reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

uszy mi zarosły :-(, przekułam na nowo kolczykami ale boli nie wiem jak długo wytrzymam. w ciazy mnie strasznie bolaly uszy jak mialam kolczyki wiec nie nosilam i mi zarosly. skandal
to strasznie szybko. Ja kolczyk w pepku nie nosilam rok ponad i mi nie zaroslo, teraz nie wiem bo jeszcze nie probowalam wsadzic bo pepek jeszcze mi nie wrocil na poprzedne miejsce (mialam wklęsniety, a w ciazy wypukly - teraz pol na pol) ale mysle ze wciaz tam jest :-D

reklama
aenye- a moze budz Go po tych 2-3 minutach zeby dalej jadl to bedzie dluzej spał??

kurcze no nie da rady! on zjada i nawet nie zasypia, tylko cycka wypluwa i tak macha glowa, jak probuje mu wcisnac znowu, i tak miauczy 'eee-eeee', cyca nie chce zassac i dopiero smoka chwyta i odjezdza. takze nie ma opcji, zeby zjadl wiecej.
ale mowilam dziewcynom wczoraj - jak laktator ostatnio do jednego cyca przystawilam to w 3 minuty bylo 100ml!!! takze mi chyba tak cieknie po prostu!!! tez mi sie wierzyc nie chce.

asiunia
, Fiol z Maksem tak samo, z tego, co pamietam. na pewno dlugo nigdy nie karmilam.

wieczorem, tuz po karmieniu ostatnim.. ;-) cyc pelen mialam, az bolal i w 3 min bylo 100ml, skonczylam sciagac, bo poczulam ulge, a moglabym jeszcze, bo mleko sikalo.. ale nie mam tak codziennie.

aha, mlody w dzien moglby jesc co 2-3h, chyba ze czesciej go przystawiam :-)

wilmek no u Tysi to chyba jest trądzik...pasuje do opisanych objawów: jak płacze to krostki robią się bardziej czerwone a jak np. śpi to bledną...w tym linku co zamieściłaś, piszą, żeby nic z tym nie robić...jak myślicie?

ja myłam szarym mydlem. pomagalo ale na samej glowce (pod wloskami) nic nie pomagalo. Jak pisalam od wczoraj nie ma juz krostek, miala na twarzy i karku no i we wlosach. We wlosach zostalo a reszte to pojedyncze doslownie dzisiaj sie zrobily tylko na poliuczku na ktorym zawsze lezy. ale mamy inny problem ucho ropieje-to na ktorym lezy. u mojej mamy w domu mieszka pediatra specjalista od noworodkow to chyba do niej podjade jutro lub pon. ucho od rana troszke mniej ropieje ale nie od srodka tylko jakby w srodku ale ucho

nati, kurcze, z tym sie nie zetknelam jeszcze. wspolczuje i daj znac, co powiedzial ten pediatra!

a moje dziecko dopiero sie obudzilo 20 min temu! ciekawe, kiedy pojdzie spac. na razie sam do siebie nawija na bujaczku :-D i ma gole stopki, zgubil skarpetki i po prostu zaraz je zjem :-D

mitaginko, nati,
chodzi chyba wlasnie o wysuszenie krostek. dlatego albo szare mydlo, albo nadmanganian potasu, zero balsamow i oliwek. chociaz np niektore lekarki wiem, ze przepisuja np krem specjalny emolium, albo cos w ten desen. a niektore bepanthen. wiec w sumie nie wiem, na moja logike - wysuszyc, czyli wlasnie mydlo i nadmanganian. ja jak mlody ma cokolwiek na skorce to rezygnuje z kremowania / parafinowania na noc i juz.

Hej

U nas tez krotki na buzce nadal, wczoraj wydawalo mi sie ze mniej a dzis znowu wiecej. W pt mamy szczepienie to jak nie zniknie spytam lekarza o co chodzi.

reklama
eywa,cucumber-witam w klubie ZEPSUTYCH DZIECI;-)
Mój do 17 spał i jadł na zmianę,fajnie było.Ale od 18-to co h na cycu wisi,jak odkładam-ryk,spał 15 min.tylko.Zdążyłam tylko wejść pod prysznic...masakra,chyba za szybko go pochwaliłam...Oczy ma jak 5 zł.i ani myśli spać,skubaniec jeden...wrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y:

Do góry