble w ikei, chyba jakościowo są dobre na inne nas puki co nie stać.Mam nadzieje.... :-)

Lenka- właśnie u mnie na balkonie rosną zioła,które potem będą stały w doniczkach w kuchni:) My tez mamy dom z lat 70 moi rodzice nam zostawili, my go remontujemy. Chociaż wiaże sie to z ogromymi kosztami( wymiana wszystkiego) Też myślelismy ,że nie bedzie sie opłacać(okaże się potem :)) .... Zawsze sprzedać potem można(mam sentyment do tego domu, dlatego chciałam tu zostać:-p)ta spacerówka fajna jest . Moja sąsiadka ma i jest zadowolona :)

Smile- mój piekarnik nie bedzie wyglądał jakby miał 20 lat(sprzęt jak najbardziej współczesny ):-D i kuchenka też nie bedzie gazowa , chodzi mi tylko o styl prowansalski ,rustykalny itp a nie "wczesny gierek' hehe:-D Te nowoczesne ładne są tylko ja bym się nie odnalazła w takich wnętrzach u kogoś jak najbardziej ;)

Ostatnia edycja:
smile a te kafle co pokazałaś widziałaś u kogoś? jak to się sprawdza?
Bo właśnie zastanawiałam się nad podobnymi kremowymi do kuchni... błyszczące chyba się nie nadają, bo może być ślisko, za to na matowych może być widać plamy z wody itp.

pola u Bartka po szczepieniu zrobił sie guzek i po jednej kąpieli wyleciała z niego ropa (dużo). Wytarłam ją i przemyłam i nic już więcej nie robiłam. Ładnie się samo zagoiło... jeszcze strupek jest, ale suchy. A u Gosi się paprało.

pscółka dzięki za podpowiedź, że w CH można sobie malca w pokoju matki z dzieckiem nakarmić, przydało się dzisiaj:tak:

nef w takim razie polecam takie płytki Visione - eLZet mam takie w kuchni i każdy podziwia są duże mają wzór 3d i nie są śliskie

eh znów ciężki wieczór Maja szaleje któraś z Was pisala o tym że maleństwo się obraziło na nią albo przez ciepło nie chce jeść Maja robi to samo walczy ze mną krzyczy ja już na stojąco ją karmie ręce opadają.
A i cały czas ma paluszki w buźce jeździ po dziąsłach może ząbki jej wychodzą nie wiem nie widzę nic. Nie wiem co to będzie w te chrzciny :( na dodatek mam gości na noc.
Lenka wiem mnie ta kwota też przeraziła ale postanowiłam ta kupić bo można doszyć 2 warstwę koronki i będzie na później również. No albo sprzedam dalej.

reklama
Do góry