reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Beata - to masz szczęście :) ja mam duży wybór ubrań ciążowych na lato....:( Toteż teraz próbuję się jakos tanio zaopatrzyć w coś na siebie...
Po domu chodzić to pół biedy - dwa dyżurne większe swetry dają radę. W razie czego po mężowe sięgnę. Ale jak wyjść gdzieś do ludzi albo jak ktoś ma przyjść to lipa.

reklama
Witam,
byłam dzisiaj na wizycie. Odebrałam też wyniki z glukozy i jest ok. Za to mocz muszę powtórzyć znowu, bo mam bakterie coli. I jak wyjdzie na ponownym badaniu to mam po antybiotyk się zgłosić. I mam przez to zepsuty humor. Wyczytałam w necie, że te bakterie mogą spowodować przedwczesny poród. :(
Miała może to któraś i leczyła?

na lato chudziutkie hm... mam nadzieje bo naprawde juz sie zle czuje z ta moja tusza.

co do ubran ja mam 2 swetry typowo ciazowe i 2 swetry takie dlugie zakrywajace pupe nawet prawie jak sukienka. Oba golfy bez rekawow i dosc krztaltne, wiec jak zaloze pod spod bluzke z dlugim rekawem ale zwykla nie ciazowa wiec sie automatycznie skraca to nie widac :-), bardzo dobre rozwiazanie.
gardlo juz mnie nie boli ale zimno paskudnie a jutro znowu urzedy bleee ale chce w tym roku to zalatwic i miec juz spokoj,a w styczniu szykuje nam sie powtorka z podrozy poslubnej :-)

Ostatnia edycja:
acronka na lato to my już chudziutkie laski będziemy:)
na to liczę ;)

nati - ja też podobnie się nosiłam, ale teraz jestem ponad rozmiar do przodu w biuście a w brzuchu hmm, ze 3 i się ledwo mieszczę w "zwykłe" bluzki z długim rękawem. Większość kończy mi się nieco poniżej pępka :)
Poszukiwanie w szafie czegoś do założenia ma swoje dobre strony - części ubrań można się pozbyć, albo znajdują się takie dawno zapomniane.

My wybralismy sie po poludniu na wyprzedaz do Nexta (wszystko 50% taniej) bo dostalismy Gift Card na swieta. Ahhh nakupowalam Joshowi, sobie sliczna sukienke na po ciaze, taka wizytowa, na chrzciny czy gdzies. Mialam problem bo chcialam cos dzidzi kupic, a w nexcie to albo chlopiec albo dziewczynka, wiec tak powiedzmy najbardziej uniwersalne z chlopiecych.
Bylabym wniebowzieta gdyby nie fakt ze po powrocie mam takie skurcze i bol brzucha ze te ich tabletki przeciwbolowe co mi dali nie dzialaja....

Musze jechac do tego polskiego gina bo mam naprawde dosc :( juz mi sie niedobrze z bolu robi...

Ide spac...a dzidzia zaczyna harce odstawiac...super,...

asiunia powinnaś się zdecydowanie bardziej oszczędzać. Mój gin ciągle powtarza, że na skurcze najskuteczniejsze jest leżenie i odpoczywanie, a wszystkie leki mają tylko to wspomagać, poza tym gdzie nie czytam o skurczach czy bólach, to piszą, że podstawą jest oszczędny tryb życia

Witam się po świętach, miałam życzenia tu złożyć ale mi nie wyszło niestety .

jestem troche znerwicowana,bo od dwóch dni mam -widzę plamkę w oku,i dziś wybrałam się do okulisty no i powiedział że to był wylew krwi do ciałka szklistego czy jak to tam mówił ... i się przeraziłam,przepisał dwa rodzaje kropli do oczu zwężających naczynka aby je uszczelnić.
nie wiem od czego to ,pytał się czy mam skoki ciśnienia tętniczego,miażdżycę,czy się nie uderzyłam ,nie nic z tych rzeczy,kazał zrobić badanie na krzepliwość krwi ale z tym też problemów nie miałam no ale zrobię...ehh zawsze coś za długo było dobrze chyba :-(,boje się tych kropli brać mimo że mówił że mogę,chyba do gina się szybciej wybiorę o jego opinie .

no i na chwilę obecna wskazanie to jest do cc,a tak tego nie chcę,chcę naturalnie rodzić ..boję się.

nie mam przez to chęci na nic,niby się to wchłonie i inne kolejne badanie ale dopieru po porodzie ,jak nie urok to ... szlak by to jasny nagły i niespodziewany no .

witam dziewczynki :-)
ja dziś odpoczywam ,lodówka pełna woęc obiadu nie musze robić,mąż w pracy.mała bawi się prezentami świątecznymi wkońcu cisza i spokój.
ja wczoraj nie dałam rady mój musiał iść po chipsy solone bo musiałam zmienić smak po te glukozie..i jakoś poszło.
asiunia876 mój mąż śmiał się wczoraj bo pilot od telewizora leżał mi na brzuchu i w pewnym momencie zaczął skakać:)nasza Oliwka dawałą czadu:-D

jakoś martwi mnie ten 2 stopień dojrzałości łożyska ,a jak wy miałyście napisane na usg??

Ja też miałam 2 stopień dojrzałości łożyska mój lekarz mi powiedział że tzn jest wszystko oki i nie mam co sie martwić chociaż przed wizytą poczytałam sobie troche na ten temat w necie (ale jak jesteś pod kontrolą lekarza to nie masz czym sie martwić on sprawdza)

Mi gin sprawdza co wizyte (a chodze do niego prawie co 3 tyg) jak "przyklejone" jest łożysko - u mnie jest wysoko i jest oki

reklama
Ja dzisiaj jak zjadłam z mamą śniadanie wsiadłam w samochód i pojechałam do sądu dowiedzieć się jak załatwic sprawę (znaczy udowodnić) że babcia mojego męża była jego babcią (masakra) prawo porąbane
w akcie urodzenia ma nazwisko przez dwa LL a imie ma Marianna
a na akcie zgonu ma Maria (nazwisko po męzu) z domu i przez jedno L
no to sie dowiedzialam wniosek, akt urodzenia akt zgonu i nie wiadomo jak dlugo to bedzie trwac ale co tam cza wkońcu to załatwic a jak ja siedze w domu to się ruszyłam mogłam zadzwonic do sądu ale po co pojechałam sobie potem do kolezanki siedzialam chyba 6h (pogadac o pierdołach) potem do mamy do pracy, potem znowu do kumpeli do pracy bo byla nocce i wrociłam do domu o 1 w nocy ale sie ruszylam z chaty bo myslalm ze ocipieje jutro dzien leząco wiszący (odpoczynek)

Mi lekarz po glukozie zalecił brania żelaza 2 razy dziennie i witamine C

Nie boicie sie brania tabletek np nospy??

Do góry