reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

Witam się i ja!

U Nas też zimnooooo ale słońce świeci :-)
Ja wczoraj byłam u sąsiadki tej co miała wypadek, masakra cała w gipsie.
Jest załamana pielęgniarka z kaczką musi przychodzić :-D no ale cieszy się że żyje i jakoś to przetrwa :-)

Filipek ma się dobrze, katar minął, pomógł ten Nasavin ;-)
Cały czas na kocu śmiga i pupę podnosi :-) Śmieszek mój kochany :-)

Mama zrobiła mu kilka zupek, zawekowała ale on jakoś za nimi nie przepada, za to słoiczki... duży zje i jeszcze che.
No ale musi jeść to i to.

Dziewczyny które kupują słoiczki dajecie ten słoiczki z jogurtem, twarożkiem, itp.?
A kaszki jakie dajcie?

mitaginka Ty jaką kaszkę dajesz jak idziesz do pracy?

Miłego dzionka laseczki :-)

reklama
Ja nie daję słoiczków z jogurtem czy z kaszką z ekonomicznego względu – wolę zrobić sama kaszkę i
czasami daję do niej pół słoiczka owoców. Jogurty też podaję osobno chociaż moja gwiazda ich nie lubi.. Kaszki kupuję nestle ale z promocji. Często się zdarza trójpak w dobrej cenie ale często przy zakupi 2 druga za 50% ceny. Tak to jest u mnie. I słoiczki też zawsze z promocji i moja uwielbia też słoiki z rossmana – dobra
jakość za dobrą cenę

myłam podłogi- niestety dziecko mi sie już wszęda po mieszkaniu i wszedzie wejdzie- upodobała sobie taką wolną przestrzeń obok lodówki a tam trzymam ziemniaki i cebule. no więc myje te podłogi i nagle chlup. przewróciła miske z wodą. :-(

ja na razie kaszki mleczno-ryzowe i znowu sprobuje z manna. zupki i owocki ze sloika, innych rzeczy nie probowalam jeszcze. cholera mala nie chce nic pic - herbatki ani sokow ;/

aenye- przeczytałam "cholera mała nie chce pić" i myslałam że to było cholera, mała nie chce pić aż spojrzałam czy to na pewno ty piszesz bo piszesz o dziewczynce :-D:-D:-D

moja tez nic nie pije i nawet przestałam próbować. jak cyc sie skończy to zacznie pic i tyle. ja w sumie też mało pije jak w ciąży byłam odwodniona i kazali mi pić co najmniej 2 litry i zapisywać to musiałam to na prawdę musiałam kombinować i dopisywać bo 2 litry nawet z zupą mi nie wychodziły

Ostatnia edycja:
Adi uwielbia pić z niekapka :-) przyłazi do stołu, wstaje, bierze go do ręki i pije na stojąco :) co prawda trochę rozlewa na około bo wyciągłam silikonową blokade ze środka i zrobił sie z tego kapek zamiast niekapka :-D ale inaczej nie chciał w ogóle pić :tak:

teraz troche prywaty :) mamy drugiego zębola :) chyba parami chodzą ;-) tak coś czułam wczoraj, że nadciąga i w nocy sie przebił :-)

bry :-)
zaprowadzilam straszaka do p-kola, po drodze mial maly wypadek i kolana cale w blocku :zawstydzona/y: ale pani mnie pocieszyla ze i tak ida do lasu wiec pewnie ubloci sie jeszcze bardziej :-D
mlody zasnal na spacerku powrotnym i spi w domu w kurtce przy otwartych drzwiach :-)
baby z mojego doswiadczenia wynika ze one zawsze parami wychodza :-D ostatnio mojej przyjaciolki synkowi (tez kwietniowek) dwa na raz jednej nocy :szok:
aenye wazne ze mleczko pije :-) a je juz lepiej? bo moj niekoniecznie napewno pelny posilek to dla niego nie jest :confused:
nati i wpadla mala lobuzica to tej rozlanej wody?

Wilmek to musiała byc cieżka noc u tej kolezanki
choć powiem szczerze, że spodziewałam się, że będzie gorzej, a o ile pierwszy dało się odczuc bo był marudny o tyle drugi wyszedł cichaczem:-D

Aenye specially for you ;-)

PA319170.jpg

Ostatnia edycja:
Ello!

Jaka cisza,widzę,że większość korzysta z tego wolnego i długiego weekendu;-)

baby-super,że ząbek się już przebił,teraz czas na górne,oby też parami wyszły:-)

nati-twoja rozlała wodę,a mój...zjechał z wózka na podłogę:wycierałam podłogi (tak jak ty jestem taaaaka pracowita:-D) i mówię do Marysi-żeby chwilę Karolka przypilnowała,bo idę do kuchni powycierać (A mały bawił się w wózku).Za chwilę Marysia mnie woła,wchodzę a Karolek....siedzi sobie przed wózkiem!Jak on to zrobił?Marysia mi "demonstrowała"-tak kopał nogami i wierzgał,ze normalnie zjechał pod oparciem rączki:szok::szok::szok:

wilmek-moja ledwie co wyjdzie na podwórko a już się ubrudzi,a do p/kola rzut beretem.No gorzej niż chłopak-teraz sobie żartuję,że z Marysi to miał być Marian,a z Karolka-Karolina:-D

No dobra,to tyle,świętujcie:tak:

reklama
Do góry