reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

Katia, doskonale się rozumiemy w takim bądź razie...
Moja zrzuca, ściąga "wszystko", trzeba mieć oczy naokolo glowy, bo nie wiadomo co strzeli do łepetynki, ale przyznaj, że taki slodki berbeć ze swoją ciekawską minką potrafi rozczulić i skruszyć najbardziej skamieniałe serca...
o tak takie sytuacje są bezcenne - to nie ja mamusiu wyłączyłem ten telewizor plus odpowiednia minka i wszystkie winy ma darowane heheheh. Moje dziecko jest na etapie pilotów od tv, telefonów- zawsze rano robię poszukiwania pilota żeby Natan mógł oglądać bajki..

A mam pytanie do mam które rodziły wcześniej przez cc- kiedy gin pozwolił Wam zajść w następną ciąże i czy czujecie jakieś dolegliwośći związane z cc w obecnej ciąży? Bo mnie lekarz powiedział żebym co najmniej 1,5 - 2 lat odczekała, bo szwy mogą się rozejść itd. u mnie minął rok od cc i pewnie gin będzie kręcił nosem że tak szybko kolejna ciąża, i trochę się boję żeby faktycznie te szwy wytrzymały, tydzień temu trochę mnie bolały tam wewnątrz. Mam nadzieję że nie zakręciłam za bardzo:)

reklama
karolcia ja się na tym zupełnie nie znam... i nic nie powiem na ten temat...

Ja dziś na pierwszą wizytę idę na 17.00!!! Denerwuję się... ale ktoś tu już pisał że trzeba się pozytywnie nastawiać ale ja dziś jakiś smętny dzień mam...

A mam pytanie do mam które rodziły wcześniej przez cc- kiedy gin pozwolił Wam zajść w następną ciąże i czy czujecie jakieś dolegliwośći związane z cc w obecnej ciąży? Bo mnie lekarz powiedział żebym co najmniej 1,5 - 2 lat odczekała, bo szwy mogą się rozejść itd. u mnie minął rok od cc i pewnie gin będzie kręcił nosem że tak szybko kolejna ciąża, i trochę się boję żeby faktycznie te szwy wytrzymały, tydzień temu trochę mnie bolały tam wewnątrz. Mam nadzieję że nie zakręciłam za bardzo:)

Ja urodziłam Filipa przez CC prawie 6 miesięcy temu i nie było przeciwskazań do następnej ciąży, aby była szybko. Jedynie położne po porodzie sugerowały odpoczynek dla organizmu około 12 miesięcy ;-)

6 miesięcy to raczej minimum. u mnie będzie równo dwa lata między cc a (kto wie) może normalnym porodem?
jak na razie nie odczuwam żadnych objawów ze strony szwu

Witam porannie.
Na szczescie T ma wolne bo dopiero z łózka sie zwlekłam a tak mnie mdli że masakra:baffled:

Dzień Doberek

I nastała jesień... U nas leje, chyba wczoraj wywołałam wilka z lasu.

Aligator cieszę się razem z Tobą, że słyszałaś najpiekniejszy dźwięk na świecie...

Karolcia trzymamy kciukasy za betkę.

jola.24 widze, że masz malutkiego synka. Szybciutko będzie miał rodzeństwo. Policzylam sobie, że Twój synio będzie w wieku mojej Hani kiedy urodzi się braciszek lub siostrzyczka.A moja mala jest w tej chwili na etapie "wszędobylstwa", moje najczęściej wypowiadane słowo to "nie wolno".Mam nadzieję, że za 8 m-cy troszkę bardziej siądzie na tyłku. Ach, ten maly urwis...Ale damy radę. Jak nie my to kto...:-)

witam Cię Kafka

Pozdrawiam wszystkie zafasolkowane

Mam nadzieje ze sobie poradze, chcieliśmy małą różnicę wieku to mamy:rofl2: ale masz racje, kto ma dac rade jak nie my;-) Na szczescie jak na razie maly grzeczny a zobaczymy dalej:tak:

Witam:-)
19 czerwca powinnam dostać @...po 3 dniach zrobiłam teścik i nic:/ już byłam smutna i stwierdziłam, że pewnie lada dzień dostanę @... jednak minęło 9 dni i nic...umówiłam się do ginka ale on powiedział, że nic nie widać więc daję luteinkę i mam brać ją 7 dni...potem czekać 7 dni i jak nie przyjdzie to dam znać:-) @ nie ma nadal ale do ginka musiałam się umówić dopiero na 31 sierpnia bo jest teraz na urlopie:crazy:
już nie mogę się doczekać tej wizyty niby teścik robiłam kilka dni temu i był pozytywny ale wiecie...nie uwierzę póki nie zobaczę:-D heheh

Trzymam kciuki za wizyte:tak:

No i są wyniki....

Beta HCG 3.474
progesteron 24,14

to chyba dobrze co.....?

tamta beta była 635....

Gratuluje, betka pieknie rosnie z tego co widac:tak:

karolcia ja się na tym zupełnie nie znam... i nic nie powiem na ten temat...

Ja dziś na pierwszą wizytę idę na 17.00!!! Denerwuję się... ale ktoś tu już pisał że trzeba się pozytywnie nastawiać ale ja dziś jakiś smętny dzień mam...

Za twoją wizytę równierz kciuki zacciśnięte:-)

Myślałam że ta ciąża będie inna, bez mdości się zaczęła ale nadchodzą i to wielkimi krokami:crazy:
Milego dnia

karolcia- gratuluję tak wysokiej betki, ona naprawdę dużo znaczy, mój gin jak popatrzył na wyniki jeszcze przed badaniem to powiedział, że powinnam być spokojna bo z ciążą przy takim przyroście napewno jest wszystko oki :). Powiedz jeszcze ile dni upłynęło między badaniami? Jeżeli 2 to powinno wzrosnąć o 66%, jeżeli 3 to 114%, ale u Ciebie to chyba więcej bo mega wysoki jest wzrost :).

kozica- trzymam &

Gratuluję wszystkim nowym brzuchatką i witam

OPTYMIZM jakby dało go się zaprogramować w mojej głowie,,,niby wszystko jasne i proste,,,a jednak to takie trudne uwierzyć,,,

Ja też mialam cc przy Hani i pamiętam, że kiedy pytałam gina o najdogodniejszą przerwę po porodzie to powiedzial mi ... 3 m-ce i mozna zachodzić, dlatego wcale się nie martwię, że może za szybko. Mój usmieszek świetnie się goił i w tej chwili nie odczuwam żadnych bóli czy to na zmianę pogody, czy to z wysiłku.

reklama
Do góry