reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Mam kłopot,bo przed świętami dostałam na dłoniach uczulenia. Myślałam że od płynu do naczyń, więc unikam zmywania. Trochę się zaleczyło a dzisiaj mam takie wykwity na prawej dłoni zwłaszcza, że szok. Oby Men nie miał jutro żadnych planów, to mnie do dermatologa zawiezie. Nie wiem czym to smarować. Wywaliłam wszystkie kremy do rąk, bo w sumie nie wiem od czego to, a skórę mam suchą na wiór.

Hello witam z rana, ja też mam kłopot ze skórą, jest szorstka i sucha, szczególnie na rękach i na twarzy, jak na razie kremy pomagają, ale na twarzy to mam jakies plamy normalnie :-(

Mi lekarz po glukozie zalecił brania żelaza 2 razy dziennie i witamine C

Nie boicie sie brania tabletek np nospy??

Ja też po ostatnich badaniach dostałam zalecenie brania żelaza... Nospę brałam na początku ciąży jak mnie wszystko bolało... Moja pani Gin powiedziała że to nie szkodzi... ale wiadomo że nie wolno przesadzać ...
No i również mam problemy z bakteriami w moczu, jak biorę leki to po lekach wszystko oki po jakims tygodniu , dwóch znowu to samo, za tydzień znowu badanie moczu ciekawe czy juz się to nie powtórzy....:-p

Ostatnia edycja:
reklama
witam z rana
mialam wyjsc o 7 ale nie moglam przez moje zwierzeta spac. koty szalaly z choinka jak je zamykalam to pies piszczal i sie krecil. w koncu poszlam spac do dziecka i sie jakos uspokoily zwierzeta wiec dopiero co wstalam.
an82- na poczatku ciazy balam sie czegokolwiek brac, nawet z oporem bralam apap na bol glowy a u mnie mocny bl glowy sie moze skonczyc tragicznie i niestety 2 razy skonczylo sie na mocniejszych lekach niz apap bo bym inaczej dostala ataku wiec chyba lepiej brac jak mniej boli. Co do nospy tez biore tylko w ostatecznosci ( odpukac od miesiaca nawet sie nie zastanawialam czy wziasc), ale chyba tylko dlatego ze wlasciwie nie wiem czy mnie boli brzuch czy jelita i dlatego biore jak dlugo boli. lepiej brac leki niz cierpiec bo to gorzej wplywa na dziecko.
no to ide do tych urzedow, milego dnia

Witam z rana :)
Dzisiaj jadę na małe zakupy wyprawkowe :) Ubranka jakieś będziemy kupować. Już się doczekać nie mogę. Ale najpierw musimy zawieźć moje siuśki do analizy, bo w czwartek wizyta.
Ja no-spę biorę teraz prawie codziennie jak mi twardnieje brzuch. Lekarka mi kazała brać w razie czegoś. Wczoraj wzięłam sobie na noc i miałam spokojnie przespaną noc, bez jakiegoś kłucia czy twardnienia. Mam koleżankę, która brała długo w ciąży no-spę i coś jeszcze rozkurczowego i to jej pomagało. Mówiła, że gdyby nie to to by mogła nie donosić. Potem jej dorzucili fenoterol, niby się po tym strasznie czuła, ale też jej dużo pomógł. Skoro lekarz przepisuje to uważam, że brać trzeba, bo potem jak się coś by działo nie tak to by mnie chyba wyrzuty sumienia zjadły.
A co do plam na twarzy to mi też się porobiły. Nic z nimi nie robię, bo boję się kremów na przebarwienia. Na suchą skórę pomaga mi Neutrogena.
Miłęgo dzionka życzę :)

Ja się tylko melduje po wizycie.
4 kilo na plusie od ostatniej wizyty, zwiększona dawka fenoterolu, leżenia c.d. a do tego stan zapalny. Czy ja kiedyś wyjdę stamtąd z jakimiś dobrymi informacjami? Mam już serdecznie dość tej ciąży i wszystkiego.....

Witajcie. :)

Ducha
- witaj w naszym gronie.

Lenka - no jak? lepiej z plecami? ja zawsze w takich chwilach biorę termofor i przykładam, ale tylko na chwilę (5-10 minut)... Przynosi ulgę.

Acronka - a masz bawełniane rękawiczki? Takie kosmetyczne? To nasmaruj porządnie ręce oliwą z oliwek (kulinarną, po prostu) i nałóż te rękawiczki. Świetnie pomaga taki okład. Wiem, bo mnie masakrycznie się skóra na dłoniach przesusza teraz i pęka.

Wiosna - nie wiem, co Ci doradzić, bo nie czytałam nigdy o tych bakteriach. Myślę, że nie powinnaś się martwić na zapas, tylko po pierwsze - powtórzyć badanie.

Emi - skonsultuj dla św. spokoju te krople z ginem, całą sytuację w ogóle też. Może wcale cc nie będzie potrzebna i tylko Cię okulista niepotrzebnie postraszył. :*

Marma - Kochana, a Maleństwo zdrowe? :) No to cały czas wychodzisz z gabinetu z dobrymi informacjami! :) Głowa do góry - wiem, że nie jest Ci łatwo, ale na pewno wszystko będzie dobrze. :*

nie no rozumiem jak lekarz zalecił to oki, albo jakbysmiała sie strasznie meczyc a to nie wplywa na malenstwo to oki ja tam biore wszystko grzecznie jak lekarz zaleca takie lekarstwa moze troche juz za duzo tych lekarstw bo
duphaston (na podtrzymanie)
magnez
żelazo
witamina C
Feminatal 400
ale co tam biore grzecznie jak karze

Acronka - a moze lepiej wybrac sie do dermatologa bo na serio moze to miec potem wplyw na dziecko ja tam sie boje wszystkiego w ciazy choc nie przesadzam (bo by se pomysleli u mnie ze mam z glowa) ale uwazam jak wy ze lepiej dmuchac na zimno

Emi - no ja slyszalam w tv byl taki wywiad jak kobieta miala jakis probelm z oczami (oczyma) i byla w ciazy i lekarze nie chcieli jej zrobic cc i rodziala normalnie urodzila ale stracila wzrok i sadzila sie potem (cos tam wygrala ale po co ta kasa jak dziecka nie widzisz i zmienia ci sie caly świat) to chyba lepsza ta cesarka dla swietego spokoju. U mnie dziecko ma polip i nie wiem czy bede rodzic naturalnie czy cesarka boje sie oby dwóch ale co bedzie to bedzie (pocieszam sie tym ze mam krotka szyjke macicy i moze nie byc tak starsznie naturalnie ) ale kto wie okaze sie na porodówce. (stach jest)

An82, Ty tu Emi nie strasz. Babka miała wtedy po prostu nadwyrężoną siatkówkę, która groziła odklejeniem, a lekarze to zignorowali. To nie ma nic wspólnego z problemem, który ma Emi.

Dzień dobry!

Ja już na nogach od wczesnych godzin rannych,coś mi ta noc się dzisiaj dłużyła...A śniła mi się tylko glukoza,na którą jutro idę...szok!
Obiadek już na piecu kończy się gotować,potem pakuję Marysię i obiad i oddajemy ją do babci aż do wieczora,a my zmykamy na porządne zakupy-bo jak po nowym roku wejdzie vat to wesoło nie będzie.
Jeszcze do Rossmana po kosmetyki i wsio gotowe!

marma-4 kg?No co ty?Tylko?:szok:Moja kumpela przybrała za 4 tyg.równe 6kg!Eee,tam,waga nie ważna-oby z dzidzią było ok.!!!

Miłego dnia,odezwę się wieczorem po zakupach....:-)

marma trzymaj się kochana, bierz co trzeba i pomyśl, że jeszcze tylko 4 miesiące. Ja tym się pocieszam.

an82 ja biorę no-spę 2 x 1 na brzuszek. Pewnie, że lepiej byłoby tych wszystkich leków nie brać (sama mam zestaw dłuższy od Twojego), ale co zrobić? Lekarz wie lepiej, co dla nas i dzieciaczków dobre

emi do porodu jeszcze 4 miesiące, więc może się okazać, że plamka sama zniknie, a tym samym problem cc czy sn. Nie martw się na zapas. Spytaj gina o krople, ale myślę, że nie zaszkodzą- działają miejscowo. Moja koleżanka, która ma termin na marzec (będzie miała cc, bo ma poważną wadę wzroku), przez całą ciążę aplikuje sobie krople do oczu.

Ale mnie wieczorem malutka kopała najbardziej w pęcherz, a mam tak, że jak chce mi się chociaż trochę siuśku, to nie mogę zasnąć. A tu co chwilę było stuk, stuk ;) Potem położyłam się na plecy, to troszkę ucichła :)

Jutro mamy montaż drzwi przesuwnych w mieszkaniu. Już się boję tego hałasu, wiercenia itd. Jak 3 mc-e temu montowali nam szafę to był hałas przez 7 godzin (!). Mam nadzieję, że dzidzia nie będzie się bała. A w styczniu czeka nas jeszcze montaż drugiej szafy :/

reklama
Witam Was serdecznie poświatecznie :)
ja dziś na chwilę bez Małej w domu to mam chwilkę, żeby do Was poklikać. Za nadrabianie nawet się nie biorę bo mi chyba dnia by nie starczyło, tyle tego jest :)
Ja poszłam dzisiaj na badanie glukozy (75g), grzecznie na czczo, razem z cytryną, wypicie nie było takie straszne (trochę to kwaśno-słodkie przez tą cytrynę) ale to co zaczęło się potem to był koszmar, jak tylko się ruszyłam to zaraz miałam odruch wymiotny i niestety nie wytrzymałam dłużej niż pół godziny.... więc badanie się nie udało, do tego słaba do teraz jestem i nie bardzo mogę jeść, bo wszystko wraca... absurdalnie teraz wcięłam czekoladkę i jeszcze w łazience nie byłam...
Jutro powinnam iść jeszcze raz, ale normalnie się boję.... i jak co to chyba tej cytryny nie będę wciskać :)
mam nadzieję że u Was wszystko ok i dzidziolki zdrowo rosną,
ja się biorę w garść, bo mamy dzisiaj kolędę i muszę troszkę mieszkanko ogarnąć.
Buziaczki

Do góry