reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

no wlasnie ja sie zastanawiam skad on wie jak te kobiety z 5 w drodze daja sobie rade co? Zna taka?Nosz rozwala mnie to na czesci...

No ja mu to tez mowie ze tutaj mam przynajmniej z kim pogadac i mam zrozumienie, nie to co w domu...
Aaaa bo zaczelo sie jak w niedziele zaczol przytakiwac mojej mamie. Wybor co do porodu (CC) podjelismy razem, sam mnie namawial zeby w ten sposob teraz rodzic bo i jego serce bolalo jak balismy sie o Josha i wogole. A w niedziele mama zaczela komentowac ze mam nie wymyslac tylko rodzic naturalnie bo...bla bla bla i na to P "tak, racja ja tez jej to mowilem", no myslalam ze padne na ziemie. On mi to mowil? Przeciez namawial caly czas do CC.... A przy mojej mamie sie wypieral... Potem mama zaczela komentowac imie, ze co to za imie, ze nie ma latwiejszego, ze nie tak brzmi z nazwiskiem i P na to "no tez Asi to mowilem".
Mowiles????? Kiedy bo nie kojaze??? Mam smsy do dzis jak pisze ze fajnie i jemu tez sie zaczelo podobac.

czy ja szaleje i ze mna jest cos nie tak???????????????

reklama
Lilou tak jak juz pisały dziewczyny rozmiarami się nie przejmuj. Dzieciaczki rosną różnie, a poza tym jak byłaby to jakaś wielka dysproporcja, to by zareagowali. Najważniejsze,że szyjka trzyma. Jak będziesz dalej się źle czuła, to pójdziesz jeszcze raz i tyle. Masz prawo. Jak nie wierzysz w kompetencje stażysty to odmów badania przez niego tylko poproś o lekarza.

Meridka nie pozostaje mi nic innego, tylko trzymać kciuki.

Asiunia no tak to już z nimi jest. Jak troszkę opadną emocje, to porozmawiaj z nim, wytłumacz. Warto też czasami im uświadomić,że już pomijając ciąże nam też należy się zwyczajnie nic nie robienie i ,że oczekujemy zrozumienia i zajęcia się nami, tak jak zazwyczaj zajmujemy się nimi....czyli wyręczenie nas w praniu, sprzątaniu i dzieciach.

pandorka dziekuje bardzo, ale znajac zycie to nie beda mieli czegos takiego. Od 2 tyg jezdze po aptekach w calym miescie bo gin mi zapisal magnez z B6 i nie maja czegos takiego, baa we wielu aptekach wogole nie bylo magnezu...

nie ma za co... ja robię tak, ze jak czegoś nie ma u nas w aptece, to prosze ich, żeby mi zamóili i za 2-3 dni max juz jest ;-) Nie zdazyło mi się jeszcze, żeby mi nie sprowadzili. Z Filipem też miałąm przepisany magnez z B6 i miał być za 2-3 dni,a zadzwonili do mnie po kilku godzinach, że już mają ;-) i nie jest to żadna sieciówka ;-) zapytaj w Boots może?

Asiunia no tak to już z nimi jest. Jak troszkę opadną emocje, to porozmawiaj z nim, wytłumacz. Warto też czasami im uświadomić,że już pomijając ciąże nam też należy się zwyczajnie nic nie robienie i ,że oczekujemy zrozumienia i zajęcia się nami, tak jak zazwyczaj zajmujemy się nimi....czyli wyręczenie nas w praniu, sprzątaniu i dzieciach.

Tyle ze jak on cos zrobi to jest to przypominane przez caly dzien. Dzis np posprzatal ogrod i tam taka mala szopke i pojechal po marchew i ugotowal rosol i normalnie dzis wieczorem mi gadal ze "gdyby nie on to by obiadu dzis nie bylo, a ja do niego mam pretensje ze mi nie pomaga".... Rozwalaja mnie te teksty, jak Boga kocham i mam dosc jego braku 5 klepki...

Pandorka bylam w 2 Bootsach i patrzyli na mnie z mina "urwalas sie z ksiezyca?" i mowili ze "pierwsze slysza"... Nie wiedzialam ze mozna poprosic o zamowienie. Przynajmniej w 10aptekach do tej pory odwiedzonych ani razu mi nikt tego nie zaproponowal.
Dziekowac Ci dobra kobieto, jutro polece jak bedzie starczyc mi sil :D

Idę chyba spać, choć wcale mi się nie chce. Po pierwsze nie mam co robić, po drugie jestem głodna a tyle już dzis zjadłam,że to przegięcie, a po trzecie mojego nie ma w domu. Jak wiecie on jeździ na taxi od miesiąca ponad, no i dziś jeździ z jakimiś obcokrajowcami po klubach go-go i burdelach. Super siedzieć w domu z wielką dupą z celulitem w 7 miesiącu ciąży z myślą,że on sobie jeździ po tego typu klubach...

Koot zaloze sie ze i tak woli Twoja dupe z celulitem niz te plastik-fantastik z burdelow :D a pozatym on ich tylko zawozi, a nie odprowadza pod bar :) idz spac ja tez ide... P spi dzis na kanapie, nie chce go widziec....

Dobranoc, no mam nadzieję,ze tylko wozi. Bo są tacy co chcą stawiać panienkę.
Czasami zapraszaja na cos do picia, wrrrrr...
Dobrej nocki babeczki!

reklama
Pandorka bylam w 2 Bootsach i patrzyli na mnie z mina "urwalas sie z ksiezyca?" i mowili ze "pierwsze slysza"... Nie wiedzialam ze mozna poprosic o zamowienie. Przynajmniej w 10aptekach do tej pory odwiedzonych ani razu mi nikt tego nie zaproponowal.
Dziekowac Ci dobra kobieto, jutro polece jak bedzie starczyc mi sil :D

zapytać możesz zawszze ;-) przecież w mordę Ci nikt nie da ;-)

Do góry