reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

co do przekłuwania uszek to ja bym poczekała do czasu kiedy moja niunia stwierdzi że sama chce... Mój mąż to już chciał małej przekłuć, ale go od tego odwiodłam... Poczekamy z tym jakoś teraz to za malutka mi się wydaje no i jeszcze ta zima i czapki trzeba będzie nosić... czas pokaże kiedy ale na pewno nie teraz...
A co do kombinezonu to ja myslałam o dwuczęściowym bo może by miała na następny rok... sama nie wiem a rozmiaru to już w ogóle nie wiem jaki. Teraz nosi 74... ale czy 80 wystarczy czy większy??

reklama
Akkm – też zamierzam przekłuć małej uszy i nie wiem czy teraz.. niby dobry moment bo jeszcze nieświadoma ale też boję się czapek zimą i nie wiem czy w żłobku może mieć kolczyki.. najpierw te kosmetyczne ale potem.. nie wiem... jak nie teraz to na bank wiosną i to wczesną

ja też kombinezon kupiłam wiosną a niedawno zainwestowałam w 2 kurtki na alllegro. Uważam że takie maluszki dużo nie zniszczą i kupiłam piękną kurtkę aż za 16 PLN. Udało mi się też kupić czapkę z szalikiem hello kitty niemal jak nową teraz na dniach za 15 zł. Ostatnio dużo kupiłam już małej rzeczy na jesień/zimę po super cenach. W auchan np. kupiłam teraz pełno bluzek z długim rękawek po 5 PLN i super spodnie też za 5 PLN. Kupiłam też bodziaki z długim rękawem w paski również za 5 PLN. Nie napisze że żydowałam i dostała też mała bluzeczki za całe 10 PLN też w Auchan. I jak jestem gdzieś w sklepie to kupuję rajstopki cieplejsze i bodziaki z krótkim jak są dobre ceny rzecz jasna :-) Ja to z tych polujących na okazje bo lubię jak dzieciaki mają dużo rzeczy

Aneczka ja tez lubie okazję i poluję na Allegro... własnie siedze od kilku dni i szukam kombinezonu... może skusze sią na jednoczęściowy ale nie wiem jaki rozmiar a wy jaki rozmiar kupujecie??

madziarkas u mnie tak z butlą, na początku Tysia była dokarmiana i ciągnęła butlę, przecież jak ja miałam łyżeczkowanie to moja mama ją karmiła, albo jak byłam z nią w szpitalu to M. został z nią dwa razy na noc i też dawal butlę, a teraz za nic nie chce...
Tyle że ja wracam za dwa miechy do pracy, a Ty jednak idziesz na wychowawczy ;) mnie czas goni...
anetka życzę dużo sił! Dziewczyny napisały już to co najważniejsze. Trzymaj się a teściową nie przejmuj
akkm ja na pewno nie przebiję teraz uszek. Po co? Też chcę, żeby była świadoma, żeby to coś znaczyło, a nie tak dla samego przebicia, bez sensu, tylko przysporzę jej bólu. Nie ma mowy! ;)
eywa tak myślałam o Twoich nocach...jak ubierasz Natalcię do snu? Pytam, bo nie wiem, czy nasze średnie noce nie były spowodowane wybudzaniem Tysi ze snu przez zimno...Jak były upały spała w bodziaku z krótkim rękawkiem, przykryta kocykiem. Od kilku dni się ochłodziło, a ona nadal tak spała. Przedwczoraj ubrałam jej bodziak z długim i wlożyłam do śpiworka, żeby się nie rozkopała- rezultat: zasnęła o 21 a obudziła się dopiero o 6 :szok:, zjadła i pospała jeszcze do 8:30! Dziś w nocy obudziła się o 4, zjadła i sen do 8 ;-) Może spróbujesz ją cieplej ubrać?

My dzisiaj spacerowałyśmy dwa razy, a potem jeszcze trzeci z M. Opalona jestem, jakbym z jakichś wakacji wróciła ;) aż mi się zmarszczki na twarzy porobiły :-D:wściekła/y:

Śnił mi się jednak smutny sen. Widziałam moją babcię i mojego dziadka (nie żyje od 6 lat) jak leżeli obok siebie i w tym śnie żegnałam się z babcią...Dziwnie mi jakoś po tym śnie...nie lubię takiego czegoś...

o matko,dziś po tragiczne nocy z moją pamięcią już gorzej,hehe
Mitaginka ja próbowałam w obydwie strony, cieplej i lżej, pod kołdrą, pod pieluszką ,pod kocem, w rampersie, w pajacu, w bodziaku:-D
Herbatita współczuje telefonu, mnie chyba też czeka kołowanie jakiegoś, ładować mój się nie chce, maż musi rozkręcić, polutować czy coś, a ja wszelkie stare rozdałam jak inni byli w potrzebie i teraz nawet nie mam zastępczego:wściekła/y:
Akhm ja tak jak niektóre dziewczyny nie przebije, bo uważam,że przyjemność to dla Natalki żadna, dla własnego oka chyba;) więc też poczekam aż będzie całkowicie świadoma , a poza tym nie przeżyłabym prawdziwego płaczu ze łzami z mojej winy;)
Anetka buziak dla Ciebie
Baby pójdę zaraz poczytać
Aneczkaaa nie chodzi już o sam fakt,że ją zostawiam, tylko piekielnie boję się czy po wybudzaniach uda jej się bez cyca zasnąć, no chyba,że jakimś cudem nie będzie się tak wybudzać, w każdym razie gdyby nie nocne problemy chyba nawet z przyjemnością bym poszła i zatęskniła za nią i w ogóle, ale boje się,że w każdej chwili może się skończyć telefonem, więc będę musiała zaglądać cały czas na niego , i jak tu się wtedy bawić?;)

dziewczyny jak ciemiączka waszych dzieci? pozarastały już komuś jak Natalci?

my dziś na zakupach w sklepie dla biedaków byliśmy i akurat jakaś mega wyprzedaż art przemysłowych, namiot aż dostawili do sklepu, bodziaka z disneya za 3 zł mamy;) trochę pierdół za grosze, też lubie wyprzedaże:)

petinka no sny nie zle ma twoj maz. Moj sie nigdy nie przyzna co mu sie snilo
mitaginka powiem ci ze ja o tym samym pomyslalam ze mojemu malemu zimno ta sama zasada co u ciebie ale nie pomoglo
anetka duzo sil ty wiesz ze zawsze mozesz sms podeslac i sie wyzalic :*
akkm mam chlopca ale tez bym uszek tak wnet nie przebila
aneczka ojj ty mi tu o zakupach ciuszowych nie pisze (mam nalog na okazje) a teraz nie mam co wy pakowalam szafe po siostrzencu i pelno spodni, bluzek, pajacykow do spania, kurtka zimowa ale kombinezonie tez musze po myslec tylko narazie dam spoko ja co miesiac cala garderobe wymieniam

Moje dziecie wczoraj od 19 do 23 obudzilo sie uwaga tylko 10 razy szok :confused: od 24 do 6.30 chyba z 15 nie wiem o co kaman zab idzie widze biale... ale az tak to dziala?? a dzis dalam lyzeczkakleiku z morelami a na to cyc i narazie od 20 spi do teraz i ani razu sie nie obudzil tfuu... nigdy kleik nie dzialal budzil sie tak samo wiec zobaczymy, to duzy chlop wiec moze mleko mu nie starcza juz sama nie wiem ale tak jak kiedy budzil sie o 2 i 5 tak teraz 2,1,3,5,7 no bez przesady:cool:
asiulka gratuluje odwagi kochana :) dla tych ludzi jestes aniolem
eywa ciemiaczka nie do 18 miesiaca podobno ma czas i to chyba nawet za wnet zeby sie za roslo czytalam ostatnio
haerbatita z telefonem pojechalas ostrp ale sie u smialam wiem wiem dla ciebie to byl cios :-)

Ostatnia edycja:
no właśnie ja wiem,ze nie za dobrze ,że już , tylko pytam czy to się zdarza częściej niż bardzo rzadko, bo nie wiem czy wujka google odpalać coby się nie przestraszyć jak sie naczytam,że to czymś grozi, no ale na pewno jakieś badanie główki nas czeka przez to

Ja już nie pamiętam jaki rozmiar tego kombinezonu kupiłam. Z 15 minut się zastanawiałam w sklepie :) Mam nadzieję, że będzie dobry.

Co do kolczyków to dwie koleżanki tak wcześnie przebijały uszy swoim córkom i nie było żadnych problemów z ciągnięciem za uszy itp.

heheh Petinka, jestes boska :-D "Z PIETANSCIE MINUT SIE ZASTANAWIALAM" :-D ja to bym pewnie z poltora tygodnia myslala, jaki rozmiar kupic na zime :-D a i tak bym sie nie mogla zdecydowac pewnie, hehe

asiunia
, uwielbiam cie. i podziwiam, ja goraco popieram takie akcje, ale nie wiem, czy bym sama dala rade. kurcze. wielka rzecz :-) bedzie ci odplacone :-)

jankesowa
- kocham :-D "od 19 do 23 obudzil sie uwaga tylko 10 razy" :-D uhahalam sie jak norka :-D no moj to samo, tez mam film, ze sie nie najada i dalabym mu kleik czy kaszke, ale co z tego - co nie mlekiem z cyca, to wyplute, do tego sie tak dlawi, jak mu dam butelke, ze az mam film, ze sie udlawi. on cala dobe rowniutko co 2h je. czyli ze 12 razy, ale nieraz w nocy nie licze, nieraz na pewno czesciej, rzadko kiedy rzadziej. a za kazdym razem dajesz mu cyca? moze on nie z tego powodu placze? ale wiem, co mowisz, bo moj tylko od cyca sie uspokoi nieraz. a nieraz wystarczy smok albo wziecie na rece i przytulenie. ciezko wyczuc.
tylko moj polowe mniejszy od twojego :-)

mitaginko,
mi sie tez cos takiego snilo ostatnio. konkretnie, ze bylam na wakacjach i babcia zasnela na naszej hustawce ogrodowej... i sie nie obudzila. obudzilam sie strasznie smutna.

ja garderoby nie wymieniam od urodzenia ;-) moj mlody ciagle jeszcze ubiera rozm 62 i 68, co nakupilam w ciazy jeszcze ;-) nie wiem, ki czort.

reklama
aeynye fajnie ze ci sie spodobalo :) w dzien pije co 3-4h i naprawde nie dlugo z jednego cyca mu starcza przed senm ciagnie z obu a w nocy nie ze chce po cycac tylko skubany pije... jak smoka dam to chwila ciszy a za chwile kwiczy ze pic, juz tez kombinowalam na prawo i lewo i niccc w dzien mnie kladlam spi mi 3 razy po pol godziny rzadko zdarza sie zeby dluzej i wicaz to samo dzis nie obudzil sie jeszcze ani razu wiec moze jest nadzieja , nadal spimy w lozku razem ;-) wiec tulenia ma do woli i nawet w lozeczko go kladlam ale tez dooopaaa

Do góry