reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Dziewczyny, wiem, że niektóre z Was chorowały na grypę żołądkową. Jak było z dziećmi,zaraziły się?
U nas wszyscy naokoło chorzy. Czuję,że i mnie rozkłada. Coraz gorzej się czuję i panicznie się boję się tego,że Oliwka tez się rozchoruje :/

reklama
Boliwia nie pomogę, ale przy karmieniu to powinnaś jej przekazać przeciwciała więc jest bezpieczniejsza :)

Owca ja wiem czy taki drobny? ma kolegę starszego i jest mniejszy więc chyba nie tak bardzo, a mierzy 76 cm i waży ok 11,5kg to taki średniak wg tabelek :)

Boliwia- my wszyscy mielismy grypę żołądkową. Karola 3 dni wymiotowała, m 1 dzień ja pół a Asia tylko 1 rozwolnienie więc ok.

Asia ma 78 cm i jakieś 10,5-11 kg

Ostatnia edycja:
Boliwia-ja miałam jelitówke w grudniu i moja się nie zaraziła. Byłam przerażona i cały czas ryczałam że przeze mnie trafi do szpitala. Pediatra mnie uspokoiła powiedziała że i owszem jest prawdopodobieństwo że dziecko może się zarazić ale karmiąc piersią daje mu przeciwciała. Kazała uważać jak najmniej chuchać na dziecko i ograniczyć kontakt. Ja byłam taka słaba przez 3 dni że rodzina podawała mi małą do karmienia.
Owca,Baby-Amelka nosi 80, jest drobna ale dość długa, spodenki to i 86 się zdarzają
Baby-wiem że organizacje zdrowia zmieniają wytyczne na tym chyba polega nauka, żeby udoskonalać to i owo. Z tym co na wyspach to ja się nigdy nie zgadzałam to najbardziej otyły naród i jakoś nie ufam temu co sugerują. Wiadomo że wszystko trzeba brać z przymrużeniem oka i najważniejsza jest matczyna intuicja. Z drugiej strony znam matki którym intuicja"podpowiada"żeby dawać kilkumiesięcznym niemowlętom frytki i słodycze...i jeszcze jakie są dumne że dziecku to smakuje. Ja jestem za zdrowym żywieniem bardzo przywiązuje do tego wagę.
Natik-czyli moja nie ciumka:-) Je normalnie, tak jak pisałam 3 razy w dzień i 3 razy w nocy

baby no z tymi ubrankami to różnie, zależy od firmy... czasem wchodzi jeszcze w 74, a czasem w 86, a czasem nawet w 68 :-D generalnie kupuję na oko... no ale na allegro tak się nie da. Trudno, najwyżej będzie za duża, tzn za długa :szok: maxi też są modne :-)

boliwia tak jak dziewczyny pisały, nie martw się na zapas, choc wiem, że to trudne. PRzystawiaj jak najczęściej i nie powinna się zarazic...

owca sama nie wiem, jak to zrobię... dzisiaj kupiliśmy butelkę i mleko z kleikiem i w nocy spróbujemy podac, na początek raz, żeby zobaczyc, czy załapie.... czyli chyba jednak stopniowo będę odstawiac...

boliwia my jelitówkę mieliśmy już 3 razy odkąd jest z nami Julek ale on się nigdy nie zaraził!!! Myślę że to zasługa szczepionki przeciw rotawirusom, no bo co innego????

owca niedawno pytałam czy dajesz małemu wieczorem mm i z tego co dziewczyny piszą to jednak głównie głód budzi nasze dzieci (chęć pociumkania oczywiście też). A smoczka mu dajesz czy nie?

Iryska otyłość wyspiarzy wynika głównie z jedzenia mocno przetworzonych produktów, gotowych dań i fast foodów, akurat podawanie mleka nie ma raczej wpływu na otyłość, zresztą to był tylko taki przykład, ale mniejsza o to, tak jak kiedyś pisałyśmy z Nati każdy robi jak chce, nam akurat podawanie mleka krowiego odpowiada i naszym maluchom również i to najważniejsze :) tak samo z innymi produktami, jeśli dziecku nie szkodzi to najważniejsze :)

Mitaginko z Adim tez podobnie, tzn. zależy od rozmiarówki :) myślałam, że po prostu jest już taka duża i dlatego 86 kupiłaś, ale faktycznie lepiej nieco większą niż za małą :)

Wczoraj wieczorna butla dała efekt w postaci snu do 1 dzisiaj po butli pierwsza pobudka zaliczona o 22, zobaczymy co dalej...

idę już do łóżka, bo jakaś zmęczona jestem

miłej nocki :)

Hej babeczki

O matko, dopiero usiadlam, nie wie w co rece wlozyc i taki caly tydzien mnie czeka, jutro zakupy, środa sprzatanie, czwartek Liwii roczek, piątek gotowanie i święta a ja w dodatku sobote  niedziele w pracy spedzam. Kupiliśmy Liwce taki prezent  WP_000354.jpg jest zachwycona:-)

reklama
Do góry