reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam się i ja!

U Nas też zimnooooo ale słońce świeci :-)
Ja wczoraj byłam u sąsiadki tej co miała wypadek, masakra cała w gipsie.
Jest załamana pielęgniarka z kaczką musi przychodzić :-D no ale cieszy się że żyje i jakoś to przetrwa :-)

Filipek ma się dobrze, katar minął, pomógł ten Nasavin ;-)
Cały czas na kocu śmiga i pupę podnosi :-) Śmieszek mój kochany :-)

Mama zrobiła mu kilka zupek, zawekowała ale on jakoś za nimi nie przepada, za to słoiczki... duży zje i jeszcze che.
No ale musi jeść to i to.

Dziewczyny które kupują słoiczki dajecie ten słoiczki z jogurtem, twarożkiem, itp.?
A kaszki jakie dajcie?

mitaginka Ty jaką kaszkę dajesz jak idziesz do pracy?

Miłego dzionka laseczki :-)

reklama
Ja nie daję słoiczków z jogurtem czy z kaszką z ekonomicznego względu – wolę zrobić sama kaszkę i
czasami daję do niej pół słoiczka owoców. Jogurty też podaję osobno chociaż moja gwiazda ich nie lubi.. Kaszki kupuję nestle ale z promocji. Często się zdarza trójpak w dobrej cenie ale często przy zakupi 2 druga za 50% ceny. Tak to jest u mnie. I słoiczki też zawsze z promocji i moja uwielbia też słoiki z rossmana – dobra
jakość za dobrą cenę

myłam podłogi- niestety dziecko mi sie już wszęda po mieszkaniu i wszedzie wejdzie- upodobała sobie taką wolną przestrzeń obok lodówki a tam trzymam ziemniaki i cebule. no więc myje te podłogi i nagle chlup. przewróciła miske z wodą. :-(

ja na razie kaszki mleczno-ryzowe i znowu sprobuje z manna. zupki i owocki ze sloika, innych rzeczy nie probowalam jeszcze. cholera mala nie chce nic pic - herbatki ani sokow ;/

aenye- przeczytałam "cholera mała nie chce pić" i myslałam że to było cholera, mała nie chce pić aż spojrzałam czy to na pewno ty piszesz bo piszesz o dziewczynce :-D:-D:-D

moja tez nic nie pije i nawet przestałam próbować. jak cyc sie skończy to zacznie pic i tyle. ja w sumie też mało pije jak w ciąży byłam odwodniona i kazali mi pić co najmniej 2 litry i zapisywać to musiałam to na prawdę musiałam kombinować i dopisywać bo 2 litry nawet z zupą mi nie wychodziły

Ostatnia edycja:
Adi uwielbia pić z niekapka :-) przyłazi do stołu, wstaje, bierze go do ręki i pije na stojąco :) co prawda trochę rozlewa na około bo wyciągłam silikonową blokade ze środka i zrobił sie z tego kapek zamiast niekapka :-D ale inaczej nie chciał w ogóle pić :tak:

teraz troche prywaty :) mamy drugiego zębola :) chyba parami chodzą ;-) tak coś czułam wczoraj, że nadciąga i w nocy sie przebił :-)

bry :-)
zaprowadzilam straszaka do p-kola, po drodze mial maly wypadek i kolana cale w blocku :zawstydzona/y: ale pani mnie pocieszyla ze i tak ida do lasu wiec pewnie ubloci sie jeszcze bardziej :-D
mlody zasnal na spacerku powrotnym i spi w domu w kurtce przy otwartych drzwiach :-)
baby z mojego doswiadczenia wynika ze one zawsze parami wychodza :-D ostatnio mojej przyjaciolki synkowi (tez kwietniowek) dwa na raz jednej nocy :szok:
aenye wazne ze mleczko pije :-) a je juz lepiej? bo moj niekoniecznie napewno pelny posilek to dla niego nie jest :confused:
nati i wpadla mala lobuzica to tej rozlanej wody?

Wilmek to musiała byc cieżka noc u tej kolezanki
choć powiem szczerze, że spodziewałam się, że będzie gorzej, a o ile pierwszy dało się odczuc bo był marudny o tyle drugi wyszedł cichaczem:-D

Aenye specially for you ;-)

PA319170.jpg

Ostatnia edycja:
Ello!

Jaka cisza,widzę,że większość korzysta z tego wolnego i długiego weekendu;-)

baby-super,że ząbek się już przebił,teraz czas na górne,oby też parami wyszły:-)

nati-twoja rozlała wodę,a mój...zjechał z wózka na podłogę:wycierałam podłogi (tak jak ty jestem taaaaka pracowita:-D) i mówię do Marysi-żeby chwilę Karolka przypilnowała,bo idę do kuchni powycierać (A mały bawił się w wózku).Za chwilę Marysia mnie woła,wchodzę a Karolek....siedzi sobie przed wózkiem!Jak on to zrobił?Marysia mi "demonstrowała"-tak kopał nogami i wierzgał,ze normalnie zjechał pod oparciem rączki:szok::szok::szok:

wilmek-moja ledwie co wyjdzie na podwórko a już się ubrudzi,a do p/kola rzut beretem.No gorzej niż chłopak-teraz sobie żartuję,że z Marysi to miał być Marian,a z Karolka-Karolina:-D

No dobra,to tyle,świętujcie:tak:

reklama
Do góry