reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

my dostalismy cos takiego - chloromycetin, zakropilam 2 razy, po 2 kropelki, jakos w poludnie i na noc, a jak Maluda wstala nastepnego dnia to juz byla wieeeelka poprawa, az bylam w szoku, ze prawie natychmiast zadzialalo. No ale kontynuowalismy to przez tydzien.
ja dostalam to samo 2 dni temu i mam dawac 1 krople 4razy dziennie. Niestety ja nie widze zadnej poprawy, a wrecz pogorszenie stanu. Mam dawac przez tydzien, wiec jak nie przejdzie do przyszlego czwartku to znowu tam zawitam i poprosze o antybiotyk bo juz rece opadaja... a tak sie bronilam cholerka przed tym swinstwem :-(

no wlasnie a moje dziecko nie głuży.... nie wiem moze przez ten problem z krtanią?... tez mi sie wydawalo ze chociaz jakies 'a' albo 'e' w ramach emocji powinnam uslyszec, a tu nic... :-(
jak rozpoznajecie (slyszycie) ze dziecie wam sie obudzilo?
bo moj biedak zaczyna charczec i szybko oddychac i wtedy wiem ze nie spi, ale zadnych innych dzwiekow nie wydaje... oprocz placzu czasami... :-( mam sie martwic?

reklama
ja dostalam to samo 2 dni temu i mam dawac 1 krople 4razy dziennie. Niestety ja nie widze zadnej poprawy, a wrecz pogorszenie stanu. Mam dawac przez tydzien, wiec jak nie przejdzie do przyszlego czwartku to znowu tam zawitam i poprosze o antybiotyk bo juz rece opadaja... a tak sie bronilam cholerka przed tym swinstwem :-(

no wlasnie a moje dziecko nie głuży.... nie wiem moze przez ten problem z krtanią?... tez mi sie wydawalo ze chociaz jakies 'a' albo 'e' w ramach emocji powinnam uslyszec, a tu nic... :-(
jak rozpoznajecie (slyszycie) ze dziecie wam sie obudzilo?
bo moj biedak zaczyna charczec i szybko oddychac i wtedy wiem ze nie spi, ale zadnych innych dzwiekow nie wydaje... oprocz placzu czasami... :-( mam sie martwic?

asiunia, no nie wiem, ale jak pisalam, u nas poskutkowalo niemal od razu. Moze za malo tego zakraplasz, nam kazal dawac 2 krople 4 razy dziennie, przez tydzien. Jak reka odjal. Oczko w koncu wypieknialo :-) No i to jest antybiotyk, dlatego trzeba kontynuowac przez tydzien mimo widocznej poprawy.

Nasza tez budzi sie charczac i stekajac, wiercac sie i machajac raczkami i co nie tylko. No spac przy tym nie idzie i sie budze, a jak nie wstane, to juz ryk, to wtedy na rowne nogi :-D

Dziewczyny, o co chodzi z czarnymi kupkami, miala ktoras? Tzn dzieciaczek ktorejs? Moja dzis zrobila zotla kupke z czarnymi ziarenkami? Mam sie bac?? Czytalam na necie, ale przestalam, bo tam zawsze wszystko przerazajaco brzmi!

mlode, debiutujace mamy. tak piszecie ze podziwiacie nas, matki dwojki, trojki dzieci...

a ja podziwiam was...ze wy w takim stresie zyjecie i wszystkim sie martwicie:-D

moja tez nie mowi agu agu, dzieci rozwiajaja sie w roznym tempie, nie trzeba sie martwic.
tez sie budzimy harcząc...
no i kupki jak sie powtorzą takie pare razy to mozna skonsultowac....generalnie kupa niemowlecia spedza sen z powiek niejednej matce, bo moga byz przerozne i wszystkie sa ok:)
no, podobno dzieci tylko na mm maja miec zawsze mniej wiecej taka sama kupe...

milej niedzieli
buziak
mitaginka jak dzisiaj Tysia?
co do chusty to musisz probowac ja uczyc. moja dzisiaj maruda maruda, zamotalam , 10 minut pochodzilam i spokoj!! potem przelozylam do wozka i spala 3 godz!!

no i ja juz totalnie nie wiem co to dieta a mloda kolek nie ma...musze jeszcze raz kapuste sprobowac...

aaa
kolkowe mamy na ktore nic nie dziala. wyprobujcie sobie WOODWARD'S GRIPE WATER-woda koperkowa w aptece, 17 zl... naprawde warto :)-D pamietacie ten tekst? Najsztub i Zakowski w Tok Szok:) )

Ja mam kropeli w kapsulkach cale szczescie malego brzuszek po nich nie boli. Kurcze wczoraj po poludniu ulal mleko i tak ulewa do teraz nie wiem co jet grane?? pomocy??? zdarzalo mu sie ulewac ale rzadko a dzis to juz przesada.

Moj to gada jak najety az w szoku jestem ze takie male dziecko takie slowa tworzy.Smieje sie jak najety jak sie do niego zagada :-p ale on o ogolnie jakis do przodu z rozzwojem.

Wtesco promocja 50% na ciuszki dzieciece :-D

asiunia, no nie wiem, ale jak pisalam, u nas poskutkowalo niemal od razu. Moze za malo tego zakraplasz, nam kazal dawac 2 krople 4 razy dziennie, przez tydzien. Jak reka odjal. Oczko w koncu wypieknialo :-) No i to jest antybiotyk, dlatego trzeba kontynuowac przez tydzien mimo widocznej poprawy.
jak sie pytalam co to za krople to mowi ze antybakteryjne???:eek: to czemu kazala przyjsc jak sie nie poprawi po antybiotyk?:confused: to oni sami nie wiedza co daja???:crazy:

ja czytalam o tym chloromyctinie wczoraj i wychodzi, ze to antybiotyk, tylko powstal 40 lat temu i juz nie dziala na wiekszosc bakterii (nowopowstalych). dlatego wszystko zalezy od swinstwa, ktore sie w oczku zaleglo. tak czy siak od kolezanki z francji bede sciagac to cudo, moze to zadziala na mojego.

ja dostalam vigamox i erytromycyne, oba razem 70zl, a g... daja poki co - dwa antybiotyki i nietrafione? juz 3 dzien robie i dalej nic, no moze ropa zrobila sie jasniejsza, juz nie jest taka zielona. ale zeby bylo jej mniej to nie powiem, a oczko podpuchniete dalej.

tez nie wiem czy nie powinien czegos doustnie tez dostac, nie wiem. ale oko ma straszne, co chwile wycieram, a jemu lzawi na zolto i ropa leci strumieniami, wszystkie ubranka i pieluchy brudne. ech, bidulek.

nati,
ja nie wiem, pytalam o wit k w kroplach i w zadnej aptece nie wiedzieli, o co kaman! ja mam w kapsulkach i oddzielnie d3 (devikap). wit k daje raz na tydzien, d3 codziennie 1-2 krople (zwykle niestety leci 2 bo cholerstwo tak wlasnie kapie, nie da sie jednej wkropic).

asiunia,
nic sie nie martw tym guganiem, pewnie nie jego czas jeszcze. moj fajnie gada, meeee, maaaaaa, nieeee, aguuuu - ale rzadko tez. i od niedawna. spoko loko.

morgaine
, Fiolowi dawalam gripe water ale jakos super roznicy nie bylo. no ale jakis super kolkowy nie byl.

wit k w kroplach to juvik dawkowanie 5x2 dziennie, ja dostalam od lek "probka nie na sprzedaz" ale pewnie w aptekach tez sa. wit d tez mi zawsze 2 krople poleca :(

reklama
moje dziecko zasnęło dziś w łóżeczku i spało w nim 2 godziny:-):-) jestem taka happy, bo tylko n rękach od zawsze a ostatnio przy każdej próbie odłożenia w dzień pobudka:-D

jankesowa, szkoda,że do tesco 30km i w dodatku uziemiona jestem bo bym poleciała po bodziaki

Do góry