reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

aeyne może mail da mu do myślenia i zmieni podejście...

ja dzisiaj dziwnie się czuję: nie mam kompletnie apetytu, rano mnie przeczyściło :/ nie wiem...może po żelazie (miała któraś z Was takie objawy po przyjmowaniu preparatu z żelazem?), może po "przedawkowaniu" duphastonu, a może po jakimś jedzeniu...:/
póki co tylko mięte piję

reklama
aeyne może mail da mu do myślenia i zmieni podejście...

ja dzisiaj dziwnie się czuję: nie mam kompletnie apetytu, rano mnie przeczyściło :/ nie wiem...może po żelazie (miała któraś z Was takie objawy po przyjmowaniu preparatu z żelazem?), może po "przedawkowaniu" duphastonu, a może po jakimś jedzeniu...:/
póki co tylko mięte piję

Żelazo działa na mnie identycznie! W skutkach ubocznych jest napisane, że biegunka może się pojawić. No ja akurat się z tego cieszę, bo to oznacza brak siedzenia i no wiecie czego :-D a dodatkowe skurcze akurat w naszym wypadku nie są wskazane...
aenye a po mailu był jakiś odzew od męża?

Dzień dobry :-)
Od piątej nie mogę dospać (dziwne, zważywszy, że zasnęłam dopiero przed 1 ), więc postanowiłam sprawdzić, co u Was.
Dziękuję wszystkim, które pocieszały moją strapioną duszę z powodu rozstępów. Chyba muszę wymienić krem. Nie wiem czy to pomoże, bo w końcu moja mama niczym nie smarowała, a rozstępów nie ma. No ale ona przytyła mniej niż 10 kg, a ja już mam 10 na plusie, więc może to to. Chociaż piersi aż tak bardzo akurat mi nie urosły.
Moja malutka bez przerwy mnie kopie :-) Ja nie wiem, kiedy ona śpi :-)
Prawie wszystkie jesteście już po glukozie. Ja jeszcze nie miałam. Pewnie na następnej wizycie gin mi da skierowanie. Chociaż, może mu się zapomni ;-) Wcale bym z tego powodu nie rozpaczała ;-)
Życzę Wam miłego piątku, bo ja pewnie jeszcze zasnę. Mąż wraca dopiero o 19, więc nie mam powodu, aby się śpieszyć.

ja tez mam zrobic glukoze na nastepna wizyte czyli gdzies za 2 tyg bede robic. pierwszy raz mimo ze 3cia ciąża!! masakra, wszystkie mówicie że to bleeee a ja slodkiego nie znosze!! mam baaardzo niski poziom cukru i jak mi spada po posilku na przyklad to mi serce wali jak cholera, słabnę, trzęsę się!!
moja mała też kopie all the time:):) tez nei wiem kiedy spi. I tak ostatnio myslalam o tym liczeniu ruchów i faktycznie mniej niz 10/dobe to cos bardzo nie tak, skoro ja mam 10 w ciagu paru minut.

a ja mam dzisiaj dzień tak jakiś smutny nie mam pojecia dlaczego
ja biore zelazo ale lekarz powiedzial zeby pic soki pomarańczowe(wiec jem mandarynki nie 5kg dziennie tylko mniej ;)) bo cytrusy pomagają przyswajać żelazo

Aenye No dziewczyno ja Ci chyba rękę muszę podać, albo się na kawie musimy spotkać!!
JA MAM TO SAMO tylko trochę inaczej:D:D po pierwsze to MASZ RACJĘ się nie przejmuj takie chłopy są NIE BĘDĘ SIĘ TU WYRAŻAĆ WULGARNIE!!! odpoczywaj i olej to.
mój chłop dzisiaj wymyślił że Starszak będzie chodził na osiedle nie nasze tylko obok do podstawówki (to dopiero za półtoraroku!!) na co ja, że wolę żeby miał kolegów z naszej dzielnicy bo przynajmniej na oku no i najlepsze gimnazjum w moim mieście jest właśnie tam gdzie ta podstawówka i od razu kolegów by miał itd itp. po czym on że jestem uparta i nie chcę dyskutować. na to ja, grzecznie, że porozmawiamy o tym za rok. A ON NA MNIE Z GĘBĄ, ŻE ZE MNĄ NEI DA SIĘ DYSKUTOWAĆ, ŻE MA BYĆ TAK JAK JA CHCĘ I JESZCZE MÓWI DO MNIE ŻE NIE CHCE MU SIĘ ZE MNĄ GADAĆ!!!! Wiecie co, tyle przykrości mi ten chłop ostatnio sprawia. ja nie wiem co się dzieje.... potwornie jest mi smutno;(
Aenye popłaczemy razem?

echhhh.... dalej rycze. wyslalam mu mejla, niemal slowo w slowo to, co do was. ech. bedzie z tego afera pewnie, ale... dobrze, ze mu to wygarnelam.
moj maz nie przejmuje sie zadna moja dolegliwoscia, kazda jest przejawem mojej slabosci. nie mowi tego, ale tak sie zachowuje, tak ja to odbieram. jakbym trafila do szpitala moze by sie ogarnal, ale nie sadze. ostatnio jak bylam na IP to nie mogl wyjsc nawet z pracy do dzieci, bo mial 'zajob'.
nie, no dzis mam naprawde na niego w.k.u.r.w.a... przepraszam za slowa, ale naprawde, niczym innym nie da sie tego opisac ;-) eh....

ma za swoje, zamiast 2h pracowac spokojnie, to trzese sie z nerwow i nie pracuje wcale. wow..

no i siedze na facebooku i babyboomie ;-) pan przewidujacy mial racje!! :-D

Jeszcze raz Cię cytuję. Nie gadaj o szpitalu, bo w poprzedniej ciąży wylądowałam i się nie wzruszył!! przychodził na 10 min dziennie mnie odwiedzić (tyle że ze starszakiem w domu siedział, ale jakby mu zależało to babcia mogła wtedy posiedzieć ze starszakiem)
A jest oddzew po mailu?
ja muszę się ruszyć w końcu, wypiłam kawę i mi lepiej. PYSZNA LAVAZZA ESPRESSO:D:D

zgaga mdłości zaparcia słuchajcie wyczytałam w desperackim moim pierwszym trymestrze że sok wyciśnięty z połowy cytryny, do tego pół szklanki wody - jest dobry na mdłości, zgagę i zaparcia. ja mialam cholerne mdlosci i zaparcia, na zaparcia nie pomagaly nawet leki przepisane od lekarza - a bylo ich kilka, a po tej cytrynie to juz po paru dniach sie unormowało i jest super. zgagi tez nie mam w ogóle, może dzięki temu. Pije się to na czczo i caly dzien spokój:) pierwsze dni to masakra, trzeba zaraz coś przegryźć bo to kwas i żołądek nie przyzwyczajony. ale po paru dniach piłam już bez skrzywienia i nawet nie musalm nic zaraz po tym jeść. także jak macie problemy to możecie wypróbować. może i wam pomoże

Ostatnia edycja:
reklama
KOCHANE!
Nie dawać się chłopom! Tzn tłumaczyć drukowanym i tłustym drukiem, bo oni po prostu mają ograniczoną wyobraźnię i empatii za grosz. Za każdym razem wyliczać dolegliwości, które nas nękają, a także zagrożenia, które czyhają z najbłahszego nawet powodu. Poza tym jeszcze o przywilejach przypominać, prawach, wymagania można pominąć, ale zawsze można wspomnieć jak to się przykładni mężowie koleżanek zachowują, że codzienne prezenty, komplementy, masaże, cuda na kiju, czerwone dywany itp.
a koleżanki i tak serwują latające talerze zamiast strawy, krzyki miast szeptów, płacz i lament w najmniej odpowiednich chwilach. Więc niech odpalą rzekome zwoje podczaszkowe, albo chociaż wyciągną najmniejszy wnioseczek z powiastki, ewentualnie niech przestaną przeszkadzać w ciążowych niedolach, jeśli ulgi przynieść nie są w stanie.

Do góry