reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Witajcie Kobietki !

Faktycznie, nie da się tego nadrobić :) Nawet przy najszczerszych chęciach :)
Ja już w Wawie. Odpoczywam sobie cały czas. Ale dziś po wizycie u dentysty poleciałam do Złotych Tarasów i obkupiłam trochę małego :) Kupiłam mu cuudne śpioszki, taki oldschoolowy kaszkiet tweedowy, rożek, pieluchy tetrowe, smoczek no i kupiłabym jeszcze więcej ciuszków, są duże przeceny, ale mam dostać bardzo dużo ubranek, więc narazie nie będę się wygłupiać, bo mały nawet tego nie zdąży założyć.
Dla siebie za to kupiłam wkładki laktacyjne, bo wszystkie bluzki i piżamy mam cały czas w plamach :)
Czuję się w miarę w porządku. Powoli odstawiam te leki, które przyjmowałam po ost wizycie w szpitalu. Co mnie niepokoi to taka gęsta biała kleista wydzielina na majtkach.... macie może coś takiego...? możliwe, że to po tych lekach?
Mały jest bardzo aktywny, kręci się bardzo, kopie, brzuszek mi przy tym skacze :) Szczególnie lubi tak fikać po 23.00 i nie daje mamusi spać :)
Pozdrawiam Was Wszystkie !

reklama
Cześć Dziewczyny. :)

Znów mnie kilka dni nie było, więc nie jestem w stanie Was nadrobić... Mam nadzieję, że wszystko u Was w porządku. :) Witam też nowe Kwietnióweczki. :)

My mamy się dobrze, tzn. mnie zupełnie rozłożyła dzisiejsza krzywa cukrowa, nie do życia po tym badaniu jestem, cały dzień przysypiam. o_O I odbija mi się tą glukozą do tej pory na potęgę.

Staś ma się dobrze - wczoraj mieliśmy wizytę. Miał tętno 130 u/min (spał akurat po całym dniu wariowania), łożysko w porządku, szyjka też. Jak się bardziej oszczędzam - bóle podbrzusza nie wracają, także staram się nie szaleć.

Dziewczyny, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku dla Was! :) Bo to będzie na pewno niezwykły rok. :)

an82 Szkoła jest za darmo i znajduje się przy szpitalu w którym chcę rodzić.

Dziewczyny doskonale was rozumiem z tym siedzeniem w domu z dzieckiem. Sama mam serdecznie dość bycia tylko mamuśką. Dlatego zdecydowałam się na studia raz zmiana zawodu dwa rozszerzenie kwalifikacji a trzy oderwanie od codziennej monotonii. Mam nadzieję że po macierzyńskim uda mi sie ruszć pełna parą bo mam sporo pomysłów i dużo energi do robienia czegoś poza siedzeniem z dzieckiem w domu.:)

Byłam dziś na zajęciach z rehabilitantką. powiedziałam jej że nie mogę ćwiczyć i jestem na fenoterolu to pokazała mi ćwiczenia które mogę sobie wykonywać spokojnie w domu na leżąco tak aby pobudzić układ krążenia bo przy leżeniu ostatnio ciągle mi nogi drętwieją. Tak więc jestem mega zadowolona :)

ja zawsze widzę i czuję ruchy,no i tez czuję ktorych nie widać ale czuję wtedy tam głęboko z tyłu albo przy odbycie jakby.

pisałyście że już wam się siara pojawia ,a mnie do tej pory nic, z Hubem już miałam w tym czasie,a teraz nic jeszcze ,pewnie później będzie .

lędźwie mnie bolą że szok.

krakowianka - dobrze ,że wszystko w porządku .

a ja mam pytanie z całkiem innej beczki.
Jak zrobić sobie tego suwaczka??!! kurde próbuje na tym suwaczki.com potem wklejam ten adres url obrazka do sygnatury i wyświetla się komunikat że plik jest za duży.
a inne kody też mam gdzieś wkleić? qrna pomóżcie mi dziołuszki

Tak naprawde siara powinna pojawić się kilka tyg. przezd porodem, teraz też moze sie pojawić ale wcale nie musi, ja akurat mam, ale moja koleżanka miała dopiero tydzień przed porodem, a druga która miała cesarkę dopiero po porodzie, wiec różnie to bywa

reklama
cocosova, gesta biala wydzielina lub nawet zoltawa do pluki nie smierdzi jest ok. Ja mam taka. Bylam w szpitalu to tylko powiedzieli ze jest jej o duzo za duzo i dali jakies globulki na ewentualna infekcje. Juz po kuracji a ilosc mi sie nie zmniejszyla. To taka moja przypadlosc. Z Joshem tez tak mialam. Wkladki to min 2 razy dziennie musze wymieniac.

Do góry