reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

cześć dziewczyny cały dzień zajęło mi nadrabianie zaległości , co do samopoczucia to niezbyt nie wiem co robić z tym mieszkaniem szukać , czegoś czy nie porażka, cały czas o tym myślę .
aenye- co do męża to mój wczoraj zrobił akcję że w domu jest nie posprzątane i jak ja mogę w takim syfie, .........to nic że codziennie idę do pracy na 8 godzin przedwczoraj nic nie zrobiłam bo prasowałam i prałam, o 19 na próbę zespołu 21 w domu ma dosyć ja tez jestem zmęczona od jasnej...........naprawdę nie daje już rady poryczałam sie mąż mnie potem przepraszał że zapomniał że jestem ciazy , nie normalnie porazka, no i dobija mnie to mieszkanie , kuchnia taka mała ze wszystko brzuchem zwalam w kuchni , pokój beznadziejny, remont by się przydał a jak się okażę że nieda tam się mieszkać bo sąsiedzi nadal żyć niedadzą:wściekła/y:

reklama
więc jeżdżę do szpitala w którym pracuję i tam też będę rodzić.
no to mamy odpowiedz dlaczego jestes "lepiej" traktowana ;) ja czuje ze 1 polozna w 1 ciazy byla rasistka bo ochodzila sie ze mna jak z jakims niechcianym "problemem" teraz niby ta jest milsza ale o badaniach ani ciut nie pisla.
A ile razy mialas usg? bo mi powiedziala ze juz wiecej nie bede miala....

zastanawiam się w którym tygodniu bezpiecznie można dzidzie urodzić tzn kiedy wcześniak , a kiedy wcześniej niz 40 tydz. ale donoszona

Adi 30przynajmniej Cię przeprosił, ja tego od lat nie słyszałam;)

Asiunia ja miałam mieć 3x w UK,w I II i III trymestrze. w pierwszym mialam,w drugim prenatalne (tak sie w polsce nazywa, ale nie inwazyjne) a w III to juz w PL bylam wiec mnie ominelo:)

adi od 36tc jest ciaza donoszona, wczesniej to wiadomo wczesniactwo :) znam historie w ktorej kobieta urodzila w 35 i 6dniu ciazy i miala napisane wczesniak. Dzien pozniej juz by bylo jako donoszony :D

- moja SIOSTRA wymyslila sobie slub 4 maja. wszystko super, ale... bede taka brzydka, rozlazla, cieknaca.. fuj...!!!!
Mój brat cioteczny, taki bliski ma wesele 30 kwietnia. Ja mam termin na 14 i moja mama twierdzi, że przecież spokojnie mogę pójść :/ Ta na pewno. Nawet się do kościoła pewnie nie wybiorę na ślub a co dopiero na wesele.
witam z rana, no dobra nie z rana.
ale juz bylam z pieskiem, jestem po sniadanku i rozkoszuje sie drozdzowka z jablkiem z biedronki i capuccino :-). mnie dzisiaj dziwnie boli brzuch jak by pecherz ale to nie pecherz dziwne ale to pewnie po moim glupim snie. snilo mi sie ze odeszly mi wody, dokladnie lezalam w pokoju na podlodze i bylo pelno wod wokolo mnie. maz spal to go chcialam obudzic a on sie obudzil i poszedl do dziecka spac gdzie spala moja tesciowa, generalnie wszyscy mieli mnie gleboko. jak sie obudzilam to sie balam sprawdzic czy to tylko sen :-(.
milego dnia
czytałam wczoraj o tym, co się dzieje w 3 trymestrze i pisali, że mogą się pojawiać dziwne sny związane z dzieckiem, ciążą i porodem. Jeszcze bardziej realistyczne niż wcześniej. Hormony i zniecierpliwienie ciążą robią swoje.

aenye, współczuję kłopotu z mężem. Założę się, że jakby faceci mogli być w ciąży to by chodzili na zwolnienie od razu i byłoby 200 % płatne.

Ja mam dzisiaj jakiś kiepski nastrój. W nocy brzuch mi twardniał aż się budziłam. Za oknem pochmurno, ciśnienie pewnie niskie a ja niewyspana po nocy. W dodatku wkręcam sobie, pewnie całkowicie bezpodstawnie, że mój mąż coś kręci. Pojechał dzisiaj do biura żeby dzwonić do klientów. Ja się go pytam, czy on tam dzwoni z telefonu swojego, no to mówi, że tak. Pytam, czy musi stamtąd dzwonić, bo mu np szef kazał, no to mówi, że nie. Zawsze dzwonił z domu. Jak się go pytam czemu aż do biura jedzie dzwonić, to mówi, że jakoś mu lepiej dzwonić z biura. Nigdy mu nie przeszkadzam jak dzwoni, ma tu spokój a on sobie biuro wymyślił. No i w mojej głowie oczywiście 100 myśli, że może tam ma jakąś atrakcyjną koleżankę, z którą może się chce zobaczyć :( Ja mam dzisiaj dzień, że czuję się wyjątkowo brzydka, ostatnio się nie kochamy, bo mi ten brzuch twardnieje i może on sobie szuka zastępstwa... Albo ma mnie tak dość, że woli siedzieć w biurze niż w domu ;(

Adi ja pierwszego syna rodziłam na początku 39tc i napisane miałam płód donoszony. Jak cesarki robią w 38 tc i też piszą, że donoszony...
Też muszę spróbować tą wodę z cytryną. Ogólnie cytryna w herbacie powodowała u mnie zgagę a może z wodą będzie działać inaczej.
Cucumber u nas nic od samego początku ciąży, i mój też czasami jeździ w niezrozumiałe dla mnie miejsca... Teraz wciskam mu Wiktora żeby nie myśleć że może mieć kogoś na boku...

Ostatnia edycja:
no to mamy odpowiedz dlaczego jestes "lepiej" traktowana ;) ja czuje ze 1 polozna w 1 ciazy byla rasistka bo ochodzila sie ze mna jak z jakims niechcianym "problemem" teraz niby ta jest milsza ale o badaniach ani ciut nie pisla.
A ile razy mialas usg? bo mi powiedziala ze juz wiecej nie bede miala....

Nie czuję się lepiej traktowana, bo w sumie poza dwoma położnymi nikt nie wie, że ja pracuję w tym szpitalu. Z resztą jak rozmawiam z dziewczynami, które też maja prowadzone ciąże w tym szpitalu, to maja taką dobra opiekę jak i ja;-)
USG miałam najpierw w 8tyg., bo było ryzyko poronienia, potem normalnie w 13 i 20 tyg. i będe miała jeszcze jedno w przyszłym tyg. ze względu na nadciśnienie i to, że miałam cesarkę niecały rok temu. W ciąży z Filipem miałam tylko 2.

Dziewczyny czemu tak negatywnie nastawiacie się na te wesela?
Kiedy Filip miał zaledwie tydzień, to byliśmy na weselu mojej koleżanki i było super. Filip uwielbiał spać w "hałasie".

KlaudusiaNK na kiedy masz termin?

Ostatnia edycja:
reklama
adi ciąża donoszona to ta po zakończeniu 37 tc

pandorka ja mam termin na 28 kwietnia, a wesele kuzyna jest 2 maja ale w innym miescie- moim rodzinnym, 150 km od katowic
jak jechac w taka trase z takim maluszkiem

Do góry