reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

akkm, ja brałam summamed nie raz. Dziwne, że przez 4 dni przepisali skoro to antybiotyk 3-dniowy i są 3 tabletki. No chyba, że dla dzieci są 4. Skuteczny, dobry bo nie trzeba podawać przez tyle dni. No i drogi :/

reklama
Marma – bidulko.. jak samopoczucie dzisiaj??

nati - gratki zawartości nocnika

akkm - zdrówka a o lekach nic nie wiem - mała miała 2 antybiotyki ale inne

jankesowa – alkoholiczko ;-)!! No piesa niezłą zadymę zrobiła. A co to za rasa?? poczuła trochę wolności to na maxa korzystała. No i widzę Ciebie jakiego maksa miałaś bo z pół dnia na piesę poświęciłaś.. Oby tylko dzieci z tego nie było!!

aenye – też jestem ciekawa co wymyśliłaś dla chłopaków. A rysunek cudo i gratki ogromne pierwszego miejsca – należało się!! A żę felek wydoi tyle mleka to szacun - mianuję go największym żarłokiem mlekowym i najbardziej pogodnym kwietniówkem a co!! Ktoś protestuje??

lilou – mój młody to samo z porażkami. On dostaje dużo gazet i wysyła rysunki i raz aż się popłakał że baaaaardzo się starał i nic.. teraz wysłaliśmy też prace ale wie że tyle dzieci wysyła i może z tego nic nie być. A nauczył się przegrywać w..... lotto! Kupujemy tam zdrapki – często młody hazardzista ze swojej kasy i raz wygrywa raz nie. Jak wygra to mega radocha i jak przegra to też już to rozumie

cucumber – no gratulacje ogromne!! i też mam często łzy w oczach jak mała coś robi.. u młodego na imprezach w przedszkolu pierwsza wyję - no taka już jestem

jeszcze niedawno z brzuchami, maleństwami a jutro pierwszy mikołaj naszych dzieci.. kiedy ten czas tak leci.. jak przytulam się do Misi i widzę tą małą główkę to całuję na maksa.. i ten obłędny wzrok – wszystko na około ogarnia i knuje.. cele ma 3: kółka od wentyalcji w drzwiach do łazienki i ubikacji, kontakt na korytarzu na wysokości jej macek i szafa jak jest otworzona bo na dole są cuda wianki i zawsze coś tam dla siebie upoluje. To jej plan dnia – jak tylko ją kładę to dzida do powyższych 3 celów i dziecka nie mam.. czasami jara się jeszcze magnesami na lodówce. Teraz śpi i aż mi smutno bez niej.. i dzisiaj kończy 8 miesięcy :szok: a ja myślę że ma 6,5 miesiąca... jak zatrzymać dziecko na tym etapie??

Aneczka, zdrówka, szczęścia dla Milci :*

A ja jestem szczęśliwa. Tzn nie byłam jakaś nieszczęśliwa, ale miałam doły itp związane z pracą, że nie mam, że siedzę w domu i się nie realizuję. A tu od razu przeszło :) Zobaczyłam jak Gaba stawia te pierwsze kroczki i pomyślałam kurcze, ja to mam szczęście, mogę być w domu, widzieć jej rozwój każdego dnia, nic mnie nie omija. Nie każda tak może mieć i dlatego powinnam się z tej sytuacji cieszyć. (Nie chciałam tu dogadywać ani dołować pracujących mam ;)). No i M nie jedzie na szkolenie :-) Tzn jedzie w styczniu, ale teraz zostaje z nami, więc nerwowa atmosfera minęła :)

A tak żeby nie było, że moja córa taka grzeczna i spokojna to od rana chyba przez ponad pół dnia mi jęczała i płakała, nawet na rękach. Chyba w końcu idzie ząb, bo pod palcem czuć coś sporego i to nie jest znowu kaszak.

A my juz mamy drugiego zabka! :-) Tym razem prawa gorna 1, jeszcze malusio widac, ale widac! :-)

cucu, no i masz racje, trzeba doceniac to co sie ma! Dosterzegac dobre strony sytuacji... Powodzenia z zabalem! :-)

Cucumber – pozytywnie zazdroszczę. Wielokrotnie pisałam że minimum rok bym chciała być z Milcią w domu. Siła wyższa. I nie wybaczę sobie jak ktoś obcy mi powie że Milcia ma ząb (codziennie maca dziąsła) albo że stoi, albo że kroczy.. fajnie że z Sebą mogłam sobie na to pozwolić.. a teraz minia taka wyczekana, wykochana a do żłoba iść musi. Staram się widzieć dobre w tym złym – optymistka jestem

draniu – gratulacje!! I ja myślę że radość z dziecia pozwoli Wam przypomnieć początki związku. W końcu to siebie nawzajem wybraliście a tracić takie bezcenne chwile z małą szkoda

Mała wykąpana niby spać chciała, zrobiłam mleko a on ni cholery! Pociumkała cyca i zaczęła gaworzyć.. to puściłam ją na podłogę i pełza w pełni szczęścia. Gdyby stary o tym wiedział – rytm dnia totalnie zaburzony;-)

Aaaaaa i zakupiłam na all jak co roku kalendarz dla dziadków - uważam to za najlepszy prezent!

I w międzyczasie capnęłam małą, przypięłam w leżaczku i zasadziłam smoka od inhalatora. Póki co spokój i może zaśnie

reklama
no to my po neurologu, rozmowa trwała do czasu aż powiedziałam,że zasypia przy cycku, generalnie powiedziała mi od razu,że tylko i wyłącznie to jest problemem u wszytskich dzieci z takimi problemami, a dlaczego natalka tak często się budzi, bo po prostu jest wrażliwa i ma krótkie fazy snu(nasza książka o spaniu się kłania), inne dzieci nasze forumowe mogą np mieć troszkę dłuższe te fazy stąd pobudek mniej, wyjścia są 2 oczywiście, przeczekać, może się unormować ok 1-1,5 roku (albo nie) albo odstawić, moja decyzja, wiem,że byłam zdecydowana,ale tak się boję....
co do obracania przyjdzie na nią czas, napięcie w porządku itd, a ciemiączko mówiła,że to nic,że zarośnięte, niektóre dzieci tak mają, padiatra mówiła mi wcześniej o usg...no ale spoko
muszę się przespać z tematem, żeby było śmiesznie, przekroczyłam połowe drugiego antybiotyku a gorączka bez leków 39,6 k**** mać!

Cucu gratuluje kroczków i braku szkolenia;)
Aeyne super Filip zdolniacha:)
Aneczkaaa ale Milcia zawsze czuje,że jest taka kochana i wyczekana:)
Lilou co kupiłać nowego?
Drani nie mam pojęcia co do fotelika, spróbój najpierw powyjmować co się da, potem wypierz i zobacz, kupuj w ostateczności, a to już ten większy?
Jankesowa oby Gracjanek ładnie spał:) ważne,ze psina zadowolona zmianą fryzury:)

Do góry