reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

uszy mi zarosły :-(, przekułam na nowo kolczykami ale boli nie wiem jak długo wytrzymam. w ciazy mnie strasznie bolaly uszy jak mialam kolczyki wiec nie nosilam i mi zarosly. skandal
to strasznie szybko. Ja kolczyk w pepku nie nosilam rok ponad i mi nie zaroslo, teraz nie wiem bo jeszcze nie probowalam wsadzic bo pepek jeszcze mi nie wrocil na poprzedne miejsce (mialam wklęsniety, a w ciazy wypukly - teraz pol na pol) ale mysle ze wciaz tam jest :-D

reklama
aenye- a moze budz Go po tych 2-3 minutach zeby dalej jadl to bedzie dluzej spał??

kurcze no nie da rady! on zjada i nawet nie zasypia, tylko cycka wypluwa i tak macha glowa, jak probuje mu wcisnac znowu, i tak miauczy 'eee-eeee', cyca nie chce zassac i dopiero smoka chwyta i odjezdza. takze nie ma opcji, zeby zjadl wiecej.
ale mowilam dziewcynom wczoraj - jak laktator ostatnio do jednego cyca przystawilam to w 3 minuty bylo 100ml!!! takze mi chyba tak cieknie po prostu!!! tez mi sie wierzyc nie chce.

asiunia
, Fiol z Maksem tak samo, z tego, co pamietam. na pewno dlugo nigdy nie karmilam.

wieczorem, tuz po karmieniu ostatnim.. ;-) cyc pelen mialam, az bolal i w 3 min bylo 100ml, skonczylam sciagac, bo poczulam ulge, a moglabym jeszcze, bo mleko sikalo.. ale nie mam tak codziennie.

aha, mlody w dzien moglby jesc co 2-3h, chyba ze czesciej go przystawiam :-)

wilmek no u Tysi to chyba jest trądzik...pasuje do opisanych objawów: jak płacze to krostki robią się bardziej czerwone a jak np. śpi to bledną...w tym linku co zamieściłaś, piszą, żeby nic z tym nie robić...jak myślicie?

ja myłam szarym mydlem. pomagalo ale na samej glowce (pod wloskami) nic nie pomagalo. Jak pisalam od wczoraj nie ma juz krostek, miala na twarzy i karku no i we wlosach. We wlosach zostalo a reszte to pojedyncze doslownie dzisiaj sie zrobily tylko na poliuczku na ktorym zawsze lezy. ale mamy inny problem ucho ropieje-to na ktorym lezy. u mojej mamy w domu mieszka pediatra specjalista od noworodkow to chyba do niej podjade jutro lub pon. ucho od rana troszke mniej ropieje ale nie od srodka tylko jakby w srodku ale ucho

nati, kurcze, z tym sie nie zetknelam jeszcze. wspolczuje i daj znac, co powiedzial ten pediatra!

a moje dziecko dopiero sie obudzilo 20 min temu! ciekawe, kiedy pojdzie spac. na razie sam do siebie nawija na bujaczku :-D i ma gole stopki, zgubil skarpetki i po prostu zaraz je zjem :-D

mitaginko, nati,
chodzi chyba wlasnie o wysuszenie krostek. dlatego albo szare mydlo, albo nadmanganian potasu, zero balsamow i oliwek. chociaz np niektore lekarki wiem, ze przepisuja np krem specjalny emolium, albo cos w ten desen. a niektore bepanthen. wiec w sumie nie wiem, na moja logike - wysuszyc, czyli wlasnie mydlo i nadmanganian. ja jak mlody ma cokolwiek na skorce to rezygnuje z kremowania / parafinowania na noc i juz.

Hej

U nas tez krotki na buzce nadal, wczoraj wydawalo mi sie ze mniej a dzis znowu wiecej. W pt mamy szczepienie to jak nie zniknie spytam lekarza o co chodzi.

reklama
eywa,cucumber-witam w klubie ZEPSUTYCH DZIECI;-)
Mój do 17 spał i jadł na zmianę,fajnie było.Ale od 18-to co h na cycu wisi,jak odkładam-ryk,spał 15 min.tylko.Zdążyłam tylko wejść pod prysznic...masakra,chyba za szybko go pochwaliłam...Oczy ma jak 5 zł.i ani myśli spać,skubaniec jeden...wrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y:

Do góry