reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

mitaginka - woow, fajny mąż :) ja już nie pamiętam, kiedy dostałam kwiaty... na pewno dalej jak rok temu...

Kurcze, tak chwalicie te chusty, może i ja się przekonam... Amelka ostatnio chce być noszona tylko w pionie i to twarzą do świata.. ale czy można chustę jak mamy dysplazję bioderka?
Dziś przyszedł nasz bujak (a właściwie huśtawka), fajna sprawa, buja się samo, tylko jak mała za dużo na nim siedzi, to jej się w głowie kręci :p i ulewa :p

My mamy jutro neurologa a potem chyba pójdę z nią do pediatry, bo to, co się dzieje, to aż wydaje się niemożliwe na ząbkowanie... Płacze praktycznie non stop, tak strasznie, że nie idzie jej uspokoić.. Na chwilę się uspokaja, jak ją noszę w pionie na ręku, ale nie mogę stać w miejscu bo od razu wrzeszczy, ani na chwilkę nie można jej spokojnie położyć... Jedzenie normalnie przypomina tortury, płacze, krzyczy, krztusi się i zjada tak mało... i prawie nie śpi w dzień... no i non stop ręka w buzi.... ale ani gryzaka, ani smoczka nie chce :( co najwyżej memla mój palec.. Wasze dzieci też tak mają? bo ja się naprawdę martwię :(

aenye, jak Ci koleś nie będzie chciał oddać kasy, to kierujesz sprawę do allegro i oni Ci oddają:)

reklama
nati, ja już nie próbuję ze smoczkiem. Przetrwaliśmy najgorsze chwile bez smoczka, to teraz go nie chcę uczyć, żeby otem oduczać. Z resztą wątpię, że jest szansa aby go zassał.

BABY ,AENYE- wielkie dzieki za zdjecia.Bardzo mi sie przydadza.Malej nie zaszczepilismy bylo tylko badanie bo zesmy sie spoznili. Na trasie byl wypadek i ruch przez jakies dziury i bladzenie.My zdecydowalismy sie na ta szczepionke 6w1,ale znow sie odwlecze.malenka przybywa ladnie ,ale najbardziej wzdluz:)

Gosc od remontu nie robil nic pare dni ,nagle niespodzianka ,dzwoni ze wczoraj bez zadnych ustalen zrobil wedle swojego pomyslu sufit,no myslalam ze mnie...jutro jade ratowac sytuacje bo nie dam sie tak wrobic jak w jesieni z lazienka ,i tym razem bedzie skuwanie tego co zrobil ,i zrobi PO NASZEMU( I hope)

Zmykam bo jutro znow poranny wyjazd:( :wściekła/y:

Mój bąbelek je ok. 6 razy w ciągu dnia i w nocy 2 razy. Ostatnio już nawet z piersi mi nie leci między karmieniami, zawsze po ok. 2-3 godz. jak nie karmiłam już mi ciekło, mam andzieję, że to nie oznaczna mniejszej ilości pokarmu :-(

My szczepinym 6w1 za tydz. mamy w dawkę. Zastanawiem się jeszcze nad rota... a na pneumokoki chyba zaszczepię, mam stycznoscz dziecmi a jak wrócę do pracy to mały bęzię narażony, najgorsza jej sepsa. Więc chyba go zaszczepię jak będzie miał pół roku.

Jak jak u Was z rota?
Ja mam koleżanki które szczepiły i dzieci chorowały i nawet leżały w Szpitalu bo dzieci się odwodniły i te co nie szczepiłu dzieci też chorowały. Opinie są bardzo podzielone.

I jeszcze pytanko : czy któraś z Was odczuwa ból pleców, kręgosłupa? Mój waży już prawie 6 kg. ja jestem szczupł i chyba kręgosłup mi siada :-( Boję się, że bo jak byłam mała miałam operację na przepuklinę (lekarz powiedział że to od dźwigania, cigałam wózek z lalkami:-)).

Miłego dzionka!

Ostatnia edycja:
petinka, dobre z winda.. ja nie wiem, na od...dol budowane te wszystkie nowe bloki, jakas masakra, u mnie ciagle, ciagle 'remonty' na osiedlu, tzn po kolei wszystko, balkony, dach, elewacja.. od trzech lat ciagle cos poprawiaja i konca nie widac.

ja wczoraj sie mega wnerwilam. postanowilam umyc te okna po remoncie, oczywiscie mialy byc wyczyszczone, ale bloto normalnie. i myje, myje.. i nijak nie da sie! i sa tak porysowane, ze SZOK - po prostu do wymiany! normalnie pelno rys, dlugich i glebokich, a ten plastik wokol szyb - caly zryty, syf sie dostal do srodka i nie da sie tego nijak wyszorowac!!!
bede dzwonic tam z afera, chce, zeby mi wymienili!!!

Jankesowa- tak jeżdżę spacerówką i malutkiej się podoba jak pójdziemy na spacer to zrobię zdjęcie.
jestem w szoku, że teraz takie spokojne spacery nawet wczoraj u lekarza bo wcześniej u pediatry byłyśmy zasnęła a potem oczywiście była na usg kolejka i ładnie siedziała w wózku ok 45min!!! ( byłam zapisana jako 2-ga a lekarz przyszedł z 30 min później swoją drogą niezły lekarz długie włosy, koszyk wiklinowy zamiast teczki i kas motorowy :-))

Jola- niedorozwój stawów biodrowych i w badaniu ortopedycznym niepełna ruchomość. objawia się to że jak leży na pleckach i dociska się nóżki tak jak żabka ( do brzuszka i rozszerzyć) to lewa spokojnie podłoża dotyka a prawa nie, fałdki czekaj zaraz sprawdze :-) fałdki równe

ale jak pisałam wczoraj już dotykała i teraz też dotyka więc już nie wiem o co chodzi nawet wydaje i się że lepiej niż lewa.
Na badaniu usg było widać, że kulka stawowa nie jest po środku więc może te kilka ćwiczeń pozwoliło na wskoczenie we właściwe miejsce.
Szeroko pieluchować mamy tylko jak nie gorąco jak gorąco to jak najwięcej na brzuszku węic nie jest źle bo akurat na brzuszku to uwielbia leżeć.
nie wiem co na objad :-( i nie wiem gdzie iść na spacer :-(

Ostatnia edycja:
nati, przejdz sie do innego lekarza jeszcze. moze faktycznie juz sie naprawilo. troche szybko jednak i ja wolalabym sprawdzic. i przy okazji zapytalabym o to siadanie, ukladanie w spacerowce tez, bo wg mnie to jednak troche za wczesnie, tym bardziej, jesli ma problem z bioderkami.. zeby krzywdy nie zrobic.. :-)

ja mam sie pakowac, dzizas, jak mi sie nie chce. a jeszcze musze do gdyni podjechac i w ogole.. masakra..

Witam się z Wami i miłego dnia życzę.

Miki, od tygodnia kręgosłup boli mnie oookropnie! muszę się umówić na masaż, bo bez tego ani rusz.

aknovi, ciekawa jestem co powie pediatra. mam nadzieję, że pomoże. masz rację, tak nie przebiega raczej ząbkowanie.

jakiś gorszy nastrój mnie dopadł, Filip ostatnio pokazuje co potrafi, a jak się okazuje potrafi dużo. Bunt dwulatka to się chyba nazywa.

nie pamiętam czy Wam pisałam, ale psuje się w moim bloku winda (blok ma 6 lat, winda z tych nowoczesnych, co miesiąc płacimy za nią 15 zł od osoby!) i już kiedyś była walka ze spółdzielnią o to, żeby naprawili, cos tam kombinowali i chwilowo działała, a teraz znowu zacina się kilka razy dziennie, raz mąż z Filipem utknął w niej na godzinę. No i dzisiaj mają wreszcie naprawić. Pewnie nie zdążą przed spacerem i albo będę schodzić z dwójką i z wózkiem po schodach albo będziemy siedzieć na balkonie.
Bunt dwulatka jeszcze przed tobą. On zaczyna się jak dzieciak ma ok2,5. Generalnie w rozwoju dziecka wszystkie okresy 1,5, 2,5, 3,5 są bardzo burzliwe bo w tym czasie zachodzi zmiana w układzie nerwowym i nie tylko. Pocieszę Cię że około 2 urodzin się uspokoi na chwilkę po czym wróci z dwojoną siłą :p

aenye ty dziewczyno coś ostatnio masz pecha :p Masz racje kłuć się.

ze stawami wam nic nie doradzę bo się nie znam. Ale jeżeli jest jakiś problem to przed zakupieniem chusty skonsultowała bym to z lekarzem. W sumie chusta działa też na zasadzie szerokiego pieluchowania...

apropo siadania to ten lekarz powiedział, że póki robi to sama i jej nie pomagam to ok, a spacerówka jest jak leżaczek to tą godz-dwie dziennie to też chyba ok, jak tylko zaśnie to rozkładam na płasko

reklama
Na początek mam prośbę o głosiki na córkę koleżanki, bo ma szansę wygrac, a niewiele jej brakuje :) Nosidełko do noszenia niemowląt - konkurs LennyLamb.com - LennyLamb.com
z góry dziękuję :)

Nela mam nadzieje, ze Ci się uda to załatwić :)

Aenye masz pecha dziewczyno, trzymam kciuki żeby sie wszystko pozytywnie rozwiązało :)

Nati chyba pytałaś o smoczek, my wieczorem jak sie lekko wybudzi to staramy się mu dać smoczka on stara sie go wypluć i dzięki temu usypia, tylko do tego nam słuzy smoczek, nie chce go w ogóle zassać, no trudno, nawet kupiliśmy innej firmy i większy ale skoro nie bierze to trudno więcej kasy na to nie wydaję i tak po ok. miesiacu trzeba wyrzucić to zostaniemy bez smoczka i już...

Nasz młody je 6 razy w ciągu dnia i jakieś 3-4 w nocy

Nati ja tez uważam tak jak Aeynye ze lepiej podejść do lekarza, a poza tym za długo dziecko nie powinno jeszcze teraz siedzieć tak mi się wydaje... najlepiej omówic to z lekarzem, bo szkoda żeby małej zaszkodzić

Miki szczepionka przeciwko rota nie chroni całkowicie ale jeśli juz dziecko się zarazi to przechodzi łagodniej, nie trzeba do szpitala bo raczej nie ma ryzyka odwodnienia

Do góry