reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

wiecie co bylam u lekarza bo mialam krwawienia i bole rany po CC i dal mi antybiotyk bo mowi ze moze mi cos tam sie robi od srodka. Powiedzial ze genaralnie moze organizm poradzi sobie sam, ale on woli nie ryzykowac i dal mi antybiotyk do brania 3x dziennie.
No i wrocilam do domu wzielam odrazu pierwsza tabletke, cos mnie skrecalo i patrze okres dostalam... zreszta wam pisalam... ale cos mi nie gralo... krew taka zywa jak z palca, a nie taka ciemna jak zwykle jest. Pozatym zmienialam podpaske raz na godzine, ale po tej godzinie byla cala zawalona od przodu do tylu... No i dzis wzielam tylko rano antybiotyk a po poludniu sobie odpuscilam i wiecie ze krwawienie ustapilo?....
Teraz na wieczor znowu wzielam (domyslam sie w nocy zaleje mnie :-( ) ale kapujecie to?
Jutro nie wezme wogole i jak ustanie to pojde do lekarza bo ja juz nie wiem czy to okres czy to ten antybiotyk takie krwawienie wywoluje??? Noszzz masakra....
Nie wiem co mam robic, brac czy nie... mialam brac 7dni po 3 tabl dziennie...a antybiotyku niby sie nie przerywa.... :-(

reklama
nie wiem, może ona nie toleruje mojego mleka? są chyba takie przypadki...tylko jakie mm byłoby dla niej najlepsze?
ja już nie wiem, co robić i co mogłoby jej pomóc...
z chustą na razie dałam spokój

a to nie jest tak, ze sie robi u maluszka, na poczatku, badania na tolerancje laktozy? Nie wiem dokladnie czy to to badanie - uklucia w pietke...?

te łaczone kropelki K + D sa w ampułkach
oddzielnie pewnie w kroplach, tak?

wczoraj odciagnelam mleczko (pisałam wam) i chciałam potem podac małej, ryk, nie chciała, dałam wec piers (choc nie wiem, czy cos w niej zostało). Przy drugim karmieniu chciałam dac mm i znów ryk i tylko piers zaakceptowała :sorry: nie wiem, o co chodzi...
dzień wczesniej ładnie wypiła z butli...
czyzby zaczynała jej sie trauma na silikonowe smoki po nauce ssania uspokajacza? nie wiem :-(

mitaginko-współczuję takich przejść z Tysią-a przecież macierzyństwo jest piękne.Tylko jak się nim cieszyć,kiedy mała ciągle płacze,co...??? :-(
Jeśli chodzi o wit.K to mam taką w kapsułkach,łączoną razem z D3, "Vita K + D3",podaję wieczorem przed karmieniem,ale na łyżeczkę.
Jest też Juvi K+ D3 w kroplach,daje się 2x 5 kropli i Juvit z pompką-2 wciśnięcia pompki prosto do buzi.
U nas dziś lajtowo,po nocy nieco gorszej niż wszystkie inne-mały co 1,5 h do cyca a tu flapsy,miękkie,ale jak się mu odbiło-to wiedziałam,że coś tam popłynęło.
Jutro na pogrzeb:-(-zmarła nagle moja znajoma,38 lat..pojechała w Dzień Matki z córeczka (3 latka) do PZU,zemdlała tam,pogotowie i co...?Zator.Śmiertelny.Miała 4 dzieci..synek był 2 tyg,temu do Komuni...kurcze,niezbyt siebie widzę na tym pogrzebie... No to sie już kładę,dobrej nocy!

Dziolchy, a jak u Was wyglada uzytkowanie bujakow? Na dlugo sadzacie do nich swoje pociechy? Moja bardzo lubi spac w tym, bo Ja kolysze i w ogole, ale to chyba jakos srednio dobre dla kregoslupa, bo taka skulona tam siedzi...

MamusiaDorusia-współczuje. niestety musze przyznac ze kojarzysz mi sie z pogrzebami nawet mialam kiedys jakis sen ze bylysmy razem na pogrzebie. :-(
mala zasnela o 0.30 a po pierwszej juz znowu oczy jak 5 zl ale za chwile zasnela do rana. ale jestem i tak nieprzytomna. nie lubie tak pozno chodzic spac

Witam się z rana :) My po wspaniałym weekendzie. Muszę go odespać :p Przemo spisał się rewelacyjnie i w podruży i w gościach. Zero problemów, no może poza sobotnim dniem cycowym.... Dziś mam pierwszą wizytę ze starszakiem u dentysty. Zobaczymy jak będzie :p Mam nadzieję że nie pogryzie dentysty :p No i jestem wściekła bo wyłączyli nam wodę nie wiem dlaczego i jestem nie umyta bo jak zaczęłam się myć to akurat Przemo się obudził a jak wróciłam do łazienki to jej już nie było!!!!!!!!!!!! Mam stronki na włosach a muszę wyjść na miasto !!!!!!!grrrrrrrrrrrrr

hej dziewczyny.
wczoraj wpadl kuzyn z zona na grilla i stweirdzilismy ze zaraz po chrzcinach w nocy wsiadamy w auto i jedziemy na wczasy...no ale zmienilam zdanie po dzisiejszej nocy bo mimo ze mloda nie placze, t obudzi sie tylko na cyca i zasypia ale ja jestem wczesnie wieczorem nie do zycia i rano nie wyspana i nie chce tak wczasow spedzic. pojedziemy w sierpniu i oto mam pytanie do was

gdzie polecacie wczasy (agroturystyka itp) musi byc tanio, dla dzieci cos do roboty i las, zadupie generalnie wielkie z zapleczem dla dzieci:-D i jeziorem/rzeką...
pls polećcie coś... i naprawde musi byc tanio...

z góry dziękować;-)

Laski ale napłodziłyscie postów przez weekend, nie ma szans nadrobić tego inne watki spoko ale tutaj masakra...
U nas była wczoraj super pogoda więc prawie kompa nie włączałam w sobote byliśmy u znajomych wiec też czasu nie było :)

mały zaczyna sie złoscić , uciekam...

reklama
morgaine- my jak jedziemy nad jezioro to pod namiot albo na 1 dzień- a mój mąż nie nauczył się pływać to bardzo rzadko mamy wypady nad wodę. Jedynie co lubi to aquaparki, tak 2 razy w roku na Słowację jeździmy i koszt ten sam co u nas. W tym roku niestety nie byliśmy bo nam auto zabrali :(

Do góry