reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2011

witajcie kochane,

w koncu chwila wytchnienia i moge do was zajrzec,postaram sie nadrobic...ale czy zdolam...

arconka,lenka,mitaginka - trzymam kciuki za wizyte!!!

cocosova - ojjj dentysta,mnie tez czeka to spotkanie ale na cale szczescie tylko kontrola,trzymam kciuki!!!

margola - gratuluje coruni!!!

reklama
Lenka współczuję problemów z kotkiem. U mnie inna historia, mam dwie kotki, starsza sika w wybranych przez siebie miejscach. Jest to bardzo irytujące, niszczy drewniane framugi nie wspominając o zapachach:(.
a kotka nie robi tego na zlosc?? moja poprzednia kotka sikala na zlosc zawsze w buty mojego taty i w okolice gdzie lubial siadac, nie znosila go nie wiedzac czemu.
cucumber-moje szczurki tez mnie gryzly, pies mial zakrwawiony nos a kotka uciekala, taki urok zwierzatek. ale sa kochane i zaluje ze nie moge miec teraz. moj pies ostatniego niestety zagryzl, niechcacy bo niechcacy ale wole juz nie ryzykowac z malymi zwierzatkami.

Erba22 super, że maluszek zdrowo się rozwija :) Ja mam wizytę w poniedziałek, znowu będę podglądała mulszka :-);-)
:-) To my trzymamy kciukaski za poniedziałkową wizytke.
U nas nastepna wizytka w Nowym Roku takze bedzie sie strasznie dluzyłooooo , choc mysle ze prze okres swiateczny czas szybko zleci ;-)

marma - uszy do gory,tez przechodzilam chwilowe rozczarowanie jak sie dowiedziala,ze bede miala synusia,bylam swiecie przekonana,ze to dziewczynka i nigdy babska intuicja mnie nie zawiodla...az tu nagle...ale przyznam sie tobie szczerze,ze dzisiaj jestem dumna mama miniaturowego synusia!!! nie bedziesz wiedziala nawet kiedy to rozczarowanie minie...spokojnie...bedzie dobrze!!!bedziesz najszczesliwasza mamusia na swiecie!!! a zreszta chlopcy sa "latwiejsi w obsludze"...wiem co pisze mam juz 16-go synka i nigdy nie byl tak "skomplikowany" jak moja corcia!!! kontakt mam z synem jak i z corcia wspanialy,kochana to nie zalezy od plci to zalezy od tego jaki bedziecie mieli do siebie stosunek.

erba - wspaniale!!!

Nie wiem, czy mam jechać do gina jeżeli nie czuję ruchów? Z jednej strony ksiązkowo podaje się 20-22 tc u pierworódek, ale jestem szczupła i już czułam coś w 16 tc. Może mnie się to tylko wydawało? USG miałam 22 listopada, więc chyba za wcześnie na kolejne. Nie wiem co robić, poczekać do 20 tc?

nati_k
najczęściej to robi wprost obok kuwety. Nie mam pojęcia dla czego, dodam, że kuwety są dwie i są czyszczone regularnie. Taką przypadłość ma od dawna, zdarza jej się miesiącami być grzeczną potem znowu:(

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jesteście wspaniałe. Strasznie wam dziękuję.

Poszłam na długi spacer po sklepach, spotkałam znajomą, troszkę z nią porozmawiałam i powiedziała, że mi zazdrości bo ona ma córkę już nastolatkę i wygląda to tak że musi z nią rywalizować a mniej jest tych wspólnych momentów. I jakoś mi się tak głupio zrobiło. Poszłam do sklepu z zabawkami kupić prezent dla tego mojego małego nicponia i pomyślałam jak będą się fajnie razem bawić i co im kupię jak podrosną i jakie teraz fajne zabawki kupię dla maluszka. I że teraz pokoik mogę zrobić typowo chłopięcy bo Kacper tak uwielbia samochody. I jeszcze te wszystkie ciepłe słowa od was, choć myślałam że mnie zwymyślacie. Naprawdę już mi dużo lepiej i pewnie jutro będę już szalała z radości :blink: Jeszcze raz bardzo wam dziękuję.

mala mysza mnie czeka za niedługo też wizyta u chirurga dziecięcego. Raz mamy małą przepuklinę pępkową a dwa stulejka która jest okropna i wszystko wskazuje na to że skończy się na stole. Bardzo się tego boję i wiem co czujesz. Tylko że u mnie to jeszcze trochę czasu.

do każdej z nas; WSZYSTKO na pewno będzie dobrze!!tego sie trzymamy!

u mnie zupka pyka, w piecyku napalone, farma obrobiona, poodkurzane i co ja mam teraz robić?? jakaś energia mnie rozpiera..
aaaaaaa nie dawno był temat pierogów.. mamusia mi przyniosła torbę moich ukochanych z kapustą :) zapraszam chętne! :D

Sunshine_Baby Co do ruchów to spokojnie należy je zacząć kontrolować i bardziej zwracać uwagę na częstotliwość od ok. 25 tc więc nie masz powodu do zmartwień, może maluszek przekręcił sie w stronę kręgosłupa i dlatego go nie czujesz, bo kopie do wewnątrz. Po za tym pewnie dlatego, że się martwisz kotkiem trudno Ci się skupić i maluszek to też odczuwa. Najlepiej się uspokój, wyluzuj i poczujesz maluszka.:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny z Wrocławia

10 grudnia jest spotkanie organizowane przez Babyboom w kawiarni Morelowo. Są jeszcze wolne miejsca i można się zapisać. Wiadomości są na wątku Wrocławskim. Może jest jeszcze któraś zainteresowana? Opieka dla dzieci zagwarantowana i zdaje się jakiś poczęstunek czy coś :)

Do góry