reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

anka87a:a co do "języka niemowląt" to też się naczytałam i tylko frustracja mnie łapie. Myślałam, że moje dziecko będzie książkowe, a tu ciągle jakieś odchylania od normy ;)

reklama
A ja nawet nie wiem ile mam w piersiach. Musze kiedyś ściągnąć laktatorem i zobaczyć. Ale chyba wystarczająco, bo mała jakoś przybiera na wadze.

Nie to u nas mała śpi podobnie do Ksawerego bo zasypia co prawda później bo po 21 nawet bliżej 22 śpi do 3-4 a potem do 6 lub 7 później jeszcze do śpi do 9 ale jak się nie naje to budzi się o raz więcej. Dziś spała ładnie bo pobudka była o 3.30 wstała o 6 około 7 położyła się znów do 10.30. Natomiast w dzień to jak wiatr zawieje tzn. bywa że pośpi ze dwa do trzech razy po 1,5 - 2 godzin a bywa że tylko raz wtedy jest marudna i zaczyna się masakra :)

a co do mleka w piersi to ja też nie wiem ile mam ale np. przedwczoraj obudziłam się cała mokra pościel i koszulka cała w mleku miałam zbyt dużo mleka i musiałam przycisnąć pierś i powódź gotowa. A niekiedy miałam za mało wtedy czułam

Anezram - dlatego ciągle jeszcze śpię w staniku i wkładkach laktacyjnych na noc... Dwa razy próbowałam bez i powódź... Bo odkąd w ciążę zaszłam - śpię na boku, tak mi zostało i źle mi się spi na wznak...

anezram ładne, dzięki, ale moje kafle muszą być bardzo proste, bo już w samych meblach za dużo się dzieje... a te mają tłoczenia

zibka właśnie te gresy szkliwione są różne, myślałam też o nich, ale kafle, które oglądałam ostatnio to ceramika z jakimś granitowym dodatkiem (przynajmniej tak zrozumiałam), ponoć bardzo trwała. I tak kombinuję czy podłogi nie zrobić kremowej matowej, a nad blatem kremowa błyszcząca. Tylko jak szafki górne lakierowane na połysk, to czy to nie będzie się gryźć?

Ide oglądać Hannibala, wczoraj przegapiłam, to sobie na AXN Playerze puszcze:tak:
Serial rewelka, nie sadziłam, że ktoś przebije Hopkinsa z Milczenia Owiec:tak:

Nef - o, jakis kolejny fajny serial? Ja teraz oglądam nałogowo Dextera. :) powoli mi idzie, bo wiadomo, są rzeczy ważne i mniej ważne. :) może po Dexterze przyjdzie czas na Hannibala?! :-D jestem pożeraczem dobrych seriali. :)

reklama
smile a te kafle co pokazałaś widziałaś u kogoś? jak to się sprawdza?
Bo właśnie zastanawiałam się nad podobnymi kremowymi do kuchni... błyszczące chyba się nie nadają, bo może być ślisko, za to na matowych może być widać plamy z wody itp.

No właśnie nie widziałam. Wiem tylko, że matowych nie chce. W łazience mam ciemne matowe i widać każdą krople wody. Moi rodzice mają z kolei w kuchni takie kremowe też matowe i wyglądają jak wiecznie brudne. Teściowie mają w przedpokoju brązowe lśniące i teściowa czasami tylko myje panele, bo jej się nie chce więcej, a płytki i tak wyglądają jak umyte. Na matowych widać wszystkie plamy, krople wody i kurz.. na lśniących chyba tylko plamy ;)

Smile - tez mam ciemne drzwi, pod kolor podlog, wiec lacze sie w bolu...

Nef - znajomi maja gres szkliwiony na podlodze, nie jest sliski a wyglada na wiecznie czysty :)

Ja teraz stawiam na jasny kolor. Nic w domu nie będzie ciemne, bo bym wiecznie z ścierką latała.

Hej Wam wszystkim! Czytam i czytam, ale jakoś do pisania mi było niespieszno. :-)
Dzisiaj miałam wychodne, więc pojeździłam konno. Coraz lepiej mi idzie - tak mi się wydaje bynajmniej :blink:.
Kurcze, wydaje mi się, że Ksawery za krótko śpi w ciągu dnia. Są to zazwyczaj trzy drzemki, ok. godzinki każda. (czasem zdarza się, że prześpi dwie,ale bardzo rzadko). Chociaż może mu tyle wystarcza i przez to przesypia nocki. Zazwyczaj ok. 20, 20.30 już śpi, je na śpiocha ok. 4, 7 i pośpi jeszcze trochę, czasem do 8, czasem do 9, a zdarza się nawet 10 i 11... Jak myślicie, tyle snu jest ok? Nie jest rozdrażniony, cały czas wesolutki. A jak się obudzi i podchodzę do niego do łóżeczka to strzela takie uśmiechy, że hej.

Anka - mój Antek w wieku 3m spał 3x1h. Też się martwiłam, że mało ale mu to starczało. Za to w nocy spał nieprzerwanie od 20 do 8/9 czasami 10 rano. Tutaj masz napisane conieco: Ile śpi niemowlę? | parenting.pl. Sprawdziłam właśnie w BABY ESP ile śpi Franek - średnio 18h na dobę. No nie moge narzekać ;)

Do góry