reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam!

Poczytałam was przed chwilką,bo dziś mąż miał laptop w pracy i nie było jak do was zajrzeć.Poza tym i tak pełno roboty jak nie w domu to jeszcze wydawnictwo zawaliło mnie tekstami po uszy!!!

AguHan-dziś odebrałam wyniki z moczu i morfologii.To drugie-ok.Ale mocz...też nie najlepiej-mam liczne bakterie i leukocyty 3-5 w p.w. a wizyta 15 grudnia.Ciekawe co ja dostanę-w poprzedniej ciąży to miałam furagin i ospamox.

Cucumber-nic się nie przejmuj docinkami na temat wielkości brzuszka.Ja się na początku przejmowałam,a teraz-to jestem nawet z tego brzuchola dumna,a co! Bo u mnie też jest b.duży.I cellulit też,ale głównie na udach.I choć codziennie piję po 3 l. wody i ćwiczę,nie jem słodyczy-to i tak się cholernik jeden pojawił.Cóż,taka moja uroda...

Idę teraz zrobić rodzince kolację,a potem to zabieram się za robienie kartek świątecznych...

Życzę dobrych wieści podczas wizyt i spokojnej nocki:))Pozdrawiam!

reklama
hehe a co do wielkości brzucha to mi dzis pan petent powiedział,, no to co, rozsypie sie pani na święta?" a ja na to " tak, ale Wielkanocne :)'' minę miał po prostu bezcenną.
A i miałam przed sobą pana Marcina Wójcika ( ten blondyn z Ani Mru Mru:)

wiosna- to po co mu usg, jak się nawet zmierzyć nie chce...oj sorki ale wkurzają mnie tacy lekarze. Jeżeli nawet ma rację chociaż z doświadczenia wiem, że nie to dla samej pacjentki jeżeli pyta to powinien powiedzieć. Serduszko to można na ktg usłyszeć i to czy miarowo bije, a nie tylko czy bije. Cwaniackie konowały normalnie wrrr

mój lekarz na wizycie też nie waży, tylko mierzy, żeby sprawdzić, czy dzidzia się rozwija i czy obraz usg odpowiada tygodniowi ciąży, po raz pierwszy wagę niuni poznałam teraz na połówkowym- myślę, że często tak jest...pewnie masz rację aligator , że im się nie chce, ale może faktycznie na razie nie ma to aż takiego znaczenia...

moja jak byłam w czwartek stwierdziła, że nawet usg nie będzie robiła bo to ostatnie (prawie 2 tygodnie) jest jeszcze świeże :) szkoda bo za każdym razem nastawiam się na oglądanie a ona po łebkach to robi.

mitaginka- jak mierzy to ok bo to właśnie z poszczególnych długości wychodzi nam waga :). Właśnie o to chodzi aby określić czy nie odbiega za bardzo długościami od tygodnia ciąży.
meriderka- no ma rację, że z dwóch tyg to świeże ;) Ja też bym co tydzień najchętniej podglądała;)

algator- bo Twój tygrysek jest szczuplejszy a jam mam dużą głowę i zachodzi na następny miesiąc :) Ale rzeczywiście chyba za daleko moja główka jest

meriderka jesteś prawie w 6 i to się zgadza, bo 5 trwa do 22 tyg włącznie, więc już prawie masz początek 6 ;)
aligator u Ciebie faktycznie coś z suwaczkiem nie gra...może też zmień na postać z dużą głową :)

reklama
hehe a co do wielkości brzucha to mi dzis pan petent powiedział,, no to co, rozsypie sie pani na święta?" a ja na to " tak, ale Wielkanocne :)'' minę miał po prostu bezcenną.
A i miałam przed sobą pana Marcina Wójcika ( ten blondyn z Ani Mru Mru:)
Ja się wczoraj natknęłam w Empiku na tego chudego wysokiego:)

Do góry