reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Heh, dobre! :D U mnie też na razie jeszcze pies, ale już niedługo, więc go nie wliczam w kalkulacje (siostry, na przechowanie)

Dziewczynki!
Zmykam, kolacja do zrobienia a potem oglądanie zaległości filmowych - ślubny się domaga,więc czas na mnie.
Buziaki i słodkich snów!

reklama
naprawde, ta lista to swieta prawda, a co lepsze - te 'trzecie' dzieci zwykle wyrastaja na najbardziej zaradne, bardziej pewne siebie, przebojowe. cos w tym jest, skoro od malego musialy walczyc o wszystko :-) a przeciez kocha sie je tak samo, jak pierwsze, tylko z wiekszym luzem :-)

aenye ja mam jeszcze pytanie do tego podgrzewania w mikrofali. Wkładałaś tam butelki ze smoczkiem? Zastanawia mnie czy ten silikon się nie stopi bo plastikowe kubki to też podgrzewam ale smoczków nie próbowałam...

ta mnie sie jajko ostatnio za malo scielo i do mikrofali poszlo i mi w gebe wybuchlo hahha mielismy ubaw z M.
co do problemow z kolką, ze starszakiem zjadlam jak mial 2 mce albo mniej, kebab z fasola kapusta i inne swinstwa i nic mu nie bylo. a Mlody do roku espumisan na noc dostawal bo duzo zawsze jadl i zoladek mial chyba problemy z trawieniem.

aha a co do kolek, to przy Młodym (kupowalam LEFAX w Austrii i farmaceutka mi powiedziala) mnie oswiecili ze jak dziecko jest kolkowe, tzn ma problemy z brzuszkiem, to lekarstw nie podajemy jak sie pojawi kolka bo to juz jest za pozno, tylko przed karmieniem. np ten lefax mial dozownik 2.5 ml albo nawet 0,5 hmmm i daje sie to co 5 godzin regularnie, czyli co drugie karmienie gdzies wypada i wtedy to ulatwia trawienie i nie dochodzi do kolek. u mnie z mlodym tylko ten sposob dzialal, bo mialam wrazenie ze nawet po wodzie ma kolki. po prostu mial b.niedojrzaly uklad trawienny.

Hey Hey
ja tylko parę słów - po wizycie wszystko OK:-) gin zmierzyła mi poprzez usg dopochwowe moją szyjkę i naszczęście się nie skróciła ufffff tak więc nie będzie zakładania krążka :-) co prawda nie miałam tym razem szczegółowego usg ale tak na szybko gin sprawdziła czy z serduszkiem wszystko dobrze, no i tyle tylko widziałam że główkę maleństwo ma na dole :-) lekarka stwierdziła, że jeśli dzieciątko byłoby pośladkowo ułożone to przy pierwszej ciąży od razu cc - mam nadzieje że mały się nie rozmyśli i nie poprzekręca zabardzo:happy2:
Wyniki też mam w miarę dobre, oczywiście anemia ale w ciąży to norma ponoć bo krew się rozżadza ale glukoza po 1h - 126,83 :-) no i toxo i HCV - wynik ujemy :-)
Kolejna wizyta za miesiąc - już się nie umię doczekać bo wówczas mały będzie dokładnie mierzony i ważony

Dziewczyny- koleżanka przesłała mi w PDF-ie książkę Tracy Hogg "Język niemowląt"- ponoć świetna. Gdyby któraś chciała, dajcie znać na priv, a podeslę :)
ja chętnie, wysyłam maila

a ja mam pytanie do tych z Was, które brały lub biorą luteinę dopochwową- czy po aplikacji też macie/miałyście takie wrażenie jakby lekkiego pieczenia? Ja biorę lutkę od soboty (stanowi dodatek do duphastonu ;) i po aplikacji mam takie dziwne wrażenie- nie jest to silne, ale dziwne :p
biorę luteinę już prawie dwa miechy - nic nie piecze, w zasadzie w ogóle nie czuję że coś sobie zaaplikowałam, jedynie z rana te białe upławy są wkurzające (wkładki non stop)

Zmykam spać papa

ja na kolki z niemiec SAB SIMPLEX sciagalam... Jedyna rzecz ktora dzialala cuda na moim synu ;)

ja tez biore dopochwowo i mam owe szczypanie, ale to juz przed mialam...

reklama
tez sciagalam sab simplex :-) ale dobre efekty, to jak morgaine mowila, przy regularnym stosowaniu. polskim odpowiednikiem jest BOBOTIC - ta sama subst. czynna w tej samej ilosci. ale o tym pogadamy za pare miesiecy :-D :-D :-D

ech, ide spac. jjutro o 8 wyjazd.

Do góry