normatywna
Fanka BB :)
asiunia876 nospa forte jest rzeczywiście na receptę... ja natomiast miałam zalecenie brać nospę zwykła bez recepty i tylko wtedy kiedy brzuszek boli ...
Zazdroszczę ja tez chciałabym chodzić na tekie zajęcia, ale nie wiem czy damy rade bo mój mąz pracuje do późna no i ceny takich zajęć mnie powalają :-(
Witajcie
Wczoraj pierwsze zajęcia w szkole rodzenia mieliśmy. Takie organizacyjne były, położna opowiadała, czym będziemy się zajmować, odpowiadała na ogólne pytania. Cieszę się bardzo z tej szkoły, bo będziemy zwiedzać sale porodowe, każdy wybiera szpital, w którym będzie rodził i tam idzie z położną. Mamy też mieć w grupkach wizytę na oddziale noworodkowym i oglądać pielęgnację pępka. Mój mąż nigdy noworodka nie widział, więc fajnie, że zobaczy sobie :-) Będą też warsztaty chustowe. No i pani, która prowadzi zajęcia staje się naszą położną środowiskową, więc będzie po porodzie do mnie przychodziła. Fajnie, że to będzie ktoś znajomy, a nie jakaś obca baba z przychodni. No i zapraszali nas też na darmowe ćwiczenia dla kobiet w ciąży, ale ja niestety nie mogę chodzić przez to twardnienie brzuszka.
Większość tatusiów siedziała tam jak za karę, jakby na siłę zostali przyciągnięci. Mój mąż na szczęście chce tam chodzić i jest zadowolony :-) On zresztą od początku ciąży zapowiada, że chce mi towarzyszyć w czasie porodu, więc pewnie będzie pilnym uczniem w szkole ;-)
Zazdroszczę ja tez chciałabym chodzić na tekie zajęcia, ale nie wiem czy damy rade bo mój mąz pracuje do późna no i ceny takich zajęć mnie powalają :-(
Ostatnia edycja: