reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Eywa – Milci ciemiączko jeszcze nie zarosło i dzięki temu mięliśmy USG przezciemiączkowe - spokojnie do 2 lat mają dzieciaki na to czas

jankesowa – też mam pełno ciuchów a i tak kupuje.. letnie sukienki nowe, wyprane, wyprasowane i 3 nie założone ani razu.. i też myślę że mała się nie najada – słoiczki zje wszystkie z apetytem i otwartą buzią a kaszki żadnej..

wymieniłam Milce smoczki aventa – jako wyrodna matka odłożyłam „już” jedynki i mam jedną dwójkę i trójprzepływowe. Ale ten ostatni to jakoś taki dziwny że mała nie umie z niego pić.. robię między I a II i Mila wypluwa. Z dwójeczki ślicznie pije... i non stop na cycu – ale dziwne i podobnie jak u jankesowej – z lewej non stop by ciągnęła a z prawej to w nocy a w dzień zaczyna z prawej ale i tak jęczy a przy lewej nic.. będę potem wyglądała – jeden do kolana zwiasający a drugi do pasa.. staniki korekcyjne normalnie kupię

kombinezon i kurtki mam na 74 ale jak już wielokrotnie pisałam moja misia wchodzi spokojnie w 62 jeszcze..

Moja Mila od jakiegoś miesiąca śpi w pajacu. Mam śpiworki ale jakaś nieprzekonania do nich jestem.. jak to w nocy wyciągać?? ją w nim czy rozpinać?? Przykrywam ją tylko kocem i jest ok. a że teraz wstaje z 20 razy to mam dylemat..

reklama
jankesowa, to ja u ciebie (u was ;-) ) diagnozuje ten sam problem co u nas - przestawiony zupelnie. w dzien pije bo pije co 2h, ale bardzo krociutko - wiec nie za wiele. a za to nadrabia w nocy, kiedy je czesto (choc, mam wrazenie, ze niewiele dluzej). powinien jesc ok 5 razy w dzien dlugo i porzadnie, a w nocy raz, max 2 (to nie wg tabelek, tak mi sie wydaje).
tylko co zrobic, karmilam dziecko na zadanie, tak sie wyregulowal dziwnie, jak z tym walczyc? nie karmic w dzien ? a w nocy oszaleje, nijak go nie oszukam..

i taka to jestem madra :-D mimo 'doswiadczenia' :-D

aneczkaa bunt na cyca minie ja przez prawy mam wiekszy... tzn dalej wisi haha:-D M sie smieje ze kiedy przy depne sobie
ja dzisiaj nie mialam gdzie tych rzeczy po klasc :szok: dobrze ze M byl w pracy to po upychalam a ile juz wyniesione masakra pelne siaty bo my 86-92 lub 12-18 miesiecy
aenye hmm o tym samym myslalam i nie wymyslilam niestety nic... mzoe kiedys im sie odmieni ?? naet w dzien dawalam mu co dwie godziny to pil ale mniej a w nocy i tak swoje a oszukac go tez nie idzie oczy jak 5zl i piszczy

aa przypomnialo mi sie wiesz jak robilam kilka razy tak sie ożlopalam wieczorem ze cyce pelne ze masakra a maly jak zaciagnal w nocy to lecialo samo a gutal przez sen wtedy obudzil sie mniej razy.... zawsze 23 juz chcial cyca narazie spi no ale ma jeszcze 10 minut spi spokojnie nie wierci sie nie kreci dziwa na dziwy

Ostatnia edycja:
Śnił mi się jednak smutny sen. Widziałam moją babcię i mojego dziadka (nie żyje od 6 lat) jak leżeli obok siebie i w tym śnie żegnałam się z babcią...Dziwnie mi jakoś po tym śnie...nie lubię takiego czegoś...
Wiesz, jak sie snia zmarli to niby przed czyms ostrzegaja... NIe wiem ile w tym prawdy ale mi mama zawsze to powtarzala... tez nie lubie...

jankesowa... WOW... powieem krotko - jestescie WIELCY :-D hihi

dobra juz dobra dziewczyny skonczcie z tymi moimi jajeczkami bo popadne w samozachwyt i wysle wam po kilka w kopercie :-D hihih czekam na pierwsze badania, wiec sie okaze czy moje dobre chceci to cos konkretnego czy na checiach sie skonczy :-D

aenye ze ty jeszcze masz czas cycem karmic to naprawde wielki szacun... :-)
i co przylatujesz jakos do Londka niedlugo czy jednak nie? Bo wiesz.... dawno w primarku nie bylam :-D hahahahaha :-D :-D :-D haha

aneczkaaa jak się Tysia w nocy budzi to wyciągamy ze śpiworka, przewijamy, wkładamy do śpiworka i karmię ;) zero problemu ;) ostatnio jak spała pod kocem i wstałam, żeby zobaczyć czy się nie odkryła to miała całą główkę przykrytą a cale ciałko odsłonięte :szok: w śpiworku nie ma tego problemu

Ale tu sie ruch znowu zrobil ;-) Akurat jutro wyjezdzam na wyczekany urlopik, to pewnie jak wroce to szans nie bedzie zeby nadrobic, poprosze wtedy eywe co by mi sprawozdanie zrobila, bo dobra jest w tym ;-)
Dluga podroz nas czeka - samochodem! - nie wiem, jak dam rade z Mala jak zacznie swoje jeczadlo :szok: W zasadzie ladnie sypia w podrozy, juz nie raz sprawdzalismy, ale pare dni pod rzad to jeszcze nie jechala :nerd:, zreszta, kto by nie wymiekl...?! Wiec prosze o kcuki, co by nam podroz szybko i w ciszy uplynela ;-)

Ja, tak jak pare z nas, tez swojej Zuzce uszu teraz nie bede przekluwala. Kiedys, jak sama zechce to tak. Na wszystko przyjdzie czas :-) Sama pamietam, jaka to dla mnie byla frajda, chwalenie sie, wybieranie kolczykow itp ;-) Niech ma co wspominac dziewczyna :-)

aneczkaa i jankesowa, moja tez sobie umilowala lewego cycka, a przy prawym sie prezy, jeczy i co tylko, ale daje Jej, bo co ja z nim zrobie, sama sobie nie wyloje :-D

Acha, pochwale sie, ze sobie apart nowy kupilam. Lustrzanke :-p W koncu!! To tak na wyjazd urlopowy - pierwsze wspolne wakacje we 3! :-D

Nie produkujcie za duzo, plis ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dranissimo powodzonka! Dluga droga przed wami ale dacie rade :-) my jechalismy jak Josh mial 11mc i powiem Ci ze im mniejszy tym lepiej. Bedzie dobrze :-D

mitaginka - poprzeczkę mi zawyżasz :-) ja małą nie pamiętam kiedy w nocy przewijałam... nie ma kupy a siki dają radę do rana. No i jutro mała śpi w śpiworku - zobaczę jak damy radę. A mała mi śpi na lewym boku - tylko i wyłącznie na lewym. Jak ją kładę na prawy to ona od razu na lewy się przekręca.. :confused:

lalalala minela 23 a moje dziecko spi i nie chce pic....... (pewnie zaraz sie obudzi) my pampers tez na cala noc po co go budzic dodatkowo mami tak 10 razy wiec po co 11

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry