reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Hania - ja dostalam te same tabletki co Phel. Do tego mialam przyjmowac malo plynow, bo to pobudza laktacje.
Phel - my tez tylko mm... ale u nas inaczej sie nie dalo.

Ja jeszcze troche krwawie. Mialam 2 dni przerwy gdy zaczelam brac tabletki na zatrzymanie laktacji. Przy Antku z kolei krwawilam 5,5 tygodnia. Pozniej dostalam okres ikolejne 5 dni mialam z glowy ;/.

Jestesmy w szpitalu we Wroclawiu. Maly rano przyjechal karetka. Ja dzisiaj tutaj spie. Mam sie nauczyc jego obslugi ;). Fajnie ponosic dziecko po prawie 3 tygodniach na raczkach ;)

Smile- u nas tez sie nie dalo musialabym nocowac w szpitalu i to odpadlo bo nie mial kto zostac z Alutkiem na noc w domu jak M pracuje dlatego niestety nie karmimy,a mrozonego mleka nie przyjmuja wszystko na cieplo heh:cool2:Oj to pewnie szczesliwa jestes i sie nie dziwie;)

Hej
Smail - fajnie że dali Ci dziś Franka na ręce. Super uczucie. Kciukam za zdrowie synusia

Ja karmię tylko piersią. I by nie zapomnieć, którą ostatnio karmiłam, to kupiłam sobie silikonową bransoletkę. Bransoletka zawsze jest na tym ręku, z której piersi ostatnio karmiłam... (bo jak pisałam sobie LEWA/PRAWA - to w końcu się myliłam).

Co do jedzenia, to podjadam sobie zwykłe ciastka - herbatniki, biszkopty, bo nie wytrzymywałam bez słodyczy.

Cześć dziewczyny :)

Ja karmie małą mleczkiem odciągniętym z piersi do buteleczki oraz 3* dziennie mleczko sztuczne, bo taki z niej głodomor :-D ... a z piersi nie chce ciągnąć bo pokarm dostałam dopiero po 4 dniach i była w szpitalu na butelce i teraz mam i tak nie wiele tego pokarmu ale próbuję jeszcze utrzymać chociaż trochę żeby jak najdłużej miała też ten mój:-)

Ja też krwawię ale tak troszeczkę i ja nie miałam nacięcia ani nie pękłam także czuję się super tylko to plamienie jeszcze jest;-)

Smile trzymam kciuki za Was i super, że możesz już przytulić maluszka.

Wiem, ze to glupie ale czuje sie jakbym dopiero dzisiaj urodzila. Mam dzieciatko przy sobie. Moge je karmic, przewijac i nosic. Za daleko sie jednak ruszyc nie moge, bo maly ma jeszcze kable podlaczone.. ale nie narzekam, bo przy najmniej moge go na rece wziac.

Maz dowiozl podgrzewacz i butelki. Kupil tez bebilon pepti. Szpitalne bedzie dopiero jutro rano, a maly ma kolki jak jego brat. Do tego ma tyleczek caly odparzony. Obstawiam uczulenie na mleko. W karcie z Krakowa pisze , ze maly ma odparzenie od 5 dni ^^. Dr powiedziala, ze na noc musimy sobie kupic mleko.

Maly teraz spi, wiec ja tez ide spac. Wstalam dzisiaj o 5.

wiosna - pediatra mi tłumaczyła, że jak lek, czy kosmetyk jest "od pierwszego miesiąca życia" to tak de facto jest od pierwszego dnia życia, a nie po miesiącu. W moim szpitalu położne dawały Esputicon dzieciaczkom, więc raczej jest bezpieczny.
U mnie też masaż brzuszka to podstawa, a jak to nie działa to wtedy kropelki.
iza - jem ciasto drożdżowe i jest ok. U mnie krwawienie przeszło do plamienia w 12 dniu, o ile nie masz gorączki i nic nie boli to znaczy ze ok.
nef- ja zapisuje którą karmię i o której karmiłam, bo za Chiny tego nie pamiętam:-D. My lekko przekraczamy dolną granicę jeśli chodzi o wagę, ale mały wygląda nieźle, więc no stress
asiak - dasz radę, to tylko kilka dni:tak:

Smile super ze Franus jest juz blisko Was:) możecie sie teraz Nim nacieszyć ;-) Aisak spokojnie,juz niedługo będziesz tulic synka:tak: jejku ja sie chyba wykończe z ta moja Lenka tzn jej bólem brzuszka :/ a co do mm to i ja myśle żeby na noc podawać małej ,ale mam obawy:/ tzn raz jej dałam i zwróciła takie kluchy pózniej :/// i nie wiem dlaczego:zawstydzona/y:

Felidae no mi sie z pzu nic nie nalezy bo ja nie pracujaca...wiec nic nie trace oczywiscie lekarze nastraszyli, ze wypisujac sie do domu moze dojsc do tego ze mały moze urodzic sie z wrodzonym zapaleniem płuc, a nwet moze dosjsc do zgonu. wydaje mi sie ze chyba wyolbrzymili to wszystko bo jesli ten termin taki daleki a po badaniu szyjki stwierdził ze tak grubo i małemu sie nie spieszy wiec nie wiem chyba se statystyki chcieli dzwignac hahah narazie obserwuje ruchy małego no i...czekamy ..tak samo bym siedziała w szpitalu jak i siedze w domu....

reklama
słuchajcie odparzyła nam się pupka, czy sam sudokrem i wietrzenie wystarczy?

polecam tormentiol działa cuda

A ja chora na maxa. Gardło mam zawalone. Wczoraj gorączka 39. Jestem na duomoxie i martwię się, żeby skarba nie zarazić ...

My wagę urodzeniową przekroczyliśmy w 5 dni po wypisie. Karmię tylko cycem i pokarmu mam ponad stan.

Do góry