reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

nati ja cały czas wciskam smoka ale Julek uparcie go wypluwa.... wczoraj na chwilę zassał po tym jak wypił trochę mm z butli ale później już nie chciał...

Ja karmię 5-6 razy w ciągu dnia i 1 raz w nocy.

reklama
Witam
nati dziekuje za odpowiedz, jak mloda wstanie to sprawdze czy dotyka.

Moj Olo ma 1,5 roku i tez cos sie z nim dzieje ale ja nadal tlumacze to zachowanie pojawieniem sie siostry i pocieszam sie ze minie.
Mam mase sprzatana wifec spadam
Milego dnia

Jak jak u Was z rota?
(...)
I jeszcze pytanko : czy któraś z Was odczuwa ból pleców, kręgosłupa?

szczepię tylko na pneumokoki, rota odradziła nam koleżanka- doświadczona pielęgniarka- powiedziała że jeśli dziecko nie pójdzie do żłobka to istnieje małe ryzyko że złapie a jeśli nawet to jest ich tak wiele że wcale nie powiedziane że akurat to będzie ten najpopularniejszy ze szczepionki...

oj kręgosłup dokucza.... T masuje co wieczór a i tak boli i do tego jeszcze mięśnie ramion:(

ja wczoraj sie mega wnerwilam. postanowilam umyc te okna po remoncie, oczywiscie mialy byc wyczyszczone, ale bloto normalnie. i myje, myje.. i nijak nie da sie! i sa tak porysowane, ze SZOK - po prostu do wymiany! normalnie pelno rys, dlugich i glebokich, a ten plastik wokol szyb - caly zryty, syf sie dostal do srodka i nie da sie tego nijak wyszorowac!!!
bede dzwonic tam z afera, chce, zeby mi wymienili!!!

masz rację!niech wymienią!!

Jola- niedorozwój stawów biodrowych i w badaniu ortopedycznym niepełna ruchomość. objawia się to że jak leży na pleckach i dociska się nóżki tak jak żabka ( do brzuszka i rozszerzyć) to lewa spokojnie podłoża dotyka a prawa nie, fałdki czekaj zaraz sprawdze :-) fałdki równe

ale jak pisałam wczoraj już dotykała i teraz też dotyka więc już nie wiem o co chodzi nawet wydaje i się że lepiej niż lewa.
Na badaniu usg było widać, że kulka stawowa nie jest po środku więc może te kilka ćwiczeń pozwoliło na wskoczenie we właściwe miejsce.
Szeroko pieluchować mamy tylko jak nie gorąco jak gorąco to jak najwięcej na brzuszku węic nie jest źle bo akurat na brzuszku to uwielbia leżeć.

hmm Antek nie dotyka ani lewym ani prawym a problem jest tylko z lewym, prawy staw w porządku.... ja ćwiczę już miesiąc i różnicy nie widzę...to lekarz Ci powiedział że jak będzie dotykać podłoża to będzie ok? Bo zaczynam się niepokoić a kontrola za miesiąc...
Ja zupełnie odpuściłam szerokie pieluchowanie(podobno lepiej jeśli staw nie jest unieruchomiony i dziecko może ćwiczyć swobodnie machając nóżkami) a za to staram się często kłaść na brzuszku

Na początek mam prośbę o głosiki na córkę koleżanki, bo ma szansę wygrac, a niewiele jej brakuje :) Nosidełko do noszenia niemowląt - konkurs LennyLamb.com - LennyLamb.com
z góry dziękuję :)

zrobione:tak:

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczynki,

wrocilismy od osteopatki,nianiunio zostal wymasowany i chyba bardzo mu sie to podobalo bo smial sie ze hoho:-D

nati - tak jak dziewczyny radza,zasiegnij opinii innego lekarza...nie zaszkodzi:o)

aenye - bedzie dobrze,nie stresuj sie...stres urodzie szkodzi:o)

miki - oj boli kregoslup boli a co do rota to nasz pediatra nam odradzil.

baby - zaraz klikne:o)

baby zrobione

dziewczyny tu macie okresy równowagi i nierównowagi rozwoju dziecięcego od 18 miesiąca.

Rozwój dziecka - Udane wychowanie

polecam też książkę "Rozwój psychiczny dziecka od 0 do 10 lat"

Przemek ostatnio w ciągu dnia je co 2/3 godziny ale bardzo szybko i z przerwami tak ok 2/3 minuty za to zaczął jeść częściej i dłużej w nocy tak ok 2/3 razy po ok 10 minut

przekimalam sie chwile i mam wiecej energii ;-)

laski, powiedzcie, co mi sie stalo? zawsze moglam wszystko jesc, po prostu wszystko i nigdy mnie brzuch nie bolal, tzn zoladek. mieszac moglam do woli, tluste, niedojrzale, ogorki z mlekiem itp. a ostatnio po wszystkim zolad mnie napierdziela, juz dobry tydzien czy dwa. no jestem w szoku. nie boli jakos mocno, ale na tyle, bym ciagle go czula i myslala, co by tu zrobic, zeby przestal. siet siet siet. wczoraj zjadlam swiezy chlebek z taka pyszna biokielbaska ;-) i myslalam, ze umre! tak mnie bolal, ze az terpichol zezarlam. i tak mnie bolal, zasnac nie moglam. kurde! a ja te kielbaski uwielbiam!!! i co teraz, bedzie tak po wszystkim????

co do ilosci jedzenia - nie licze. ale na pewno min. 5-7 w ciagu dnia i ze 4 razy w nocy. tylko w dzien to slabo je, niestety - chwile possie i mu sie odechcuewa i po cycach widze, ze mniej mleka produkuja w dzien, bo nie wypelniaja sie do konca.. a w nocy za to oproznia do konca, co 2-3 h mam ogromne balony. wiec cos w tym jest. widac mlody ma zaburzony rytm i po prostu najada sie noca.

zreszta on jest malutki. malo przybiera, tzn wg norm, ale nie moich ;-) chlopcy to min 1kg na miesiac, a ten wazy dopiero 5500 - czyli przez ostatnie 1,5 miesiaca - 6 tygodni - tylko niecaly 1kg. powinien wiecej jesc w dzien, ale nie umiem go zmusic, bo on z takich, co nie zje wiecej, jak nie jest glodny, ani czesciej niz co 2h w dzien tez nie da rady go przystawiac - memla cycka i nawet nie probuje ssac. chyba ze upal, to owszem, ale tylko kilka lykow i koniec.

Ostatnia edycja:
Witam się i ja
Pogoda tak piękna że dopiero wieczorami zaglądam na BB ale czasu na odpisanie jakoś nie ma.
Podczytuję Was i chce nadrobić …………… ale znacie to krzeszące szczęście za ścianą…… sek zaraz wracam
Nati współczuję tych malutkich bioderek, miejmy nadzieję że ćwiczenia i szerokie pieluchowanie pomoże.
masz niezłą zagwozdkę z Gracjankiem, nie wiem co radzić. Może tak syn przechodzi nasze słynne skoki?
Aenye porażka z tym telefonem. Domyślam się że tani nie był a tu taki zonk. Zgłaszaj to do komisji allegro, tam już podziałają takie rzeczy są ubezpieczone a kolesia mogą wykluczyć ze sprzedaży na allegro. Ja raz się ratowałam tą właśnie komisją jak babka z UK nie chciała mi wysłać butelek Avant. Kilka maili z ich strony i gościówa zatrzęsła portkami.
Ja pisałam Wam ze miałam w niedziele odebrać stół do kuchnio-jadalni i krzesła i też zaliczyłam wielkiego zonka. Kurde jak koleś nam to wykonała, masakra. Listwa wykańczająca blat obszarpana, dziura na spodzie od jakiegoś wiercenia. Załamałam się i nie przyjęliśmy zamówienia. A koleś mi gada że on tak właśnie robi bo obrabiarka rózno skleja drewno od strony frontu a spód zawsze tak wyjdzie, i mowie facetowi g…o prawda bo pół roku temu zamawialiśmy u pana stół tylko że mniejszy i wszystko było bez zarzutu. Zobaczymy co nam dziś przywiezie, jak znów będzie do bani będzie tak woził do skutku.
Aenye a okna to kochana reklamuj albo ubiegaj się o odszkodowanie od zajefajnych fachowców tzn od ich pracodawcy albo od spółdzielni.
Petinka znam te przeboje z windą i spółdzielniami. U nas na osiedlu to bloki jak spod igły to tylko w okolic spółdzielni a reszta osiedla to porażka,a przeciez co miesiac płace fundusz remontowy Wzięliśmy się z W na sposób aby pisać maile ze skargami i zadaniami naprawy. Zobaczymy co to da. Nie mam nic do zwierząt tu czyt. Kotów ale ten smród na klatce jest nie do wytrzymania, a do tego mam sąsiada który wiecznie zamyka ono na klatce. I nie ważne czy jest + 30 czy +3 okna w jego tłumaczeniu muszą być zamknięte a ten smród to dosłownie zabija. Najgorzej jest zimą i jeszcze jak kaloryfery grzeją idzie się udusić.
Migatinka zazdraszczam kwiatów i pomysłowego męża. Mój to uważa kwiaty za zbędny wydatek, ale ost jak wyjechał i wiedziała że lekko przegiął z tym wyjazdem do taty zrekompensował mi swój brak bluzka i biżuterią a i o Wikusi nie zapomniał.
U nas smoczek w pełni zaakceptowany. Nie chciałam no ale cóż dziecię samo wybrało.
Nela a opie….. Magika remontowego!!! A co to za samowolka? A co to jego ?
Miki odczuwam kręgosłup bardzo bardzo dlatego podjęłam decyzja czas na jakieś zajęcia. I jutro już będę sobie ćwiczyc póki co na razie zajęcia Pt. zdrowe plecy a potem już step i tbc. Musze się rozćwiczyć a i po cesarce ma pół roku minąc a ja mam dopiero 3.
Marma zdrówka dla Przemcia
ok. to zmykam teraz nadrobić śniadanie
edit:
Wczoraj miałam miły wieczór. W wreszcie posprzątał balkon i można było rozłożyć krzesełka i jak za dawnych czasów usiąść i pogadać przy piwku. Matko jak mi tego brakowało takiego spokoju. Wiusia zasnęła o 19 i spokojnie mogliśmy pogadać, tak zwyczajnie o nas o naszych dalszych planach. Czuje się dziś świetnie mega zresetowana.

Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Chciałam dziś z Wami popisać bo wreszcie spokojniejszy dzień ale nie mam sił...właśnie się dowiedziałam że zmarła nasz forumowa koleżanka, z dnia na dzień bez ostrzeżenia...
Nie mogę uwierzyć..jednego dnia cieszysz się życiem, przygotowaniem balkonu do zabaw dla dziecka, niczego się nie spodziewasz a drugiego dnia Cię nie ma...Jakie to okrutne i niespawiedliwe..

Sorki na więcej nie mam sił..

reklama
Do góry