reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Ja właśnie wszamałam kolację, poprawiłam czekoladą milką i jeszcze myślę o lodach tiramisu :-) a później się dziwię skąd dodatkowe kilogramy ;) Zgagi (odpukać) nie miałam jeszcze :-)

Chyba sobie z mężulkiem włączymy jakiś filmik romantyczny.
Taki dumny jest z siebie- z zamontowanej pralki.Chyba muszę mu jakoś wynagrodzić ten trud :-p:cool2:

reklama
Witam się wieczorową porą...Nadrobiłam...duzó tego było.. Ufff...

Przykro mi, że macie takie kiepskie dni i problemy.
My dzisiaj mieliśmy super dzionek. Spaliśmy do 11, potem spacerz psem w parku, zakupy jedzeniowe, obiad i Magda Gesler w TV ;-)

To na tyle. Dobranoc.

Joll a Ty masz skurcze taki porodowe czy mówisz o twardnieniu brzucha..,, bo ja nie kumam o co chodzi z tymi skurczami. mnie czasem brzuch twardnieje, odpuszcza, twardnieje, odpuszcza, czy to o takie skurcze wam chodzi czy macie te ''porodowe''?

AAAA żeby nie mieć zgagi to trochę głodna chodzę:( tzn. niedojadam, bo inaczej to od razu bym miała...chyba...bo ja tę ciążę jakąś dziwną mama

nie, raczej nie porodowe, bo bezbolesne, tzn ból niewielki i nie w krzyżu, takich bolesnych miałam ze dwa w nocy, a te tylko spinające, to zaczęły się k20tc i miewam je co kilka dni, czasem częściej, niekiedy nawet pięć sześć od rząd, co 10min, biorę wtedy dodatkowy magnez i zmieniam pozycję.

co do zgagi, to ja muszę czymś popić, ale n długo to nie pomaga
nie sądziłam, że taka dokuczliwa ta zgaga, nigdy wcześniej nie miałam

Ja na początku nie wiedziałam co mi jest a później się okazało, że to zgaga!:szok: Nigdy w życiu zgagi nie miałam i w pierwszej ciąży złapała mnie tak po 30tc a w tej męczę się od samego początku... Bleee
Miałam poród wywoływany i dlatego dostałam oxy tyle, że mnie już ostrzegały koleżanki, że po oxy bardziej boli no i bolało jak cholera! Rodziłam bez żadnego znieczulenia ale nie długo. O 10.30 dostałam kroplówki, o 12 przebili wody, od 14 zwijałam się z bólu i mdlałam, budziłam się na kolejny skurcz, od 16.15 zachciało mi się kupkę (bóle parte co się okazało hehe :-)) a o 16.30 wyskoczył mały łobuz.
Morgaine biustonosz pierwsza klasa!!!!

Witam z rana :)
Tak mnie plecy bolały w nocy, że się nie za bardzo wyspałam. Ale dzisiaj gotowanie z głowy, bo jedziemy do teściów na obiad :)
Miłego dnia :)

Dziendoberek Dziewczyny:-). ja prawie w ogóle nie sypiam. To jakiś koszmar. Wprost marze o przespanej nocy. Wieczorami szukam sobie zajęć, żeby się porządnie zmęczyć, pójść późno spać i nic!!! 2 godziny max, później oglądam sufit. Tragedia, jakbym chociaż teraz nie mogła się wyspać, przecież później nie będzie szans ;-). Ale dzisiaj wielka orkiestra, strasznie lubię ten dzień, więć wyciągam psiapsiołke z domu i pójdziemy się poszwędać troszkę.

MASAKRA lub ma sacre coer!!!!!!!

Starszak przyszedł wryć się do łóżka o 4 nad ranem, ja nie lubię się gnieść przeszłam do niego do pokoju i dupa, już nie zasnęłam. Do 5 poczytałam coś w necie, potem myślałam że zasnę ale jeszcze z godzinę leżałam. potem zasnęłam i dzieciaki obudziły mnie o 7.30 ale czuję się fatalnie!! głowa boli, poziom cukru tak niski, że palpitacje serca mam i potwornie słaba jestem. muszę glukozę dostarczyć organizmowi a jak pomyślę o czymś słodkim to mi się ***** chce. obiad też mam z głowy. rodzice:)
a biustonosz pokazałam mężowi, żeby mi kupił;) a on: pierścionek Ci kupię!! WOW wybrać mam sama czy zaufać facetowi? jak myślicie? bo wiecie on chce mi taki jakiś białe złoto i diamencik, to może za dużo kasy żeby zaufać.... może lepiej samej?

Dzień Doberek,
u nas noc tez nie ciekawa. Jako ze mamy celibat od paru miesiecy co noc mam jakies dziwne sny i ochote....ale wtedy sie budze czuje rozupszczajace sie globulki i czar pryska :/// ehhh....

Jakas taka na pol spiaca jestem wiec wzielam sie za poranna gimnastyke kozystajac z okazji ze mnie nic nie boli. Jestem spocona, zmeczona, ale szczesliwa!!! Ahhh taki przyplyw energii - tego potrzebowalam :)

witajcie, witajcie
u mnie noc srednio przespana ale w sumie ok. Maz od 5.30 w pracy, ja troszke jeszcze zasnelam i musze sie zabrac za sprzatanko :(
Morgaine-a czemu woli pierscionek od biustonosza??
moj maz woli mi takie praktyczne prezenty kupowac naszczescie bo takie wole. Na mikolajki dostalam biustonosz juz do karmienia triumpha super- niestety z moim rozmiarem to tylko triumph wchodzi w rachube- probowalam wszystkich, niestety tylko ta firma jest idealna.

Co do tesciowej tez mi na swieta kupila koszulke do karmienia, tzn do spania i karmienia, wygodna i super. Rozmiar 40, tez troche za duza ale w sumie luzna moze byc :). Ale na imieniny kupila mi sweter nie powiem super niby nie ciazowy ale idealny i z komentarzem mam nadzieje ze bedzie dobry bo jest rozciagliwy patrze na rozmiarowke a tu xxl a ja normalnie M nosze no teraz ewentualnie L. Sweter bez rekawow wiec zakladam pod niego bluze i jest ok. Zreszta mama tez sie ciagle pyta czy spodnie jeszcze ok, czy moze mi kurtke kupic bo moze ta co mam jest juz za mala ale naszczescie tylko pyta a nie kupuje.
moja malenka cos od 2 dni leniwa sie stala, kreci sie ale jakos leniwo moze juz jej msc brakuje?? gin mam dopiero pod koniec msc i mam nadzieje ze mi USG zrobi bo bym chciala wiedziec jaka duza jest

reklama
Dzień Doberek,
u nas noc tez nie ciekawa. Jako ze mamy celibat od paru miesiecy co noc mam jakies dziwne sny i ochote....ale wtedy sie budze czuje rozupszczajace sie globulki i czar pryska :/// ehhh....

Jakas taka na pol spiaca jestem wiec wzielam sie za poranna gimnastyke kozystajac z okazji ze mnie nic nie boli. Jestem spocona, zmeczona, ale szczesliwa!!! Ahhh taki przyplyw energii - tego potrzebowalam :)

a jakie robisz cwiczenia?? tez bym pociwczyla ale za bardzo cnie wiem jak :(
super ze masz duzo energii widzisz jak robi dobry lekarz :)

Do góry