reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

kozica- u nie była taka kaszka, nadal jest tylko się przeniosła trochę niżej ( a stara po woli ginie- a trwa to już ze 4 tygodnie). Zaczerwienione ma skroniach a uszy jakby były w strupkach ropnych. nie jadłam mleka juz od 2 tygodni więc to na pewno nie skaza. W czwartek mamy wizytę u alergologa bo albo alergia albo trądzik. Nic innego to nie może być.
mitaginka- mój też ma to w brwiach ( a może to od nerek?- juz sama nie wiem)

Ostatnia edycja:
reklama
Mitaginka, a dziękujemy razem z Gabrysią :) Póki przybiera prawidłowo to pewnie nic złego się nie dzieje i się najada.
Ja dzisiaj trafiłam ze ściąganiem akurat jak Mała spała i spokojnie bez stresu pierwszy raz od dawna ściągnęłam sama. Bo jak jest M to on się zajmuje Małą wtedy kiedy ja ściągam. Gdzie te czasy kiedy dawałam radę ściągać bez problemu bo Gabi spała i jadła regularnie. Przecież im starsza tym bardziej uregulowane pory jedzenia powinna mieć a ona w dzień je jak noworodek - po trochu i często. Tylko jeszcze dodatkowo marudzi w trakcie.
Dzisiaj w ogóle zjadła 60 ml (normalnie zjada ok 120-130) i zasnęła i śpi już 3 godziny, gdzie czasem po 130 ml budzi się za 2 godziny i chce jeść. Załamać się można. Stosowanie jakiegokolwiek planu dnia nie wychodzi w żadnym wypadku. Sen - karmienie - zabawa u nas nie dają się stosować. Ona potrafi usnąć na 15 minut, potem się wybudza i marudzi albo się gapi na zabawki i do nich gada, potem jest głodna, potem znou się bawi. Jak była młodsza to było bardziej regularnie niż jest teraz :p

wilmek,ona ma wszędzie,głowa,poliki najbardziej tera bo czoło to taka kaszka blada została ale te poliki parszywie to wygląda,boję się że dzioby jakie pozostawia, ucho te na którym spi zwykle jest aż opuchnięte, szyja i klata piersiowa, i jeszcze często dość ulewa,o tej skazie tera poczytałam i może to ona jednak. więc nic już spróbuję nie zjeść co zawiera nabiał, i poobserwuję wtedy no bo co mogę,i liczę ze te maści pomogą chodź trochę .

a ten jej katar ma cały czas słyszę gluta ,więc może to wszystko jest związane jednak z alergią kurza stopa no :-(,w poniedziałek idę do pediatry,potem do alergologa zapiszę pierniczę nie będę gdybać ,niech mnie jasno powie o co chodzi ,.

na spacer chyba wyjdę bo oszaleje w tej chałupie ,,niech się ino przewietrzy dziewczyna trochę twarzyczkę biedną .

kurcze ta wysypka, ktora pokazala emi, o ktorej pisze meriderka to wyglada jak tradzik niemowlecy typowy. to co innego niz krostki od hormonow. te hormonalne maja biale czubki, a te tutaj to jakby podciekniete ropka, mam racje? i wokol zaczerwienione?
no nie wiem, w sumie moj Maks mial takie natychmiast po porodzie, mowili, ze to reakcja na swiat zewnetrzny. a dokladnie takie same wyszly corce mojej kuzynki i lekarka i alergolog powiedzieli, ze to tradzik. ale jej to wyszlo w wieku 3 tygodni.

u nas w miare czysto, kilka krostek ma - zapewne od truskawek, ale takich sladowych ilosci to ja nie zauwazam i dalej bede jest truskawki :-D

a z tym Parisem nie wiadomo, napalilam sie jak lysy na peruke, ale sie dogada. w sumie moze w 1500-2000 bym sie zdolala zamknac..

mitaginko, moj Feluś z piersi moze 2-3 min je, bardzo rzadko dluzej (czasem na noc, jak zasypia, ale wtedy wyciagam i tak cyca, jak tylko ciuma i daje smoka). a ladnie rosnie, wiec nie przejmuje sie tym. ale fakt, ze on je co godzine - poltorej - no dwie godziny to max maxymalny ;-)

w ogole dziecko mi sie zepsulo, tzn dalej aniol w sumie, tylko juz nie spi dlugo w nocy :-( wlasnie co godzine - dwie pobudki i nie ma zmiluj. i tak od 12 juz z nami spi, siet :-( a Fiol na tym etapie spal miedzy 12 a 5-6 rano juz bez pobudki :-(

pierwszy raz odkąd mam dziecko zasnęłam w dzień, z małą obok,ona śpi nada, tata za krótki spacer zafundował,żeby sie zdążyła wyspać;-)

aenye no wlasnie u nas to wyglada na ten tradzik chyba tak jak mowisz bo wyszlo niedawno i ma biale czubki ale bez ropy...czym sie na ten tradzik smaruje wiesz?
znalazlam cos takiego moze komus pomoze
Czy to trądzik niemowlęcy? - Niemowlę - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl
moj starszak mial skaze i zaczelo sie od krostek na polikach ale bardziej czerwonych i skora byla sucha strasznie..po za tym generalnie problem ze skora odparzenia gdzie sie dalo w faldkach...

Ostatnia edycja:
aenye ty wez go budz bo on chyba tego tresciwego mleka nie je bo zasypia i stad karmienie co godzine... Maks i Fiol tez tak ci jedli?

uszy mi zarosły :-(, przekułam na nowo kolczykami ale boli nie wiem jak długo wytrzymam. w ciazy mnie strasznie bolaly uszy jak mialam kolczyki wiec nie nosilam i mi zarosly. skandal

reklama
Do góry