reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

TAK BARDZO PRAGNĘŁAM ZALOGOWAĆ SIĘ W KOŃCU NA FORUM JAKO PRZYSZŁA MAMUŚKA!!!! spełnia sie moje marzenie, choć ciągle jeszcze drżę czy wszystko będzie dobrze. Jestem po ciąży pozamacicznej (3 lata temu),rok starań, coraz mniejsze nadzieje... w maju przeszłam laparoskopIĘ (endometrioza) i w końcu jest!!!!!! wg różnych kalkulatorów to 6 tydzień:-) W pon pierwsza wizyta u gina

WITAM WSZYSTKICH!!!!:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was dziewczyny i nowe mamusie:-)

Ja wskaukje do Was z rana bo niedlugo trezba sie szykowac do pracy:tak:Wczoraj z M i synkiem poszlismy pierwszy raz do cyrku z poczatku maly siedzial jak wryty na moich kolanach i nic nie reagowal tylko patrzal z otwarta buzia a pozniej w drugiej czesci sie juz oswoil i rozbrykal tylko widzialam ze muzyka ktora grala byla troche za glosna dla niego ale ogolnie bylo ok:-)

Dzisiaj chcemy po pracy pojechac na zlot militariow i maly podejdzie do duzego samolotu zobaczymy jak zareaguje:tak:

Pozdrawiam Was i milego dzionka szczegolnie dla Was "ze zlym samopoczuciem"

My byliśmy ostatnio w wesolym miasteczku, tam tez megagłośna muzyka ale moj wariat tylko nogami wymachiwal:-D:-D

Hej,

dziś zobaczyłam,że śluz zmienił kolor,na taki beżowy jakby,wczoraj na noc pobolweał mnie brzuch ale bardziej jakby lędźwie,tego śluzu nie miałam na wkładce,ale troche jak palca spradziłam,no i zauważyłam że piersi trochę mniej bolące,już w nocy,nie wiem,niby beta rosnie a tu takie rzeczy..może tego progesteronu nie mam,mąż w pracy sama z Hubertem jestem,pojechałabym na izbe najlepiej,szlak mnie trafi zaraz teraz bede siedziec i czekac ...wiedziałam że coś będzie nie tak...

Nie nakrecaj sie tak bardzo, przeciez pisalas ze beta ladnie rosnie, ja jeszcze raz napisze ze mnie piersi wcale nie bola i poprzednio tez mnie nie bolaly;-)

Dzień Dobry dziewczęta:-)))

Ja dziś nawet w formie, plamienie ustąpiło i właściwie czuję się dobrze. Kurcze tak mnie korci żeby wyjść na dwór, ale mam jeszcze strach przed oczami, no i mąż kategorycznie się nie zgadza. O rany, gdybyśmy mieszkali na parterze, to pewnie bym wyszła choć na chwilkę-taaaka piękna pogoda...Właściwie to kiedy mogę wyjść i w miarę normalnie żyć, jeśli przez parę dni będzie ok, to chyba mogę...?

jola.24 biedactwo nie męcz się w pracy, idź na L4 jeśli to możliwe najprędzej.

karina czy ten zlot militarny to w Bornym Sulinowie?

*emi*25 moim zdaniem nic złego się nie dzieje,śluz jest jeszcze w "dopuszczalnym" kolorze, ale dla pewności idź do lekarza. Napewno się uspokoisz po wizycie.

Lepiej siedz w domku na doopce;-) o do mojego L4 to dopiero wrocilam z macierzynskiego i tak tylko na weekendy wiec puki sie nie czuje bardzo zle popracuje troche:tak:

hej czy można sie przyłaczyc??
dzis zrobilam test i sa dwie kreseczki :)
termin na koniec kwietnia :D

Zapraszamy, gratuluje:-)

U mnie troszke gorzej z samopoczuciem tzn. mam biegunke juz 7 dni moja córa (ma 1,5 roczku) tez dostala biegunke i razem pojechalysmy do lekarza . Prawdopodobnie to wirusowka:-( jak by malo tego to nadodatek dzis w nocy mialam straszna zgage:szok:!Znacie moze jakies domowe sposoby na pozbycie sie jej? czuje sie jakbym zjadla kilo papryczek chili ;-)W poprzedniej ciazy niec mi nie bylo a tu prosze... czyli niema reguly. Pozdrawiam:-D

Mnie meczyla w poprzedniej ciazy przyjaciółka zgaga i pilam mleko hektolitrami, nawet w nocy przy lozku mialam szklanke mleka...pomagalo:tak:

Ja po wizycie wszytko ok 30 USG. Za to martwi mnie mój synuś. Cały czas gorączka i zaczął odmawiać przyjmowania jakichkolwiek leków. Macie może jakieś sposoby jak podać przeciwgorączkowe i antybiotyk. Jak mu próbuję wcisnąć to po chwili wszystko wymiotuje. Inne pokarmy normalnie przyjmuje tylko leków nie chce za nić. Kurde nie wiem co robić. Wcześniej nie było z tym problemów. :no:

Moze mu ukryj w jakims przysmaku te leki???

TAK BARDZO PRAGNĘŁAM ZALOGOWAĆ SIĘ W KOŃCU NA FORUM JAKO PRZYSZŁA MAMUŚKA!!!! spełnia sie moje marzenie, choć ciągle jeszcze drżę czy wszystko będzie dobrze. Jestem po ciąży pozamacicznej (3 lata temu),rok starań, coraz mniejsze nadzieje... w maju przeszłam laparoskopIĘ (endometrioza) i w końcu jest!!!!!! wg różnych kalkulatorów to 6 tydzień:-) W pon pierwsza wizyta u gina

Gratuluje kochana i witamy w gronie kwietnioweczek:-)

Ps.AguHan połączyłam twoje powyzsze posty;-) Zawsze jak chcesz cos dodac mozesz uzyc opcji edytuj:tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie z rana

Wstalam pierwsza i czekam na kawke zeby sie obudzic:)trzeba sie wziasc za prasowanko bo troche tego jest:)

Witaj i gratuluje:)

Wpadłam tylko sie przywitać...

Coś od wczoraj zle sie czuje,wieczorem mialam temperature 37,3 ,boli mi glowa i jakby cos mnie łamało...narazie lecze sie malinkami...oby przeszło...

Laktator tak z BB zamówiłam...faktycznie widać że nowiutki jest,zapakowany jeszcze w pozgrzewane torebki...jak zmieniłam mębrane to o wiele lepiej zaczął zasysać...może faktycznie to kwestia wprawy...

Dobrze uciekam obiadzik robić...pa pa

No to faktycznie oby sie u Ciebie nie rozkrecilo:)

Dzień Dobry dziewczęta:-)))

Ja dziś nawet w formie, plamienie ustąpiło i właściwie czuję się dobrze. Kurcze tak mnie korci żeby wyjść na dwór, ale mam jeszcze strach przed oczami, no i mąż kategorycznie się nie zgadza. O rany, gdybyśmy mieszkali na parterze, to pewnie bym wyszła choć na chwilkę-taaaka piękna pogoda...Właściwie to kiedy mogę wyjść i w miarę normalnie żyć, jeśli przez parę dni będzie ok, to chyba mogę...?

jola.24 biedactwo nie męcz się w pracy, idź na L4 jeśli to możliwe najprędzej.

karina czy ten zlot militarny to w Bornym Sulinowie?

*emi*25 moim zdaniem nic złego się nie dzieje,śluz jest jeszcze w "dopuszczalnym" kolorze, ale dla pewności idź do lekarza. Napewno się uspokoisz po wizycie.

Przepraszam, że piszę jeden post pod drugim, ale zapomniałam joli.24 i krakowiance i innym, które męczą mdłości zaproponować cytrynę. Wąchanie cytryny łagodzi objawy. Serio, mi pomaga.

AguHan tak zlot w Bornym Sulinowie:) a skad wiesz?????:)

hej czy można sie przyłaczyc??
dzis zrobilam test i sa dwie kreseczki :)
termin na koniec kwietnia :D

Witaj i gratuluje:)

Ja po wizycie wszytko ok 30 USG. Za to martwi mnie mój synuś. Cały czas gorączka i zaczął odmawiać przyjmowania jakichkolwiek leków. Macie może jakieś sposoby jak podać przeciwgorączkowe i antybiotyk. Jak mu próbuję wcisnąć to po chwili wszystko wymiotuje. Inne pokarmy normalnie przyjmuje tylko leków nie chce za nić. Kurde nie wiem co robić. Wcześniej nie było z tym problemów. :no:

Jjeku no to nieciekawie:( ja u mojego jak ma temperature to tylko podaje czopki zeby jak najszybciej zbuc temperature ( bo wszytskie doustnie ktore podawalam jemu wymiotowal zawsze) i jak uda mi sie zbic goraczke przy pomocy czopku dopieor podaje antybiotyk i najszesciej podaje z jakims gestszym soczkiem np.malinowym zeby nie wyczul samku leku.Z reguly jak mial juz zbita temperature to pozniej przyjmowal mi lek bez wymiotow

Teraz zmykam moja mala chudzinka wstala :)a myslalam ze po wczorajszym tak intensywnym dniu pospi sobie troche dluzej:)

Witajcie,

mi wychodzi,ze jestem w 7 tygodniu ciąży:)
To już moje drugie:) mam już piękną siedmiolatkę.

Objawy: od dziś straszne mdłości, bolesne piersi i bóle brzucha, podobnie jak u niektórych. W pierwszej ciazy miałam tylko bóle piersi, mam wielką nadzeiję na chłopca:)

Jak zwykle wpadła powiedzieć dzień dobry...

Witam cię Antonino 01 wśród zafasolkowanych...trzymam kciuki,oby wszystko było dobrze...

No mi jednak malinki pomogły...i przeziębienie sobie poszło...tylko od rana mi ząbek jakoś ćmi...oby też sobie poszedł bo będzie dół...

Halo !!!! Jest tu ktoooo??? Ale pustki dziewczyny,chyba wszystkie śpicie...A ja dopiero się odważyłam zrobić poranną kawe...bo wstałam po 9 a tu zaraz trzeba obiadzik robić...dziś udka kurczaka w majonezie ...mniam...ale ja nie zjem...po wczorajszych gofrach postanowiłam sobie ograniczyć jedzenie...bo tyje jak słóń...fuj...

Witaj Koot - to masz podobnie jak my wszystkie,ja nadal jeszcze walcze z zaparciami... :-(

Ostatnia edycja:
Witajcie:-)

U nas piękna pogoda. Niestety widzę to tylko z okna...
Odprawiłam rodzinkę na spacer a sama zasiadłam do kompa, by z Wami "pogadać".
Odnośnie tych, które jadają często,różnie i dużo... Ja też mam już niezłą schizę na punkcie żarcia.Na śniadanie zjadłam kromkę z powidłami śliwkowymi, bo mnie mdliło na widok wędlin. A za godzinę szybko ugotowałam pęto kiełbachy i zjadłam ją z połową słoiczka musztardy:tak:
Nie mogę zwalczyć tych zachcianek, po prostu dostaję ślinotoku i muszę natentychmiast zjeść.

Karina pomyślałam, że o Borne chodzi, bo widzę, że jesteś ze Szczecinka a to blisko Bornego.Ja jestem z K-lina:-)

jola.24 siedzę na doopce,wiem, że trzeba tak dla dobra dzidzi, ale jestem ciekawa jak długo mam się tak "oszczędzać" zakładając, że plamienia będą zamierzchłą przeszłością.

Witam nowe kwietnióweczki, cudownego błogosławionego stanu życzę.

Oj nareszcie ktoś zawitał...

No ja też ostatnio mam przedziwne zachcianki...oczywiście kiełbaska...najlepiej pieczona z grila i musztarda...mniam...albo maliny,maliny i maliny,nie wiem czemu ale strasznie mnie ciągnie do zupek chińskich,nawet sobie na 2 pozwoliłam...(wiem że nie zdrowe,już nakrzyczał na mnie mój...) ale zachcianka to zachcianka...a teraz znów śledzie się odzywają...

Dobrze że od 3 dni nie wymiotuje...dziś to nawet mdłości nie miałam...czyżby to już? koniec? i tylko tyle? Dziwne zawsze do 6 miesiąca wymiotowałam i chudłam z 6 kg a tu...nic? kurcze to będe gruba...już mi wczoraj moje kochanie powiedziało że sporo przytyłam...ale on miły...bardzo mnie to motywuje,że szok?

A jak u was dziewczyny z mdłościami?

witam z niedzielnego poranka

ja tylko chodzę z pokoju do pokoju i sie pokładam....mega senność i brak energii.

od kilku dni nie mogę spać za bardzo w nocy. Wstaje 3 razy na siku, do tego nad ranem pobolewa mnie dół brzucha...ale tak naprawdę nisko i bolą piersi.
W ciągu dnia to mija,,....

mam nadzieje że to pobolewanie to nic złego....nie jest to ból nie do zniesienia raczej taki ćmiący...

żadnych mdłości, wymiotów na razie nie mam:-) :-)...i oby ich nie było

życze wszystkim miłej niedzieli:-)

hej Dziewczyny,

Karina i AguHan mój maluszek został stworzony:) pod Bornym Sulinowem, byłam tam w lipcu na wakacjach :zawstydzona/y:, jeździmy tam od 11 lat.

Co do mdłości to do tej pory miałam sporadycznie, aż do dzisiaj. Cały dzień mi dziś bardzo niedobrze. Jem bardzo dużo i często, nie wchodzi w grę dłuższa przerwa niż 4 godziny. Staram się jeść warzywa i owoce, bo jak tak dalej będzie to przytyję strasznie dużo:)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć..

dziś od rana plamiłam ..pojechałam do szpitala i dostałam luteine dopochwowo,pęcherz jest ale zarodka nie ma jak na razie i kontrolne usg za tydzień.. diagnoza poronienie zagrażające.

wczoraj też na izbie byłam ale nic sie nie działo tylko właśnie echa zarodka nie było widać.

boję się jak diabli. beta mogła dobrze rosnąć ale progesteronu pewnie nie mam dostatecznie odpowiednio.

Do góry