reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

lenka ja też jestem na no-spie ;) i też raczej mam leżeć, jak ją wezmę, ale nie wiem nawet czemu. Wiesz może? A że biorę 3 razy dziennie to z tym leżeniem to tak nie wychodzi...

Ja nospę to biorę w razie bólu ,ale jak brałam tak jak Ty 3 razy dziennie to przyznaje się nie leżałam ,wręcz czułam się bardziej bezpieczniej jak ją wziełam i że mogę teraz coś zrobić.
Przy nospie należy leżeć dlatego że rozkurcza mięśnie ,w tym szyjkę .Więc nie czujesz bólu ,skurczy ale za to wszystko staje się wiotkie i może popuścić(np.szyjka) -dlatego zalecone jest leżenie.Ale to też zależy od lekarza ,róznie gadają.

reklama
Dzień dobry wszystkim :-)
Wpadłam tylko na chwilę zdać relację z wczorajszej wizyty. Maluszek rozwija się prawidłowo, waży już 460 gram i strasznie się wierci, a kopie od samego rana do wieczora, jak tylko na chwilę usiądę daje o sobie znać. Rozbrykał nam się :-D Lekarz nie mógł go wczoraj pomierzyć, bo tak się kręcił ;-)
Szyjka jest długa, łożysko się przesunęło i nie ma już żadnego zagrożenia.
Gratuluję kolejnych chłopaków, mamy już chyba drużynę piłkarską w komplecie :-D
Skrzyneczka witamy w naszym gronie :tak:

Gratulację kochana .Wizyta udana ,małe szczęśliwe.Cieszę się razem z Tobą

Aligatorku nie martw się ,lepiej jak dziecko większe niż za małe .Naprawdę nie ma się czym przejmować.Wążne żeby było zdrowe

Ostatnia edycja:
Witam w biegu dziewczyny,zaraz lece do fryzjera umyc glowke i uczesac sie bo sama wolalalam sie nie schylac,a lazienka w ogole w remoncie:)
Mitaginka ja wizyte skoncze pozno ,bo pewnie kolo 20 ,ktore CH w centrum Katowic warto jeszcze odwiedzic o tej porze? ??Ktore jest nawieksze/najlepsze.W takim napewno znajde jakis butik ciazowy albo Benetton, bo czeka w nim moj prezent mikolajkowy ( o ile )ktory upatrzylam sobie juz z poltora miesiaca temu.Napisz prosze gdzie polecasz jechac o tej 20tej.

dziewczy trzymajcie kciuki za moje dzisiejsze badania.Buziaki

zrobilam 1oo pierogow, ciasta juz nie mam, dorobic nie moge bo skladnikow nie mam a farszu nawet nie ubylo, kurcze zawsze mi pelno farszu zostaje nie zaleznie jakie pierogi robie :(, no coz farsz zamroze i zrobie kiedys tam jeszcze pierogow. a moze bigos zrobie?? jeszcze bede myslec. przez stanie poltorej godz brzuch mnie rozbolal nie mowiac o plecach :(
nela-kciuki trzymamy

Cucumber, Katia - pozostaje nam zakupić termofory i robić ciepłe okłady. ;)

Katia - jak będę mieć dłuższą wolną chwilę, to pofotografuję niektóre. :) Z tym łóżeczkiem to nie umiem Ci doradzić... Ja bym wzięła piętrowe chyba raczej i odinstalowała drabinkę póki co, żeby Mały nie właził na górę.

Pandorka, gratuluję udanego USG połówkowego. :)

Baby, no to wspaniałe wieści. :)

Wiosna, Nela - kciuki za wizyty!

Heloł

Znów mam straszne zaległości na forum, wybaczcie... Pewnie nie nadrobię...
Wczoraj miałam wizytę i trochę się podłamałam.Mocz jest tragiczny: b. liczne bakterie, leukocyty- cała warstwa, erytrocyty 2-4 i co tam jeszcze... ach-nawet białko w moczu.. Szok... czułam, że jest źle, ale żeby aż tak? Dostałam porządną dawkę leków dopochwowych (nystatyna i gynalgin) do tego furagin doustnie i mam nadzieję stoczyć zwycięską walkę z tym dziadostwem...
Jedynie pocieszające jest to, że krew jest ok i nawet anemii nie mam.
No i powiem Wam jeszcze, że mój synek wcale nie musi być synkiem... gdyż wczoraj doktor stwierdził, że nie widzi atrybutów męskości-bobas jest od początku ułożony przedziwnie i w dalszym ciągu ustalanie jego płci to loteria losowa...
Tak więc w 12 tc genetyk bił się w pierś, że 100 % chłopak, następnie na połówkowym inny gin stwierdził - raczej chłopak, ale nie ma pewności, a wczoraj mój stary poczciwy lekarz NFZ-owy mówi- wygląda na dziewczynkę, ale nie na 100%.
Pozostaje mi jedynie wierzyć, że do porodu się dowiem co to za mały złośnik tak się kamufluje..

aligator-córcia dorodna. Moja Hania miała być maleńka a urodziła się całe 3600 więc nie ma co sobie brać do głowy tych pomiarów, bo one nigdy nie są w 100% wiarygodne-tym bardziej na tym etapie ciąży.

Madziarkas,magdalen gratuluję chłopców.

jola. 24, rany boskie-uważaj, całe szczęście, że nic poważnego się nie stało...

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Czas leci jak szalony, to już koniec roku... patrzę na swe dziecko i nie wierzę... jaka jest już duża i mądra i ma już 1,5 roku... a nie tak dawno chodziłam w ciąży.

Witam!!!

Lenka1983 nie wiem skąd takie wiadomości na temat nospy owszem działą rozkurczowo ale nigdy w życiu nie "zwiotczy" szyjki .
Pewnie że jak boli to należy się położyć ale nie oznacza to że biorąc nospę i chodząc coś tam się poluźni .
Spokojnie i bez paniki!!!!

Witam w biegu dziewczyny,zaraz lece do fryzjera umyc glowke i uczesac sie bo sama wolalalam sie nie schylac,a lazienka w ogole w remoncie:)
Mitaginka ja wizyte skoncze pozno ,bo pewnie kolo 20 ,ktore CH w centrum Katowic warto jeszcze odwiedzic o tej porze? ??Ktore jest nawieksze/najlepsze.W takim napewno znajde jakis butik ciazowy albo Benetton, bo czeka w nim moj prezent mikolajkowy ( o ile )ktory upatrzylam sobie juz z poltora miesiaca temu.Napisz prosze gdzie polecasz jechac o tej 20tej.

dziewczy trzymajcie kciuki za moje dzisiejsze badania.Buziaki

zostaną Ci do wyboru dwa C.H- 3 Stawy (niedaleko autostrady,bo pewnie tamtędy będziesz wracać do domu?) i Silesia (w centrum). I zdecydowanie poleciłabym Silesię, bo jest większa i tam na pewno jest Benetton, a na 3 Stawach to nie wiem...

Witam!!!

Lenka1983 nie wiem skąd takie wiadomości na temat nospy owszem działą rozkurczowo ale nigdy w życiu nie "zwiotczy" szyjki .
Pewnie że jak boli to należy się położyć ale nie oznacza to że biorąc nospę i chodząc coś tam się poluźni .
Spokojnie i bez paniki!!!!

to trochę mnie uspokoiłaś :)

reklama
Witam sie wtorkowo

Gartuluję udanych wizyt i poznania płci :)
A tak czytajac o wadze naszych malenstw to raczej witaminy nie maja duzego wpływu . Jak z corą poszłam do lekarza a był to 10tc to moja gin powiedziala do mnie ,,ze taka mala jestem a takie duze dziecko bede miala ", a wtedy usg to byl luksus . Duzo jest w genach a ze moj m 198 to i dzieciaczki duze .
Kwietnioweczki trzymajcie się i duzo zdrowka dla Was i dla Maleństw :)
pozdrowionka

Do góry