reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2011

mitaginka, super ze wsio ok. Jaka to ulga...

widze ze wszystkie cos ostatnio miewamy bole brzucha... Chyba to ten przedswiateczny czas tak na to wplynal bo wszystkie mialysmy kupe stresu i roboty...
Oby od nowego roku bylo juz lepiej i z gorki :-D

reklama
krakowianko no, jestem bardzo zadowolona z tego gina :) i pomyśleć, że trafiłam na niego w szpitalu na IP ;) i współczuję zaparć, jak czasem mnie dopadną, to tego nie znoszę :/

mi dzisiaj cały czas chce się strasznie pić, czyżby po glukozie? ;)

Witajcie po ŚWIĘTACH:)Ale sie objadłam ,na pewno z 3 kg do przodu,tyle pyszności było -smakowce same!

Moje maleństwo brykało przez świeta niesamowicie,dzisiaj też nie pozwoliło zapomnieć o sobie ,ale juz najwyższa pora troszkę odpocząć więc mogłoby pójść spać;-)
Byłam dzisiaj na zakupach,kupione łóżeczko,materacyk,przewijak,śpioszki,body,pajacyki,czapeczki,rękawiczki,pieluchy tetrowe,kocyk .
Ponadto sobie kupiłam 4 tuniki ciążowe,koszule wyjściowe ,2 sweterki -czarny i szary .Niestety nie potrafię sobie dobrać spodni ,ani stanika-po prostu masakra.
Od MIkołaja też dostaliśmy rzeczy dla maluszka,na szczescie w neutralnych kolorach.

Przez te zakupy to C się obraził,pojechałam na nie z moją chrzestną i to wszystko co kupiłyśmy było prezentem od niej.Ja zapomniałam o tym że C mówił że chcę sam wybrać łóżeczko i materac itp.i jak wróciłam do domu i oznajmłam mu że kupiłam już łózeczko to mu się przykro zrobiło ,powiedział że to miało być jego zadanie i że mu odbieram całą przyjemność ,i że dlaczego nie mogę z nim pojechać na zakupy bo on też chcę mieć swoj wkład w to co kupujemy dla dziecka i chce abym zaczeła brać jego opinie pod uwagę.Po wygłoszeniu monologu walnął focha i już.
Kurczę nie pomyślałam że w taki sposób mogę mu zrobić przykrość.Na szczęście dał się udobruchać ,ale mu obiecałam że od teraz na zakupy dla dziecka jeżdzimy razem.:-)Ja tam się cieszę!

Idę spać zaraz bo głowa mnie dzisiaj cały dzień boli.Jutro przeczytam wszystkie Wasze posty mamusie kochane ,dzisiaj już nie mam siły

Śle buziole i życzę dobrej spokojnej nocy :)

Ostatnia edycja:
fajnie ze piszecie o objawach twrady brzuch itd ja tez tak mialam w wigili i strasznie kręgosłup mnie bolał poleżałam na dywanie z nogami na łóżku i przeszło, potem troche meza namowilam na masaz kregosłupa i było oki
ja jakie plany na sylwestra?
współczuje glukozy ja przez caly badanie lezalam na krzeselkach zebym nie zemdlala.

Co do teściowej ja też nie mam ale święta robiłam w domu i zaprosiłam tescia (dobrze że był trzeźwy) i się udały (był grzeczny posiedział mało sie oddzywał -to dobrze) ufff meżowi się podobały święta a jak on był zadowolony to ja też.

Ja mam pytanie, Czy można stosować szampony przeciwłupieżowe lecznicze?? nie zaszkodzi maleństwu bo tu na instrukcji nic nie ma napisane że w ciązy nie można stosować

Witam dziewczynki o nietypowej porze,ja dopiero klade sie spac ,ale tak to jest jak sie jest pobudzonym w ciagu dnia ,pozniej bierze dluga drzemke ,nastepnie jeszcze ktos zagaduje na skypa i tak schodzi:).Trzeba sobie pozwalac poki jeszcze dzidzi nie mam z nami:)
Ja w zeszlym tygodniu bylam w Krakowie ,w koncu trafilam na kompetentnego gina i u niego planuje tez rodzic.Kazal wiecej lezec ,wiecej lekow:(itp.Chyba moja kruszyna to sie nie w kwietniu a w marcu urodzi.Oby do marca wytrzymala bo juz czasem schodzi glowka na dol ,w ogole ja ja mam bardzo nisko,moje malenstwo...
Na poprawienie humoru oczywiscie wskoczylam na szybko do smyka i zacielam sie przy benettonie ,jakie oni tam maja piekne kolorki ,o jezu.Kwota niezla stuknela przy kasie ale teraz jestem na etapie ze wole sobie nic nie kupic a mojemu ukochanemu ,upragnionemu i wyczekanemu dziecku cos slicznego kupic.Najlepsze jest to ze kupuje przypadkowe rozmiary a pozniej czytam cos w domu i okazuje sie ze moje malenstwo ma wszystko ale na pol roku:).No ale duzo juz takich wyjsc nie bedzie bo mam pozwolenie wychodzic najwyzej na jakas godzinke zeby nie zwariowac a pozniej znow odpoczywac,echhhh.Reszte zalatwi maz i kochane ciocie ,choc to ja bym wolala wybierac te cudenka:(.ale najwazniejsze zeby niunka byla zdrowa i w terminie.
Jak po swietach dziewczyny ,co wam mikolaj przyniosl ,lub waszym malenstwom ,bardzo objedzone jestescie?
buzki

witam z rana,
mitaginka- super lekarz i dobrze ze wszystko ok

co do szmaponow wydaje mi sie ze mozna stosowac jedynie skora jest teraz wrazliwa i mozna sobie podraznic

od rana w tvn24 dziwne informacje mowia az sie nie chce sluchac. ja jestem bardzo tolerancyjna i ludzie moga robic ze swoim zyciem co chca ale:
Elton John i jego maz maja syna ( urodzony przez surikatke bo nikt im nie pozwolil adoptowac nawet na ukrainie)
i nastepna wiadomosc
blizniaki maja 2 ojcow
dziewczynka- ojciec to konkubent mamy
chlopiec- ojciec to byly maz mamy

to juz za duzo jak na poranne wiadomosci.
jade dzisiaj zrobic z nas bezdomne czyli musze sie wymeldowac zeby sie zameldowac tam gdzie mieszkam a u nas tylko -20

Ostatnia edycja:
hej dziewuszki
jakoś nie moge się ogarnąć po świątecznej podróży. jednak te 1100km ( w sumie) to całkiem sporo w tym stanie. wiem, że było to ryzykowne, ale moja babcia ma 82lata, a dziadek 81 i już coraz gorzej funkcjonują( na szczęście mieszkają z dwoma córkami). bardzo chciałam spędzić z nimi te święta. na szczęście udało się.

brzuch notorycznie mi twardnieje, chyba zacznę reguralnie brać nospę, wizytę mam za tydzień, zobaczymy jak kawaler rośnie. wydaje mi się, że jest naprawdę duży, wnioskuję po tym jak mocno mnie kopie i jak brzuch faluje, gdy się obraca, cyrkowiec jeden
w tym roku zostaliśmy zasypani górą prezentów, moje ciotki pobiły wszelkie rekordy. dostałam garnki, piżamkę ( to od Pawełka) worek słodyczy, termofor pingwinka :-D , komplet sztućców na 12 osób, dzieci klocki, ubrania, jakieś zabawki, gadającą papugę ( na baterie) no i trochę kasy - na powrót do domu. ehh, fajnie mieć taką rodzinkę.
gwoli wyjaśnienia, siostry mojej mamy nie mają własnych rodzin, dobiegają już 50 -tki, a wciąż panienki. dlatego ja jako chrześnica starszej z nich, całe życie mam dobrze.
oczywiście z moimi rodzicami nie widziałam się w święta, bo woleli w Warszawie siedzieć, zamiast odwiedzić kogokolwiek, lub też zaprosić do siebie. cóż, taki ich urok.
nie mam teściowej, a i teścia od 1,5 roku nie widziałam, ale moja własna matka dostarcza mi wystarczającej dawki przeżyć

reklama
Witajcie dziewczyny poświątecznie,

strasznie mnie tu długo nie było, poczytałam kilka stron, ale nie jestem w stanie. Postaram się to nadrobić. Ja zupełnie nie mam weny....jakaś depresja mnie dopadła siedzę smutna, nie uśmiecham się, brakuje mi sił na wszystko. W poprzedniej ciąży czułam się dużo lepiej.
Czytałam o waszych problemach z teściami na święta, to możecie sobie tylko wyobrazić, co ja mam na codziennie. Najchętniej oddałabym brzuch i niech się nim zajmują, bo przecież najlepeij wiedzą co dla niego dobre, wrrrrr. Codzienne teksty: "usiądz na kanapie, bo na krześle nie wygodnie", " oj coś marnie dziś wyglądasz, żle spałąś?", "co masz taką minę, uSmiechnij się, "nie zamartwiaj się, to wszystko ma wpływ na dziecko", "jesz witaminy?, jedz jedz, bo widzę,ze nie jesz" i tak co chwila. Szału już dostaję.
Pieniądze na remont na wykończeniu, a mieszkanie potrzebuje jeszcze dużo kasy...nie wiem co to dalej będzie.

Mało do Was piszę dziewczynki, bo takie marudzenie, to nudne jest i ie chcę Was zanudzać. Trzymajcie się kochane, postaram się być na bieżąco już teraz, może mi to pomoże z dołka wyjść.

Do góry