reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

ducha, miałam plan się położyć ,ale właśnie przyjaciółka zadzwoniła, ma awarie i muszę jej syna z przedszkola odebrać, tzn wiadomo,nie muszę,ale naprawdę nie ma kto,więc już się ogarnełam i lecieć muszę;) chociaż oko podmalowałam piewrszy raz od... muszę zacząć, taka kura się ze mnie zrobiła;)
a nasze marudzenie tyg moze być przez ząb? górna jedynka już prawie na wierzchu,wcześniej na zę by tylko noce były gorsze, no ale może teraz gorzej przechodzi? ale będzie śmiesznie wyglądała z 2 na dole i jednym na górze;)

reklama
Pochwalę się jeszcze, że moja Gaba robi wreszcie papa :) I daje lalce buzi :D Jak się powie "daj buzi lali" to ona się tak śmiesznie przybliża i otwartą buzią dotyka główki lalki :) Dostała taką lalkę bobasa i wreszcie może bez strat w czyimś zdrowiu uczyć się, gdzie jest oko, nos itp :p Bo jak na mnie ją uczyłam to mi dłubała w oczach :p

cucu, gratulacje malej spryciary! no to sie chyba potwierdza ta regula, ze dziecko sie w ktoryms kierunku rozwija, tzn albo bardziej kumate, albo szybciej motorycznie ;-) bo moj to juz mnie drazni, codziennie cos nowego robi (dzis koci grzbiet i tak probuje lazic) i wstaje mi masakrycznie przy szafkach, stole, co chwile lecac na dol.. a papa ani buzi nie umie ;-) ani nawet baba ani gaga powiedziec, ciagle eeee, aaaa, i takie tam mamrotanie ;-)

a u mnie dzis pracowicie, zrobilam watrobke przepyszna, ziemniaczki dochodza, rosolek pyrcze (dla dzieci, pewnie nie zjedza watrobki, ale sprobuje im wcisnac) i zaraz na spacer po nich pojde (dadza rade dojsc, mam nadzieje), po drodze kupie margaryne i bedziemy piec ciasto :-D ze sliwkami.

a w ogole wczoraj przytargalam dynie, jest przepiekna, nigdy nie widzialam takiej czerwonej! jak ja powycinamy (jutro, bo juz na dzis dosc gotowania, a dynie od razu poporcjuje, czesc ugotuje, czesc zamroze) to wstawie foty :-)

u mnie jesien i zime poznaje sie po tym, ze codziennie gotuje - no nie wiem, uwielbiam stac przy garach wtedy, latem i wiosna ciagle gdzies latam, wiec nie ma opcji na gotowanie ;-)

aenye, fajny ten Twój post, niby zwykły a taki ciepły jakiś :)
ja nadal mam niedziałający piekarnik w tej chacie, a strasznie lubię przyrządzać różne rzeczy w piekarniku właśnie...

no, a my dostałyśmy od jednej z naszych agencji reklamowych z Poznania rogale świętomarcińskie (kurierem wysłali :-D), więc kawka i boczki rosną, mhhhh...a teraz pędzę mlesio ściągać :tak:, słodziutkie będzie po rogalu :-p.

Ducha chcemy ale na razie musimy troszkę poczekać, moze na początku roku cos pomyślimy...

Asiunia super, trzymam kciuki, zeby wszystko było dobrze :)

Cucu gratki dla Gaby i duzo zdrówka :) gdybym była na miejscu to no problem a tak... szkoda, że nie mówiłaś wcześniej....

Eywa takie oderwanie też się przydaje, ale odpocząć trzeba

Aenye mnie tez zimą i jesienią bardziej bierze na gotowanie i pieczenie :)

Ostatnia edycja:
baby, hehe i tak bym Ci się nie zwaliła na głowę nawet jakbyś była w Krakowie ;) Ale spotkanko by było wtedy na pewno :)

aenye, ja widzę, że moja się rozwija sferami. Tzn jak się rozwija motorycznie to mało gada i nic nie robi ciekawego. Jak znowu zaczyna gadać dużo to wtedy nic nowego ruchowego. Jak zaczynała stawać to cicho siedziała, nawet nas rano nie budziła. Stawanie opanowane, przesuwanie przy meblach też i teraz zaczęła gadać jak najęta i powtarzać czynności, np całowanie lalki :) Jeszcze tak nie było żeby i jedno i drugie na raz.

kurde, nati się szwenda po spacerach, a ja muszę się zapytać, bo znowu później zapomnę, a już od trzech dni mam taki zamiar, czy Ty udzielałaś się kiedyś na łaciatym forum, bo tam też była Figa i koty i taka w sumie podobna do Twojej...?!

zaraz dostanę upomnienie bo nie edytuję tylko walę jednego pod drugim :baffled:

szczerze nie pamiętam :) jak tak to dosłownie pewnie kilka razy

cucu - gratulacje madra masz coreczke :)
aenye- o jaa ty to masz czas jak opisujesz swoje obiady to az mi slinka cieknie...:rofl2:
eywa- ja ostatnio co dzien make up :d sie zmobilizowalam
nie gadac mi tutaj o zaciazaniu bo ja jakiegos schiza mam wczoraj mnie caly dzien mdlilo ale to nie realne bo dzisiaj dopiero 20dc (choc ostatnio to codziennie rumpu tumpu)

Gracjanek robi balum balum tryk ( glowka uderza o moja glowa a wtedy patrzy tak spod spodu buzia rozdziawiona i zadowolony :p i pokazuje jak robi nyny przytula sie wtey do cycow
:-p) a jak sie pytam gdzie jest tata do mowi " brmmmm":-D

cucu-gratki dla Gaby,że tak się dobrze rozwija i to w jakim tempie!!!

nati-spacer udany???Jaka pogoda na Pomorzu???

jankesowa-no Gracjanek też dużo umie;-)
Mój Lolo to da rekę żeby zatańczyć,poda rękę na Dzień dobry,stęka jak mama robi kupę i....wreszcie,po wielu próbach robi kosi-kosi... i tak jestem dumna z niego.A jak pomyślę,co w tym miesiącu robiła Marysia......to....on umie niewiele:zawstydzona/y:
Czekam na małża i potem spadam na aerobik;-)a co tam!!! W styczniu,tzn.po feriach prawdopodobnie pójdę do pracy...ale to jeszcze rozważam-praca rzut beretem i na 1/2 etatu-4 h....dam radę:-D

reklama
spacer super, az sie wstyd przyznać to tak blisko a nigdy tam nie byłam
cucu- mądra córeczka moja raz zrobiła pani sąsiadce ale czy specjalnie czy nie chcący nie wiem

Do góry