reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Ten drugi synek to jeszcze nie wiadomo, bo strasznie się wiercił i ginka powiedziała, że wygląda jej to na chłopca ale do końca nie była pewna.
Dziękuje za miłe przywitanie!

reklama
Hej kochana no w końcu się odważyłam :-D
Trzymam kciuki za wizytę. Oby w końcu zrozumiał Cię i coś zrobił!
A brzuszek OK na razie. Dziś w nocy mnie łapało trochę ale już w dzień jest w miarę OK.

Aenye gratuluję udanej wizyty :-)
Mitaginka, Asiunia trzymam kciuki za wasze wizyty:-)
Klaudusia NK witaj!!! :-)

Co do porodu to jak juz kiedyś pisałam, wychodzę z założenia, że miliony kobiet rodziły przed nami więc my też damy radę
Pisałyście też o znieczuleniu, zgodnie z pprzepisami każdej z nas się należy za darmo, a o podaniu decyduje lekarz, jeśli uzna, że pacjentce się należy to masz je za darmo, tymbardziej, że od 7 kwietnia wchodzi rozporządzenie dotyczące opieki okołoporodowej i będą musieli się do tego stosować, trzeba dziewczyny walczyć o swoje !!! :tak:
w wątku ciekawe linki wrzuciłam treść tego rozporządzenia

jak tak czytam to sama zaczynam się bać porodu tym bardziej że nie wiem gdzie chce rodzić, mój mąż mnie pyta a ja nie wiem:szok:

Adi proponuję wybrać sie do 2-3 szpitali i obejrzeć jak to wszystko wygląda, większość szpitali ma dni otwarte i pokażą Ci wszystko, wtedy zdecydujesz, tylko najpierw zastanów sie co jest w szpitalu dla Ciebie ważne i ważniejsze, wtedy będziesz wiedziała o co pytać i łatwiej będzie Ci się zdecydować

to witaj w klubie, u mnie też pozamaciczna, operacja, potem długie starania, w końcu stwierdzona endometrioza, znów operacja i JEST CUD!!:-)

najgorsze jest to , nie wiem czy też tak miewasz, że czasami tak biadole, narzekam , że mnie to boli tamto boli, że jestem gruuba, i....normalnie mam wyrzuty sumienia że w swojej sytuacji to nie mam prawa mieć takich myśli i że chyba jestem potworem......ehhh, ja to tak mam, ciągle mi źle;-), mąż ma ze mną ciężko ;-0

Szczerze to mój tez ze mna sie na cierpi, uszy mu więdna jak mu narzekam tym i o tamtym... Ale cóż komuś się trzeba wyżalić, a maż jest pod ręką :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Biedni ci nasi mężowie :-D:-D:-D:-D:-D
klaudusiaNK Witaj w gronie brzuchtek :tak::tak::tak:https://www.babyboom.pl/forum/members/klaudusiank-31073.html

Ostatnia edycja:
ja sobie tak czytam dziewczyny ze stycznia ktore rodzily, tylko ból trzeba przetrzymać (to nie takie proste) ale tak jak mówicie nie my pierwsze i nie ostatnie poczytajcie sobie tam dziewczyny opisują cały poród i wydarzenia z tym związane

reklama
witajcie w Nowym Roku.
zanim nadrobię, a mam 30 stron do przeczytania, "pochwalę się", że od 31.12 do wczoraj leżałam w szpitalu. złapały mnie skurcze i po wizycie w przychodni dostałam skierowanie na oddział. impreza sylwestrowa pierwsza klasa, pod kroplówką z fenoterolu.
w poniedziałek za to dostałam częstoskurczu (serca) po kolejnej dawce fenoterolu ( 1/2 tabl 4Xdziennie) i zostałam tylko na nospie i scopolanie plus luteina 3xdziennie. wczoraj mnie wypisali - co wydaje mi się dziwne, po tak nagłym odstawieniu fenoterolu, ale wolę już w domu leżeć. na razie brzuch czasem mi trochę twardnieje, ale nie jest źle

jak poczytam, to coś jeszcze napiszę

Do góry