reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Współczuję zabiegów, sama przeszłam to samo... tzn pierwsza ciąże to miałam pozamaciczną i w dodatku miałam pęknięcie jejowodu, co wiązało się z operacją dość poważną, uratowali mi jajowód. Drugim razem to miałam ciążę wewnątrzmaciczną obumarłą więc tez miałam zabieg... No i mam nadzieję że teraz to już w końcu się wszytko uda :tak::tak::tak::tak: tak więc w moim przypadku też MAMY CUD:-) który teraz ma fazę ruchową i ciągle się wierci :-D:-D:-D:-D za co kocham moją dzidzię :-D:-D:-D:-D

to witaj w klubie, u mnie też pozamaciczna, operacja, potem długie starania, w końcu stwierdzona endometrioza, znów operacja i JEST CUD!!:-)

najgorsze jest to , nie wiem czy też tak miewasz, że czasami tak biadole, narzekam , że mnie to boli tamto boli, że jestem gruuba, i....normalnie mam wyrzuty sumienia że w swojej sytuacji to nie mam prawa mieć takich myśli i że chyba jestem potworem......ehhh, ja to tak mam, ciągle mi źle;-), mąż ma ze mną ciężko ;-0

reklama
asiunia ja biorę no-spę forte 2 razy dziennie + jak mnie boli w nocy to dodatkowo jeszcze też
no-spa to chyba tak naprawdę jedyny lek, który w ciąży można, co do tych innych to opinie są różne, ale wiadomo- wybiera się mniejsze zło (czyli np. zapobieganie porodowi przedwczesnemu, nawet jeżeli jakieś skutki uboczne mogą być)

cucumber ja takie sny też mam przez te moje bóle. Ostatnio śniło mi się, że tak mocno zaciskałam nogi, żeby dzidzia nie wypadła, a czułam już jej żebra...

nati te szybkie i gwałtowne ruchy dzidzi...wiem, o czym mówisz...po ciężkiej nocy też je odczuwam :(

normatywna drętwienia rąk i nóg (a raczej palców) też mam. Czytałam gdzieś, że to wynik ucisku na nerwy i na tym etapie ciąży może się zdarzać

monika ja myślę właśnie o takich spotkaniach indywidualnych ze względu na to, że nie mogę za bardzo wychodzić. Moja znajoma tak miała, że przychodziła do niej położna i prowadziła z nią taką domową szkołę rodzenia, potem ta sama położna była przy porodzie, więc fajnie :)

ja dzisiaj mam wizytę i nie wyjdę z gabinetu, dopóki lekarz mi czegoś konkretnego i skutecznego nie zaproponuje! Duphaston, no-spa, magnez to najwidoczniej dla mnie za słabe leki, a ja nie chcę budzić się z bólem jak na @ niemal co noc, z twardnieniem brzucha co drugą noc, a poranki spędzać z płaczem i stanami depresyjnymi. Powiem Wam Dziewczyny, że dzisiaj mam bardzo bojowe nastawienie. Te moje skurcze prześladują mnie już prawie dwa miesiące. Chyba najwyższy czas coś z tym zrobić.
Ciekawe też, jak tam moja szyjka...
Jakby nie było, trzymajcie mocno kciuki, bo boję się tej wizyty, dużo też od niej oczekuję.

cześć kochane dziś mam normalnie dosyć sąsiadka po 22 lepie wierci itp. normalnie jestem niewyspana bo w staję o 4 z mężem mam dosyć , w pracy mi źle koszty uzyskania policzyli i przy picie będę musiała oddać ok 200 z łfajnie normalnie mam dosyć no i do tego inwentaryzacja zamknięcie roku itp. normalnie się powiesić padam na twarz a mój kręgosłup ma dosyć.
chcieliśmy mały remoncik zrobić , ale już nie wiem jak długo wytrzymam z tą sąsiadką może naprawdę zmienimy mieszkanie nie wiem jak długo to wytrzymam remont 2 mc dzień w dzień , soboty niedziele itp. a teraz te klepania ja już nie mam siły na nic i jeszcze glukoza mnie czeka :wściekła/y:

mitaginka - udanej wizyty!!!

Mam dziś razem z M. jechac do szpitala dowiedziec się co i jak i obejrzec salę porodową ale nie wiem czy dam radę bo głowa mi pęka - mam tak niskie ciśnienie, że szkoda mówic:wściekła/y:

Dzieki dziewuszki za te odpowiedzi na temat nospy.

Mitaginka trzymam kciuki i lacze sie z Toba w bolu bo z tego co widze przezywamy dokladnie to samo i tak samo dlugo. Czekam co Ci lekarz powie bo ja dopiero w piatek mam wiyte.

Witajcie Kwietniówki !
Widzę dziś humorki Wam zbytnio nie dopisują...
Mitaginka - trzymam kciuki za wizytę !
Asiunia - za twoja piątkową też ! A odnośnie no spy forte mi tez ja lekarz przepisal i bralam ja 3 razy dziennie jak mialam macne twardnienie.

Ja w sumie też miałam taką sobie noc, od jakiegos czasu nie przesypiam calej nocy, tylko budzę się, potem nie moge zasnac. Maly zazwyczaj wierci sie w nocy. To jego ulubiona pora na fikołki. Ja jeszcze w łóżku leżę, jakoś nie mam motywacji, żeby wstać... Ubrać się i wykąpać.
Pozdrawiam Was Mamuusie.

reklama
Do góry