reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Póki co śpię jak wygodnie i ja raczej na prawym boku, myslę że to "lewo-boczne" ułożenie ważniejsze jest w bardziej zaawansowanej ciąży. Póki co gdy ja leże zbyt długo na lewym to czuję ucisk w brzuchu. Myślę że to chyba u każdej może być różnie :)

Czy któraś z Was chodzi może na basen?? Chciałabym zacząć troszkę aktywnie spedzać czas i pomyslałam o cotygodniowym wyjściu na basen. Podobno chlor nie wpływa korzystnie a nie wszędzie jeszcze niestety można znaleźć baseny z wodą ozonowaną. Słyszę różne opinie. Mój gin.powiedział że można byle nie zbyt często i że mogę założyć tampon by uniknąć infekcji dróg moczowych... jeszcze sie zastanawiam...

reklama
Ja od dawna już śpię na boku. Jeszcze gdy nie mialam brzuszka zaczęłam się przyzwyczajać do takiej pozycji.

8p3o3e3kfmgiq7n1.png

Ale maja fajne te z Was ktore znaja juz plec dzidzi:tak:ja dopiero moze dowiem sie 4 listopada podczas nastepnej wizyty:tak:

Witam.
Jestem świeżo po wizycie u ginekologa. Mój maluszek ma się świetnie:-) Jest ruchliwy a serduszko bije mu jak dzwon:-) Mój nowy lekarz powiedział mi dziś , że będę miała synka:-) Jestem naprawde szczęśliwa. Martwi mnie tylko, że za mało na wadze przybieram:( powiedzcie ile przytyłyście....

8p3o3e3kfmgiq7n1.png

Ja do ostatniej wizyty przybralam lacznie 1,10kg zobaczymy ile bedzie przy najblizszej. Co do przybierania to ciesze sie niezmiernie ze na razie tyle i mam tylko nadzieje ze nie rozbuja sie waga zbytnio bo w pierwszej ciazy przybralam az 30kg:szok:i duzo bylo juz na samym poczatku ciazy...

Dziewczynki, a co ze spaniem? Tzn. w jaki sposób śpicie? Na lewym boku, czy to raczej w bardziej zaawansowanej ciąży należy tego przestrzegać?

Ja na narazie roznie spie to na lewym boku to na prawym to na plecach ale za kazdym razem mam podkulone nogi zreszta duzo w nocy sie budze i zazwyczaj ten sen moj to straszne krecenie sie:tak:

Póki co śpię jak wygodnie i ja raczej na prawym boku, myslę że to "lewo-boczne" ułożenie ważniejsze jest w bardziej zaawansowanej ciąży. Póki co gdy ja leże zbyt długo na lewym to czuję ucisk w brzuchu. Myślę że to chyba u każdej może być różnie :)

Czy któraś z Was chodzi może na basen?? Chciałabym zacząć troszkę aktywnie spedzać czas i pomyslałam o cotygodniowym wyjściu na basen. Podobno chlor nie wpływa korzystnie a nie wszędzie jeszcze niestety można znaleźć baseny z wodą ozonowaną. Słyszę różne opinie. Mój gin.powiedział że można byle nie zbyt często i że mogę założyć tampon by uniknąć infekcji dróg moczowych... jeszcze sie zastanawiam...

u mnie na razie basen niestety odpada, bo jak wiecie mam się oszczędzać. Natomiast nie jestem przekonana co do zakładania tamponów w ciąży- czytałam, że nie powinno się tego robić, ale już nie pamiętam, dlaczego...

co do badania to mi lekarz dopochwowo ocenia szyjkę, a dzidzię już oglądamy przez brzuch + badanie na "fotelu", przeglądając dzisiaj strony o badaniu połówkowym doczytałam, że stan szyjki ocenia się właśnie usg dopochwowym
co do częstotliwości moich badań to miałam ich kilka, zwłaszcza w pierwszych 9 tygodniach gdy miałam plamienia (nadżerka chciała mnie nerwowo wykończyć) , zawsze sprawdzaliśmy jak dzidzia sobie radzi, ale to były takie ekspresowe usg

Klaudencja gratuluję synka, u nas też podobno synek, ale ja jeszcze się nie nastawiam, czekam na potwierdzenie za 4 tygodnie

co do wagi to przytyłam 0,5kg i też się martwię, że mało, ale ja kompletnie nie mam apetytu

Ostatnia edycja:
co do basenu tez mam zamiar chodzic. Z tym chlorem to slyszalam ze nie zdrowo. Naszczescie mam kilka przystankow dalej aqua park i tam jest ozonowana woda. Wiec pewnie tam bede chodzic, chociaz basen z chlorowana woda mam pod domem. Wiec jak lenistwo zwyciezy to bedzie chlorowana.

Na razie to nie ma znaczenia jak śpimy, aby było wygodnie. Dopiero w III trymestrze powinno sie spac na lewym boku, ale nie ma to az takiego znaczenia. Ja nie mogłam ze względu na onne sprawy i nic sie dzidzi nie stało.

Dziewczynki, a co ze spaniem? Tzn. w jaki sposób śpicie? Na lewym boku, czy to raczej w bardziej zaawansowanej ciąży należy tego przestrzegać?

Ja nigdy tego nie przestrzegałam, spałam tak aby bylo wygodnie, najpierw a bokach i na plecach, potem na plecach cięzko bylo wiec tylko na bokach a na sam koniec wcale nie spałam :eek::-D

reklama
jestem typowym "brzuchospaczem" ,teraz ze wzgledu na wielki cyc preferuje pozycje prawoboczna,ktora jakos ni w lewo ni w prawo mi nie pasuje:o( poza tym jak tylko poloze sie do lozka zaczyna meczyc mnie zgaga,ktora jest strasznie upierdliwa:o(

co do badan usg,wydaje mi sie,ze co kraj to obyczaj,we wszystkich ciazach mialam wykonywane usg podczas kazdej wizyty,czyli srednio co 3 tyg. i zadnemu z moich dzieci to nie zaszkodzilo,urodzily sie zdrowe.przyznam wam sie szczerze,ze to badanie mnie zawsze uspokajalo,widzialam i slyszalam,tak jest i dzis,wychodze zadowolona i lzejsza o 2kg:o))

bylam z corunia na zakupach,zaopatrzylam dziecie w zimowe fatalaszki, o sobie tez pomyslam kupilam ciazowa bluzeczke w C&A teraz przydalyby sie ciazowe spodenki a i o kruszolci nie zapomnialam,1-szy moj zakup,ktorym pragne sie wam pochwalic:o))
001.jpghmmm...w blekicie,ale jakos nie moglam sie oprzec...

Do góry