reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Nela - Witaj !

No właśnie to forum jest barrrdzo przydatne w chwilach i szczęśliwych i w tych, kiedy musimy się wyżalić.... Rozumiem twoje rozterki i obawy. Sama często czuję niepokój. Mimo, że może nie mam za sobą takich przeżyć. Ale mam inne. Jak każda z Nas, a najważniejsze jest to, że wszystkie dziewczyny na forum są wspaniałe, zawsze służą dobrym słowem i radą... Kiedy facet, mama, przyjaciółka nas nie rozumieją.... Najlepiej zajrzeć tutaj :)

reklama
Właśnie od 2-3 dni czuję się taka niespokojna. Raz mam dobry humor zaraz potem chce mi się płakać... Różne sprawy różnie oddziałują na moje samopoczucie. Ale czuję, że reaguję zbyt skrajnie i emocjonalnie. Zwalam na hormony. Czasami męczę się sama ze sobą, i mam siebie dość.

Witajcie!

Laurka-ten suwaczek różowy to tak z czystego przypadku-jakoś tak odruchowo:))
A nie masz pojęcia jaka ta niewiedza co do połci jest fajna-w pierwszej ciąży też tak było.I choć wszyscy stawiali na chłopca-bo u nas czysty babiniec,a teść to nawet o dom chciał się założyć,że będzie chłopak-i co?Wyszła duuża dziewczynka.A teraz-nie mam oczekiwań co do płci,córkę już mam,więc wszystko mi jedno;-)

A do wszystkich,które są już po połówkowym-jakie macie położenie dzidz
i?Bo moja-niestety-na razie miednicowo,a jak się nie obróci?Kurcze,to będzie to,czego nie chcę najbardziej..cc!!!Nie ma to jak rodzić naturalnie..I proszę mnie za to nie krytykować:-D

Życzę udanej soboty-my dziś na urodzinki do mojej chrześniaczki,a do południa był luz-blues,bo na świeżym powietrzu-pogoda wymarzona na spacery:))

Mój mały geniusz podczas USG przekręcił się 3 razy o 360 stopni. Na koniec lekarz się zastanawiał jaką ostatecznie mu pozycję do opisu wpisać i zostało główkom w duł.:-D Przez te fikołki były problemy z mierzeniem bo małpiszon jeden nie chciał ani chwili w miejscu usiedzieć i ciągle uciekał przed głowicą.

Zrobiłam dziś przegląd ciuszków i stwierdzam że nie mam co kupować chyba że coś wyjątkowo wpadnie mi w oko. Jedynie co typowo letnie i później zimowe rzeczy. W związku z tym mogę pozwolić sobie na kilka gadżetów :-D

od 2 tyg codziennie mam zgage, a tak sie cieszylam ze nie mam. juz mam dosc. zjadlam tylko 3 kawalki pizzy a oddychac nie moge. ide napic sie mleczka moze mi pomoze.

Witam wieczorową porą
Widzę ze produkcja pełną para :)
Witam nowe kwietnioweczki

od 2 tyg codziennie mam zgage, a tak sie cieszylam ze nie mam. juz mam dosc. zjadlam tylko 3 kawalki pizzy a oddychac nie moge. ide napic sie mleczka moze mi pomoze.

Nati mnie rowniez zgaga meczy codziennie wieczorem :(

Pozdrawiam

Zrobiłam sobie kalkulację koloru oczu na linku który wrzuciła Natasza. Wychodzi mi że nasze dzieci na 89% będą miały kolor oczu brązowy, na 8% zielony a na 3% niebieski. Zgadnijcie jaki kolor oczu ma Kacper?...........niebieski :-D Ciekawe jaki będzie miał ten drugi?

Hej kwieciste

Ja po pracy sie relaksuje i patrze co tam u was:):) Czytam o tym usg sie swojego nie moge doczekac. Emocje widze wami targaja a niebawem bedą dumne mamusie swoich synków pokazywac;) A ja nie wiem dlaczego ale mam jakos w glowie ze chlopcy są lepsi do wychowania....moze dlatego ze u mnie w rodzinie same chlopuny:):) Tak czy inaczej nie pogniewam sie jak bede miala drugiego synka a mąż bedzie happy):):)

Kupilam sobie dzis paszczyk taki coby sie bebzunek zmiescil bo w kurtke juz nie moge go upchnac a w Pl w te śniegi nie bede z brzucholem na wierzchu śmigac...

Ps Witam nowe mamuśki:))

bo chlopcy sa latwiejsi. nie przyjda z brzuchem, maja latwiej w zyciu, to w koncu my kobiety musimy rodzic i mamy domy na glowie, latwiej znajda prace itp.
ja bede miala 2 dziewczyny no coz biednemu zawsze wiatr w oczy.:-D
ale nigdy im tego nie pokaze, ze lepiej chlopcom.

a ja sie wlasnie od dziecka balam miec synow ;-) strasznie sie boje pobicia, okrutnych kolegow.. polamanych nog od gry w pilke, rugby czy cokolwiek.. boje sie narkotykow, chlopcy czesciej wpadaja w nalogi; nie beda chcieli sie uczyc.. ale glownie strach przed pobiciem.
wiadomo, ze z dziewczynkami moze byc podobnie, ale jakos mam wrazenie, ze latwiej. no i faceci jednak, co by nie mowic, sa finansowo odpowiedzialni za rodzine. jak kobieta jest w ciazy, chce rodzic, potem siedziec w domu z dzieckiem - to on musi sprostac.
a jak go zolza rzuci, zdradzi - to rozpadnie sie rodzina i zabierze mu ona dzieci.. ech.. ;-)

reklama
wstawac spiochy
no to z naszych wypowiedzi wynika, ze dziewczynki i chlopcy sa po rowno skomplikowani i ich wychowanie jest rowno trudne.

Do góry