reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

majqa ja też podziębiona, nie aż tak, ale kaszlę czasem. Jak przy małym coś robię to maseczkę zakładam na usta, bo też się strasznie boję, że go zarażę.

Dzisiaj piękna pogoda i planujemy pierwsze wyjście na spacer :-) wczoraj już byliśmy gotowi, mały ubrany, zapakowany do wózka, schodzimy na dół i zaczął padać deszcz.... dzisiaj musi się udać:tak:

reklama
Kruczka no to pogody życzę,

aisia_85 no różnica taka, że w szpitalu ( przynajmniej naszym ) gorsze jedzenie hi hi :-) i sory 3 kromki z bułki weki na śniadanie o 9 do obiadu do 13 to dla mnie za mało, tym bardziej, ze kolacja była o 17 :-)

U nas masakra brzuszkowa, kupki typowo alergiczne zielone :-( odstawiłam masło i mleko i teraz myślę, co jeszcze z mojej diety. i czy nie kupic bebilona pepti. Smile ile teraz ta przyjemność ?? bo widać, ze i HA chyba nie daje rady :-(

Fel - maz kupil pepti bez recepty w szpitalnej aptece za 22,02zl. Z recepta pewnie polowa, bo placilismy przy Antku cos kolo 100zl za 10 puszek.

To moje dziecko je i spi. W nocy tylko plakal kolo 3 z godzinke, ale mu przeszlo. Ewidentnie stare mleko mu nie sluzylo. Kupki robi zielonkawo-zolte z sluzem. Czasami sa pieniste.
Byla dr Wojcik, ktora kilka lat pracowala w Prokocimiu gdzie Franka operowali. Jutro odstawkamy tlen. Jak sobie bedzie tak ladnie radzil to za 2-3 dni do domu :D..

Witajcie...

U nas nocka do kitu na przemian budzil sie Alutek z Marcelem:eek:chyba sie zgadali:no:U nas pogoda piękna , o 12 budze M na 16 robimy grila;) dzieciaki na dwór , Marcela tez biore choc bardzo musze uwazac zeby sie nie przeziebił ...

Dziewczyny mam bujaczek kiedy moge wlozyc Marcelka do niego z Alanem to ja juz nie pamietam jak bylo ale wiem Ze dopiero mozna takie malenstwa wkladac od któregos tygodnia tylko nie wiem od którego?

Phel - ja kojarze, ze te wszystkie bujaczki dopiero po 1 miesiacu sa. Ale to zalezy chyba tez od bujaczka. Jak masz taki rozkladany na plasko to pewnie juz wczesniej.

Franciszek dal popis. Darl sie 30minut. Zapakowaly mu rurke do tyleczka i dostal debridat.
Maz mi przywiozl jedzenie.. z mc donalda ^^

Byla tez telewizja. Z nami na sali jest 3 miesieczna dziewczynka. Nie ma prawej strony serduszka i tetnice plucna o dlugosci 2mm. Urodzila sie w Lodzi gdzie miala byc operowana, ale lekarze zrezygnowali z operacji. Krakow tez sie nie podjal jej wykonania.. Przyjechala karetka do Wroclawia i lezy tutaj juz 2 miesiace. Wszyscy sa w szoku, ze mala jeszcze zyje. Rodzice zbieraja teraz pieniadze na operacje za granica. Mala jest taka slodka. Istny aniolek. W polsce jej nie zoperuja, bo jest duze ryzyko. Jak mala umrze po operacji to szpitale moga miec problem z uzyskaniem pieniedzy z NFZu. Glupi system.

Hej dziewczyny! :)

Dawno nie zaglądałam, Smile,fajnie, że u Was coraz lepiej i coraz bliżej do domku :) Phel super, że Wy już całą rodzinką razem :)

U nas póki co bez zmian, ale mamy ciężki tydzień od wtorku rehabilitacja, w środę usg przez ciemiączko (trzymajcie kciuki,żeby komory się nie poszerzyły!) w piątek mamy w Pzn ortopedę i neurochirurga, a w pon w Warszawie chirurga, więc troszkę się najeździmy.
Oliwka też ma chyba alergię na mleczko, jak dawaliśmy Bebilon, później Bebiko miała zielone kupki, dużo śluzu i się pieniły. teraz pije Bebilon Pepti, nby jest poprawa, ale rzadkie kupki dalej są, odparzona pupka, no i jest cała wysypana na główce, uszach, nawet brwiach :/ I nie wiem co teraz, na pewno lekarz, kazali mi do alergologa, bo przecież nie chcą wypisywać recept na pepti bez zaświadczeni...

Co do połogu, u mnie już 6 tyg, ale już raczej koniec ;]

CIągle chodzę zmeczona, jakoś nie potrafię się zorganizować, wszystko mnie przytłacza i jakoś dzień tak szybko się kończy. Podziwiam dziewczyny, które mają więcej niż jedno dziecko :)

Madan oczywiście trzymam za was kciuki!

Powiedz mi o co chodzi u was z tymi komorami? U mojego Tomka lekarz stwierdził po USG, że ma asymetryczne komory boczne, lewa jest powiększona. Wiesz coś może więcej na ten temat?

kruczka - ja też cały czas w maseczce ... mimo to boję się by nie złapał draństwa ...ehh

smile- super Franiu; oby faktycznie tak szybko Was wypuścili
madan - &&& za badania

Ja już mam się lepiej tzn. nie mam gorączki i dużo mniej mnie gardło boli.

Hej. Chorowitki kurujcie sie. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia:tak: oj ale dziasiaj nam sie super pogoda trafiła :))) zaliczylismy z m i młoda pierwszy spacerek:)) hihi jak dziwnie sie czułam z wózkiem na dworze ;-)Ale było super,Lenka cały czas grzecznie spała :-) Jutro wizyta położonej ,a we wtorek chyba idziemy do pediatry. Dziewczyny dzidzia sie juz szczepi na pierwszej wizycie??

reklama
Iza - ja mam wyznaczoną wizytę na szczepienie na drugą połowę maja. Na Twojej wizycie lekarz pewnie obejrzy maluszka, osłucha i wsio. No i wyznaczą Ci pewnie termin szczepienia. W mojej przychodni jest tak, że pediatra na pierwszą wizytę przychodzi do domu. Szczepienia robią chyba w 6 tygodniu życia.

Do góry