reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

asiunia - ja to za każdym razem zapominam wspomnieć o tym lekarzowi. u mnie głównie w nocy, nie wiem czemu. W dzień na staniku zostaje. Więc te wkładki bardzo pomocne są.
A tak wogóle to pomyliłam wątki :) Ty o wydzielinie z 'dołu' a ja ci odpowiadam o tej z 'góry' :) No ale już zaczaiłam :)
No więc ta z dołu : taka gęsta, biała, wręcz klejąca się. Nic nie śmierdzi. Więc wszystko powinno być ok z tego co mówisz.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny,

nadrobiłam Was.

Co do ruchów, to ja mam cały dzień i w nocy też, więc liczenie nie sprawi mi żadnego kłopotu:))

Co do wydzielin, to ja tez ciągle mam, ale na szczęście nic nie pachnie brzydko, ale jutro na wizycie poprosze ginkę,żeby zerknęła czy to okej czy już nie.

Co do siary, to ja w pierwszej ciąży nie miałam nic, dopiero po porodzie, a teraz jak mocno ścisnę, to leci. Fajne to jest:))

Dziś miałam nieprzyjemna sytuacje, chyba należy ćwiczyć mięśnie Kegla, bo kichnęłam sobie i mi mocz poleciał, bardzo nie dobrze.:zawstydzona/y:

Praca: Ja szczerze kocham swoja pracę,ale jest mocno absorbująca i tak na prawdę nie nadaje się dla matek. Praca do nocy, maratony filmowe nocne, całonocne inwentaryzacje, delegacje, brak świąt, weekendów. Ale lubię ją:) Nie wiem, boję się, zobaczymy jak to będzie, ale prawda jest taka,ze ja nie mogę z niej pod żadnym pozorem zrezygnować, bo lepiej zarabiam od mojego faceta i to ja wszystko utrzymuję. Chciałabym móc troszkę dłużej posiedzieć z małym, ale wychowawczy nie wchodzi w grę, wyadne z obiegu....juz teraz wypadałam. Ja też czuj e się jak słoń, nieatrakcyjna brzuchata, taka odsunięta, ale to moze dlatego,ze ze względu na dosyć wysokie stanowisko, troche brakuje mi władzy jak siedzę w domu, zarządzania innymi:zawstydzona/y: to straszne, nie wiedziałam,że taka jestem straszna. No ale cóż...mam nadzieję,że będą na mnie czekać.
Oddaje dzieciowi memu dużemu lapotopa jeszcze na 10 minut, bo spać idzie i chce pograć . Spokojnej nocy babeczki, potem jeszcze zajrzę:)

wiecie co, jak byłam przeziębiona i kichałam lub kaszlałam mocno to nie utrzymywałam moczu. co to oznacza? pierwszy raz w życiu to mam. jutro zapytam gina.

p.s. podtrzymuję temat suwaczków bo nikt mi nie opdowiedział:( jak zrobię wg instrukcji i wkleję adres url obrazka w miejsce sygnatury to mam komunikat że plik za duży. jak robicie swoje suwaczki?

koot kurcze mnie też się zdarzyło z nietrzymaniem moczu:/ przez ten potworny kaszel. :zawstydzona/y:

Morgaine ja mało się znam na takich sprawach zawsze robię "na czuja" próbuje do skutku. może weź inny adres ? tzn jak już masz gotowy suwaczek masz parę opcji adresu,skorzystaj z innego. no widzisz nawet wytłumaczyć dobrze nie umiem :p może inna babeczka bardziej kumata w tych sprawach ;)

ja powoli do kąpieli się szykuję, coś dziś senna jestem,a jutro długo dzień się zapowiada, począwszy od kosmetyczki rano do kina z mężem wieczorkiem:-)

Dobranoc:)

morgaine kliknij na suwaczek (www.suwaczek.pl, www.lilypie.com, na str. babyboom też są), zrób sobie suwaczka, potem tu u góry na str. masz USTAWIENIA, po lewej pokazują się różne opcje, klikasz EDYTUJ SYGNATURĘ i tam wklejasz link z kodem jakimś tam (jakieś coś na U i Code na końcu) i zatwierdzasz i masz :)

hej a mi z powodu kaszlu, z rana, dwa dni temu się....zwymiotowało. ale z tym popuszczaniem to tez nieciekawie. i ktoś mi powie, ze ciąża to nie choroba. nie uważam siebie za chorą, ale tyle nieprzyjemnych sytuacji mają kobiety w ciązy, i nawet krępujących...oj dziewczynki byle do kwietnia...

Heh, a na porodówce!! to dopiero nieprzyjemnie. ja tam miło wspominam, ale mimo wszystko leży człowiek z rozwalonymi nogami i patrzą mu tam, szyją itd itp.... ufffrf lepiej myśleć o chwili keidy położą dzieciątko na brzuszku mamy :) to już piękne

WSTAWIANIE SUWACZKÓW DO PODPISU[/U]

1 Wejdź na stronę z suwaczkami (przez kliknięcie na suwaczek jednej z forumowiczek lub przez wyszukiwarkę google lub wybranie jednej ze stron podanych w drugim poście).
2 Stwórz i wygeneruj swój suwaczek.
3 Skopiuj BB Code
4 Na forum w prawym górnym rogu wejdź w USTAWIENIA
5 W kolumnie po lewej kliknij EDYTUJ SYGNATURĘ
6 Wklej na białym polu BB Code
7 Niżej na stronie kliknij ZAPISZ SYGNATURĘ

reklama
a ja po kąpieli: nasmarowana, wypielęgnowana itp.

Zazdraszczam w miarę przyjemnego porodu (o ile jakikolwiek jest przyjemny), bo mój nie należał do najłatwiejszych. Na porodówce pozbawiono mnie wszystkiego: godności, zaufania do lekarzy aaa długo by gadać. Dobrze,ze to już 7 lat temu, to staram się zupełnie o tym nie myśleć.

Do góry