reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Cucumber z kaszlem walczyłam 2 tyg temu i dr zalecił mi do ssania Islę i mi przeszło i można ją brać w ciąży, specjalnie czytałam ulotkę :) spróbuj może akurat się uda

dobraaaaanoc dziewczynki, dziękuję za miłe przyjęcie :) fajnie, że jest ktoś na moim etapie ciąży :D

reklama
cucumber a może spróbuj zrobić sobie syrop z cebuli. Naturalny i pamiętam z dzieciństwa, że pomagał.

Dobranoc, choć pewnie już wszystkie śpicie :) ja też uciekam, choć nie chce mi się spać, pewnie znów będę się męczyć z zaśnięciem. Tak to jest, jak w tygodniu śpi się do 10:30, a potem w ciągu dnia jeszcze czasem też ;)
do jutra!

Cucumber - co prawda WICK VapoRub ma w ulotce, że przed jego zastosowaniem w ciąży należy się poradzić lekarza..., ale w książce "W oczekiwaniu na dziecko" właśnie smarowanie się nim jest zalecane przy kaszlu. Przy kaszlu smaruje się górę klatki piersiowej, niewielką ilością. Jak Cię tak okropnie ten kaszel męczy, to ja bym tego WICKa zaryzykowała...

Idę spróbować zasnąć, dobranoc. :*

Witajcie z rana:)

Ale mialam dzisiaj nocke do niczego maly moj poplakiwal i wybudzal sie wczoraj wieczorem pojechalam na wizyte z nim do lekarza i okazalo sie ze ma rotawirusa.....a w miedzy czasie jak zasnelam to najpierw snil mi sie nie wiem czy ogladalyscie "Obcy" jak gonil mnie i chowlaismy sie a drugi sen to nawet nie napisze jaki:) to chyba Wasza wina heheheehheh

Witam się sobotnio!

Ja dziś od rana trochę sprzątałam prasowałam itp. Potem pojechałam z mężem na zakupy i na takiego idiotę trafiłam że pól parkingu patrzyło co się dzieje:wściekła/y:Ale od początku. Brzuch mam już widoczny (lekarka stwierdziła że wygląda na 5 miesiąc). Dojechaliśmy do centrum handlowego , na parkingu full, więc mąż podrzucił mnie bliżej wejścia. szybko wychodzę, za nami jeden samochód. Palant zaczyna trąbić. Ja wysiadam a on na mnie z buzią, "Ty idiotko itp" ja podchodzę bliżej i pytam o co chodzi, koło niego siedzi blondyneczka z pieskiem on typ "nabuzowanego łysola". I wydziera się na mnie, i chciał mi przejechać po nodze niby strasząc mnie. Ona spojrzała na brzuch coś tam mu mruknęła i odjechali z piskiem opon:angry:No już tak mnie zdenerowowała ta sytuacja. Cała się częsłam:crazy:
Za to w sklepie trzy razy przepuszczono mnie na koniec kolejki, mimo że absolutnie się do tego nie pchałam:-)

joll ale miałaś przeżycia:-(dobrze że już wszytko ok!https://www.babyboom.pl/forum/members/sunshine_baby-74749.html

sunshine baby Ja z Poznania. Chodzę do doktor Ochmańskiej. Znam ją już 10 lat i nigdy mnie nie zawiodła. Prowadziła moją pierwszą ciąże. Jest lekarzem z Polnej. Za pełną wizytę bierze 100 zł (z usg) . Wiem że to dość dobra cena. szwagierka chodziła do znanej w Poznaniu Kubiaczyk Paluch też bardzo dobra ale za wizytę bierze 200 zł. Moją Panią doktor mogę w 100% polecić. Przyjmuje na św. Marcinie.

hermionka w H&M można trafić na fajne przeceny rzeczy ciążowych. Ja trafiłam np na przecenę spodni jeansowych za 109 zł.Bluzeczki eleganckie były za 20 zł:szok:wię warto zaglądać;-)https://www.babyboom.pl/forum/members/sunshine_baby-74749.html

Z Twojego opisu mozna tylko jego oikreslic jednym slowem pustak i palant, takiego chcialoby sie sprowadzic na ziemie i pokazac mu miesjce--szkoda slow

Joll witaj ponownie no to mialas przygode ale najwazniejsze ze wszystko jest ok:)

witajcie w niedzielny poranek
moje dziecko nauczyło się słowa "kółko" i rysuje zawzięcie jakieś sprężynki na kartkach. ale ma ambitne zajęcie
Joll dobrze, że jesteś. faktycznie mogłabyś zmotywować Qlfa, żeby w takich sytuacjach, chociaż napisał dwa słowa "jest ok"
MamusiaDorusia - ciekawą masz pracę. kiedyś chciałam zostać pisarką, nawet próbowałam...ale proza życia i takie tam. może kiedyś jeszcze spróbuję
witajcie wszystkie nowe kwietnióweczki, zapraszamy, zapraszamy w grupie raźniej
krakowianko kochana, kobiety ( te z instynktem macierzyńskim) już takie są, że martwią się o swoje dzieci, czy te malutkie w brzuszku, czy te wielkie i pyskate. ja chociaż jestem "weteranką" w tym zakresie, najchętniej po dwa razy dziennie dzwoniłabym do lekarza pytać, czy wszystko jest ok. ja też marzę o aparacie usg do codziennego użytku. no cóż, tak już mamy...ach te mamy :)
niusiaagusia - dobrze, że odwiedziłaś nas, buziaki w nos

ja mam kolejną wizytę 19.10. ciekawe jakiej wielkości będzie dzidźka, bo w 13tyg miała 8,24 cm...czyli 2 tyg większa niż wg OM
miłego dnia Wam życzę

witam niedzielnie i niestety umierajaco.
po nie przespanej nocy, zasnelam przed 6 i mnie koty mialczaco glodne o 8 obudzily. Czuje sie no coz... maz nawet szpital proponowal. Wieczorem bralam nospe na bole. no wlasnie bole i tego nie da sie opisac, cos mnie boli ale co??? nie jak na @ ale na dole brzucha, mam twardy jak balon i tak wlasnie czuje jak bym miala balon, pod dotykiem jeszcze bardziej boli ale potem przechodzi. po nospie jest lepiej wiec ja biore czasami. mam nadzieje ze to jednak mega wzdecia i tyle. cisnienie rano 87/47 ale slabo mi nie jest w przeciewienstwie do wczoraj wiec ok.
Co do ubran dostalam spodnice z H&M- kupiona w lumpeksie i naprawde jest super, po domu chodze tylko w rajstopach z domu zadko w sumie wychodze tzn codziennie z psem 3 razy ale to mysle ze mi starczy. Siostra poluje na spodnie w lumpeksach- ja w takich sklepach nic nie umiem znalesc a siostra jest mistrzynia.
krakowianko- nie martw sie ten bol brzucha to napewno nic strasznego jestesmy juz w tak zaawansowanych ciazach, ze najwieksze niebezpieczenstwo minelo.

ja mam wizyte dopiero 25.10 ale juz sie nie moge doczekac
U nas pogoda sliczna wiec do lasu wypada z dzieckiem i psem isc, tylko gdybym jeszcze checi i sile miala.

czy masc rozgrzewajaca typu ABC mozna uzywac? moj reumatyzm sie odzywa, tylko kolana i palce to chyba mozna?

Ostatnia edycja:
KRAKOWIANKO...TYLKO SPOKOJNIE... macica ma prawo pobolewać, poza tym więzadła i całe podbrzusze i krocze. Ja chyba zaliczyłam wszystkie rodzaje bólu (Pamiętacie?...brzuch jak kamień, rwanie w szyjce, ból w pachwinie, rwanie w jajnikach, paraliżujący ból w krzyżu...do łazienki szłam po ścianach)
dwa razy byłam w szpitalu z tymi bólami, trzeci raz z powodu ciśnienia, które w ciąży może być bardzo niebezpieczne bezpośrednio dla dziecka, ale i dla matki)
....ale... żyjemy

Oczywiście żadnego bólu nie można lekceważyć, ja wszystko konsultuję z ginem.
Ostrzegam przed netem. W necie można doczytać się najczarniejszych horrorów...
...gdy mnie bolało w pachwinie, w szyjce, a w podbrzuszu czułam kamień, to wyczytałam, że to może być rozszczep spojenia łonowego, a tymczasem jest wszystko dobrze poza moim ciśnieniem, ale to inna para kaloszy

///////////////////////////////////

KOCHANE, przepraszam, że Qlf się nie odezwał, w tym czasie toczyliśmy istną batalię, widocznie nie miał głowy, a poza tym nic nie było w porządku, jak pisałam trafiłam do szpitala z bardzo kiepskimi wynikami, diagnoza mroziła krew w żyłach, bo takie objawy wskazywały na zespół antyfosfolipidowy, więc...najgorsze. To, że w Pruszkowie nie wiedzą skąd takie skoki ciśnienia, także nie oznacza, że wszystko jest OK.
Istnieje pewne podejrzenie, co mi jest, (przede mną jeszcze trochę badań)
ale nie chcę nikogo straszyć, więc póki żyjemy ...jeszcze Polka nie zginęła...HEJ!

POZDRAWIAM CIEPŁO WSZYSTKIE BRZUSZKI

nati dla świtego spokoju może jednak przejedź się do lekarza. na tym etapie brzuszek nie powinien tak twardnieć
Joll - ja przeszłam rozejście spojenia łonowego ze stanem zapalnym. ból jest niedoopisania. najprostsza metoda sprawdzenia czy coś się "tam" dzieje, to stanąć na jednej nodze, a drugą podnieść do góry ( tak w bok) ja nie byłam w stanie wsiąść do samochodu- mamy nissana navarę, więc bardzo wysoko się trzeba wspinać. potem nie byłam już nawet w stanie do łóżka wejść. jedną nogę musiałam ręcznie kłaść na materac. lekarz na kontrolnej wizycie naciska palcem na środku spojenia, normalnie nie powinna boleć, mnie taki dotyk podrywał niemalże pod sufit.

reklama
Do góry