reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

asia, twarda jestes :-) ja jak baby, raczej nie dalabym rady, tzn na pewno nie umialabym zostawic wrzeszczacego (moj wlasnie wpada w histerie) i wyjsc, z tym przychodzeniem i uspokajaniem co 1min, 3,5,7 tez bylo mi ciezko z chlopakami, ale zawzielam sie i poszlo jakos. widzialam potem efekty - zasypianie po 5min w lozeczku i zero pobudek przez cala noc. kiedys sie za Felka tez wezme :-D

ale tu was duzo :p
zgadzam sie z Toba..po za tym jesli ponad polroczne dziecko ma kilka pobudek w nocy na butle to tez chyba nie jest dla niego dobre..kiedy ten brzuszek ma odpoczac...
straszny ruch tu dzis :-D

reklama
Pierwsza ja nie spie od 6 boszzz przeciez to noc dla mnie no ale nic kawe żłopie i dawajjjj:szok:

Moje dziecko chyba skok mialo od wczoraj nie spiewa tylko drze się aaaaaAAaaaaAAAAAaaaa buuuaaaaaaaaa leeeeeeeee naaaaaa laaaaaa glowa boli i to tak glosno ze zaglusza wszystko :szok::rofl2::rofl2:

baby, eywa, aenye - ja bym tez nie mogla ja zrobie troszku inaczej najpierw zey sam zasnal w kojcu a ja bede obok i coraz dalej i dalej sie odsuwac kolezanka tak robila az w koncu wychodzila i bylo ok... :):tak: sumienia nie mam wychodzic... maly zasypia sam na naszym lozku kreci sie kreci spiewa i za chwile spi z 10min to moze trwa zalezy jak bardzo zmeczony . Wczoraj zasnal o 19.30 to dzis bach o 6 pobudka zawsze kolo 20.30 chodzil spac to kolo 7-8 wstal...

Ostatnia edycja:
Witaj się i ja!

Takie są efekty powrotu do pracy, że nie mem czasu na BB :angry:
Ale, trochę podczytałam.

Ale, jakoś się już przyzwyczaiłam.
Filipek dobrze to znosi a to najważniejsze.

Ja słoiczki kupuję z HIPP i Gerbera czasami jak są promocje to z bobovity.
Kupuję cielęcinę i sama robię obiadki, warzywka miksuję. Czasami kupuję słoiczki z królika albo jagnięciny.
A kaszki mlecno-ryżowe z Nestle .
Chociaż wczoraj kupiła z bobovity bananową bo z Nestle nie było.
Na szczeście Filipkowi wszystko smakuje (póki co), bo znam różne przypadki :-D

Filipek ładnie już siada, strasznie się cieszę :-)
I tak pomyśleć że pół roczku tak szybko zleciało, aż się łezka w oku kręci :zawstydzona/y:

Ale, teściowa mnie ostatnio nie nawiedza :-) AMEN :-)

Jadę na zakupy póki chłopaki śpią.
Jakieś ciasto chcę piec, wieczorkiem mamy gości :-)

mitaginka a kiedy Ty wracasz do pracy?

Miłego dzionka!

witam z rana

ja też nie umiałabym słyszec tego płaczu pozatym mała nie płacze tylko krzyczy dławi się jak za chwilę się nie przyjdzie, odwraca na brzuch wali gowa o szczebelki no masakra i to po kilku sekundach.

Jestem po zakupkach :-)

Przypomniało mi się : Dziewczyny jak bycie przyglądały allegro i znajdziecie jakieś fajny album do zdjęć ze ślubu i jakiś album ze zdjęciami chłopca to podrzućcie mi linki :-)
Potrzebuję kilka albumów na prezenty :-)

DZIĘKSSSSSSSSS KWIETNIÓWECZKI

Ciasto lecę picccccccccccc

A jak to jest w tej metodzie zasypiania?? dziecko płacze a my przychodzimy po 1, 3, 5 minucie przytulamy, odkładamy i wychodzimy tak?? a po 5 minucie co dalej??
ja na noc i tak z młodą do wyra się kładę, wysuwam cyca i głaszcze po rączce. Póki co daje nam to obu dużo i zasypiania nauczymy się później ale metodę warto znać

jankesowa – chłop ma głosy nie ma co! Modulację już ma czy jak?? mojej misi też głos się zmienia – teraz jak śpiewa to niski głosik ma

mercedess – pracujesz, gotujesz dla młodego, kręcisz ciasta... kobieto kiedy ty to robisz? Ja po 2 dniach pracy już nie wiem w co mam ręce włożyć a robotę zaczynam od bb

pamiętacie jak kupiłam skoczek na futrynę drzwi?? przyszedł szybciutko i okazało się że nie mam go gdzie przymocować.. nie te futryny.. nawet w kiblu i w wc się nie zainstaluje.. nie muszę pisać jaką stary miał satysfakcję że najpierw się jego nie doradzę..

nocka ok – nawet miałam chęci i odkładałam ją 5 razy do łóżeczka! Potem wzięłma na wyrko. Rano przylatuje spanikowany młody i mówi „mamo JUŻ siódma”!! Wytłumaczyłam że dziś sobota i możemy spać, a spałam od 21 do 8 i nie powiem miłe to było. teraz dałam małą Krzyśkowi do wyra - jeszcze spał - niech ją lula a mama relax:-)

Wilmek Adi mimo, że sam zasypia to i tak budzi się w nocy na jedzonko, dostaje cyca i jeśli mu za wcześnie zabiorę czyli mało zje to potem częściej się budzi więc po prostu jest mu to potrzebne, mało zjada w dnień więc z nocy nadrabia :)

Nati jak młodego tak zostawię to jest podobnie wrzeszczy wniebogłosy, zanosi się, zaczyna się dusić i kaszleć i jest jeszcze gorzej, nie mogę patrzeć na coś takiego i mimo ze na niektóre dzieci to działa i niektórym rodzicom to odpowiada to dla mnie jest zbyt barbarzyński i nie zrobię tego mojemu szkrabowi kochanemu

Jankesowa skoro działa to warto spróbować, myślę, że ważny jest spokój konsekwencja, ale nic na siłę

Aneczkaa odpoczywaj :)

ja sobie dzisiaj zrobiłam dzień nic nie robienia :) na obiad zrobię sobie coś na szybko, nie zapraszam żadnych gości, nie sprzątam, leżę i odpoczywam z młodziakiem :)

Ostatnia edycja:
witam :-)
dzis dzien bez p-kola myslalam ze pospie i owszem starszak spal do 9:3o co z tego jak mlody wstal o 6:20 ;-)
baby maly tez zasypia sam nie placze je 15-30min wczesniej..czasami marudzi jak ma gorszy dzien..ale wstaje w nocy i w nocy nie potrafi zasnac bez butli :-( nie sadze zeby mu ta butla byla w nocy potrzebna...starszaka oduczylam jak mial napewno ponad 9mies i ku mojemu zaskoczeniu trwalo to dwa dni..pierwszy dzien 30min marudzenia (oczywiscie z wchodzeniem co jakis czas - osobiscie 3-5-7 min wydawalo mi sie za dlugo wiec skrocilam tyle ze tzrymalam sie tego wydluzania) drugi dzien marudzil 5min i juz nie potrzebowal butli w nocy wiecej wiec warto bylo..i jemu bylo to potrzebne i mi :-)
aneczka ta metoda z grubsza polega na tym ze zostawiasz dziecko w lozeczku i wychodzisz jak placze wchodzisz po np 1minucie i uspokajasz glaszczesz spiewasz co chcesz ale nie wyciagasz z lozeczka...znowu wychodzisz i tym razem wydluzasz czas ( w ksiazce jest 1-3-5 min chyba albo 3-5-7 nie pamietam) i tak w kolko az zasnie...

reklama
w książce jest 3-5-7 ale z możliwością skrócenia do 1-3-5, potem co 5 aż do skutku, ja jak już to metodą Jankesowej bedę próbować, ale naprawdę czekam na przejscie na butelkę i pewność,że nie jest głodna:)

dziś tatuś w domu, mała broniła się przed spaniem rąkami i nogami;) ostatnio w dzień jak ją kładę jak już jest naprawdę zmeczona, to 2 min i śpi, a dziś godzina zeszła:szok:
no a jutro to samo będzie?:szok:a poniedziałek też ma wyjątkowo wolne:szok:no ale wybywamy do koszalina pozałatwiać sprawy:)

Nati, Aneczkaaa ja dlatego skoczka nie kupuje, bo mam futryny jakky wewnątrz ściany, Nati muszą być takie wystające chyba,żeby mogło się z dwóch stron złapać od zewnętrznej strony, dobrze mówie?

Do góry