reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2011

Witam w piękny słoneczny niedzielny poranek. Kacper w nocy płakał więc zabrałam o do łóżka. Od razu przestał płakać i ładnie przespał noc. A jak mi miło było :) Co do wczorajszych płaczów to okazało się że bolał go brzuszek. Dziś rano dostał takiego rozwolnienia że miałam sporo do sprzątania. Ale jest już wesoły i bawi się od rana. A tak się bałam że znowu się rozchoruje. A teraz tuli się i ogląda bakę.

Co do trudności w wychowaniu to wydaje mi się że tak naprawdę wszystko zależy od samego dziecka. Znam chłopca który jest totalną przylepą, grzeczny , kochany, szybciej rozwijał się w tych sferach gdzie zawsze dominują dziewczynki a z jego siostrą było zupełnie na odwrót. Totalna chłopczyca, która bije się z chłopakami bawi się tyko samochodami wszędzie jej pełno a sukienki ani spódnicy nie założy i tylko w moro chodzi mimo że ma dopiero 10 lat. Znowu przypadek z rodziny mojego M gdzie jego siostrzenica to prawdziwe tornado i problem dla całej rodziny. Nigdy nie wiadomo co wymyśli, zniszczy, zepsuje i też ma 10 lat. Słowa nie nie rozumie.
Kacper to dziecko którego zawsze wszędzie pełno i ma niestworzone pomysły. Teraz jest już lepiej bo wie czego mu nie wolno i w miara przestrzega zasad ale wcześniej to był koszmar. Rozwijał się bardzo szybko i niczego się nie bał. Czasem zastanawiałam się czy on w ogóle czuje ból. Np mając 7 miesięcy wspinał się na wszystkie meble, parapet, skakał ze stołu i parapetu, nie wspomnę o przesuwaniu mebli i innych genialnych pomysłach. Nie potrafił chodzić a wlazł wszędzie. W ciągu chwili potrafił otworzyć wszystkiego rodzaju zabezpieczenia dla dzieci. Regularnie szafki były opróżniane do zera.Na sekundę niemożna było go spuścić z oka. Nie wspomnę o okresie gdy bez przerwy nas bił i gryzł i wszystkich dookoła. Teraz mu przeszło i bije i gryzie tylko dzieci w przedszkolu.;-)

reklama
Ja uważam, że w życiu mimo wszystko łatwiej jest kobietom. Mam podobne zdanie jak aenye.

Poza tym jeśli mam córki, to nie mam synowych i nie będę wredną teściową, hehe :-)

Witaj Nela31 gratuluję córci:)

A moja kruszolka wreszcie się odezwała wczoraj o 6 rano, i teraz daje znaki w ciągu dnia, więc jestem szczęśliwa:))))
Co do wychowania dużo zależy od rodziców no i od charakteru dziecka. Uczyłam w gimnazjum, są i bardzo grzeczni chłopcy i niegrzeczne dziewczyny delikatnie mówiąc. A kto ma łatwiej w życiu? Nie wiem, o dziewczynę i o chłopca bałabym się tak samo. Każde jest na coś narażone.

Hej kobitki ;-)
Wczoraj nawet kompa nie uruchamiałam bo najpierw od rana ostatnie przygotoawnia do imprezy mężuli, potem impreza, następnie odwożenie teściów (a że jedyna niepijąca to padło oczywiście na mnie a taka holerna mgła była że się normalnie bałam jechać) a potem sprzątanie po - jak to dobrze mieć zmyware i sprzątanko poszło jak z płatka:tak:
A dziś z rana na wybory skoczyliśmy a potem na zakupy mikołajkowe bo jutro chrześniaków cza odwiedzić :-) ale najpierw badania genetyczne - i znów maleństwo zobaczymy:happy::happy::happy: zdecydowaliśmy się też poprosimy o płytkę z 3d - 50pln więcej za badanie zapłacimy ale będZIe fajna pamiątka i w chwilach zwątpienia czy dołka jakiegoś włączę sobie naszą dzidzię i ... już się nie umię doczekać, nawet łazka mi się w oku kręci na samą myśl. No ale też mam stresa, czy wszystko będzie ok - trzymajcie kcuki o 17ej

Aha, mam do Was pytanie czy Wy też ciągle do wc biegacie? Ja bez przerwy czuję parcie na pęcherz. Idę do ubikacji, a tam tylko kilka kropelek. I trymestrze nawet nie miałam z tym problemów, a teraz nigdzie się nie mogę ruszyć, bo ciągle sikać mi się chce. Strasznie to uciążliwe

Mam to samo choć o dziwo w nocy ostatnio nie wstaję

mitaginka- supcio że dziołszka będzie

anisad - moja gin powiedziała nam, że na 90% chłopczyk ale nie da nam 100% bo później będziemy ją ścigać; a jak usłyszała że idziemy 6.12. na genetyczne to stwierdziła że tam na lepszym sprzęcie nam potwierdzą i na Mikołaja prezent będzie

nela31- heloł ;-) i kolejna dziewczynka - ja to już z myślą że chłopak będie się pogodziałam ale mała nadzieja w sercu jest jeszcze na dziołszkę :zawstydzona/y:

A do wszystkich,które są już po połówkowym-jakie macie położenie dzidz[/B]i?Bo moja-niestety-na razie miednicowo,a jak się nie obróci?Kurcze,to będzie to,czego nie chcę najbardziej..cc!!!Nie ma to jak rodzić naturalnie..I proszę mnie za to nie krytykować:-D
))

moja dzidzinka główkę ma bardziej w dół a zadek przy pępku, tak że nie wiem czy ok??? Ale na myśl o cc ciarki mnie przechodzą, ja chcę rodzić naturalnie i bez znieczulenia

cocosova- zdrówka życze, mnie coś katarek bierze ale odpukać do teraz choróbska naszczęście mni omijają uffff ale to dopiero początek zimy a całą z brzuszkami musimy przetrwać

Ile dałam rady tyle poodpisyawałam, teraz chyba czas na drzemkę , miłego popołudnia

Witajcie. :) Trudno Was nadrobić po 2 dniach nieczytania. ;)

MamusiaDorusia - ale duże masz już Dzieciątko. :D Nasz Staś położony jest tak samo jak Twoje Maleństwo, nie ma się co przejmować.

Mitaginka - gratuluję Dziewczynki. :)

Cucumber - dobrze, że wszystko w porządku. :) Ja się dziś wystraszyłam, bo miałam też mocne odczucie wilgoci, ale to po tej cholernej luteinie dopochwowej zapewne - dopiero od 2 dni stosuję ją w takiej formie.

Anawoj - o mamo, jaki duży Chłopak.

Nela - witaj w naszym gronie. :)

Nati - witaj w klubie zgagowiczek... Mnie już to do załamania doprowadza... Największą zgagę mam po słodyczach... A mam na nie taaaaaką ochotę. :]

Sunshine - no widzisz? :) Mówiłyśmy Ci że Dzidzia już niedługo da o sobie znać. :)

Witam niedzielnie:))

Tak się już od WAS uzależniłam,że po prostu nie da rady tutaj nie zaglądać...Jak narkotyk działają te Wasze posty...:))

My dwa dni na urodzinach,dziś u prababci,a do południa byliśmy we trójkę na saneczkach,ale Marysia miała frajdę,a tata jeszcze większą!Poza tym ok.,jutro z rana na badania-morfologia i mocz.. Nic nie robiłam,a padam ze zmęczenia!!!

Jutro Mikołajki i urodziny naszej córuni...trzecie:)

Hej Dziewczynki!
Jednak pojechaliśmy wczoraj do rodziców. Mgła opadła i warunki nie były złe. Popiekłam z siostrą pierniczki :))
przed chwilą wróciliśmy i przyznam, że jestem bardzo zmęczona, bolą mnie krzyże...a w nocy znów niestety dokuczał brzuch :(

mamusia Dorusia moja dzidzia też ułożona miednicowo, ale lekarz też mówił, że na tym etapie ciąży to niewiele oznacza
lenka współczuję kłotni z mamą
cocsova kuruj się dziewczyno, bo już coś długo Cię choróbsko trzyma :(
cucumber pozazdrościć ginki. Myślała o Tobie, martwiła się, zadzwoniła z wątpliwościami- super!
nela witaj!

reklama
Wpadłam przed snem pochwalić się jeszcze, że mojej córci 6-letniej wyrasta pierwszy stały ząb:)
Myślała, że dziura się jej robi w dolnej jedynce, a to stały ząbek wychodzi . Mleczak jeszcze nawet się nie rusza, więc pewnie skończy się na rwaniu mleczaka, żeby nowy nie wyrósł krzywy :-) Nie sądziłam, że to takie przeżycie. Koleżanki w klasie juz mają, więc córka szczęsliwa, że i ona wreszcie będzie mieć stałego ząbka :-D

Wszystkim mówię DOBRANOC :tak:

Do góry